Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Les vagues
Weg door Frankrijk

Auteur

Arjen van Rijn

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Reizen om te rijden. En met geen ander doel dan dat. Geen idee waar de weg je heen zal brengen en wat je gaat tegenkomen. Onderweg zijn, de landschappen langzaam zien veranderen, indrukken verzamelen. Maar uiteindelijk gaat het om niets anders dan de ervaring van het rijden zelf. Een lang gekoesterde droom, die in Frankrijk wordt uitgeleefd. Stille wegen, omzoomd door eindeloze bomenspalieren. De auto die je door de film van het langsflitsende landschap heen duwt. Aan niets denken. Momenten van diepe intensiteit die je voor altijd bij zullen blijven. Het ging vanzelf. Het niets is eeuwig geworden.

Over de auteur

"Op een nazomermaandag in september 2011 stapte ik in mijn auto voor een rondje Frankrijk. Om te doen wat ik altijd al had willen doen: rijden zonder doel, alleen om het rijden. Het zoeven over eindeloze stille wegen maakte meer los dan ik had verwacht. Emoties die ik wilde vasthouden. ’s Avonds tussen de gangen door legde ik mijn indrukken van die dag op de iPad vast. Zo ontstond dit verslag van een bijzondere road movie."

Productinformatie

ISBN
9789462060715 / 978-94-620-6071-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-06-2012
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
54
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Zinderend geluk. Dit is het moment dat zou komen maar je wist niet wanneer. Het moest komen maar je was niet voorbereid. Dagen door het land gereden, je voelt kalmte en sereniteit maar het is ergens nog vlak. De dagenlange cadans van het rijden in golven maakt het langzaam los. Het eeuwige ritme. De snelheid nemen: 90 en meer zodra het kan, dan weer het terugglijden naar langzaamheid. Het rustige gedwongen uitrollen over de drempels. Scherp door de rotondes, de banden rakelings langs de binnenlijn, accelereren, weer nieuwe weidsheid tegemoet. Er is harmonie. De film van het langsflitsende landschap nestelt zich steeds dieper in het onderbewustzijn. De auto duwt mij door die film heen. De lucht wijkt naar beide zijden weg. Er ontstaat een druk die intenser en intenser wordt. Totdat hij explodeert en een weg naar buiten zoekt. Gevoelens van overweldiging verenigen zich met de golven van de weg. Een ontlading via huid en ogen. Het vocht op de iris vervaagt de contouren. Bladerdaken met gesprenkelde zon rijgen zich door de wimpers aaneen tot een hemel van schaduw en licht. Halfdonkere lanenlinten door het wijde zonovergoten land. Een enkele auto die opdoemt uit de duisternis van de platanen. Versmelting met het asfalt. Les vagues. Extatische ervaringen. Het is goed. Ik kan eeuwig doorrijden, ik kan ook naar huis. Alles is goed.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek