Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zoekend onderweg

Auteur

Joos Wauters

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek beschrijft dag na dag de voettocht die Joos in de zomer van 2011 samen met zijn vrouw Frieda ondernam naar Santiago de Compostela. Een authentiek dagboek. De dagelijkse beschrijvingen worden doorspekt met literaire, historische en filosofische overpeinzingen en vragen. "Vier trage maanden dwars door België, Frankrijk en Spanje. Het cultureel historisch erfgoed openbaarde zich dagelijks aan mij en mijn vrouw. De indrukken die wij hierbij opliepen, hebben wij getracht te verwoorden. Bijwijlen grappig, bijwijlen ernstig. Maar ons steeds bewust van onze nederige stappen op deze Itinerario Cultural Europeo."

Over de auteur

"Ik ben in 1950 geboren te Baasrode (België). Mijn werk was sterk geëngageerd. Ik was onder andere vakbondsleider, die vorm gaf aan de Witte woede, de syndicale strijd van de welzijns- en gezondheidssectoren, parlementslid voor AGALEV en directeur in een school voor volwassenenonderwijs. Met vrienden heb ik vele malen op de St. Jacobswegen gewandeld. Mijn grote droom, nu meer dan twintig jaar oud, om samen met mijn vrouw van thuis uit (Puurs, België) naar Compostela te wandelen, is nu gerealiseerd."

Productinformatie

ISBN
9789462060944 / 978-94-620-6094-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-07-2012
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
212
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Itinerario Cultural Europeo: El camino Wij hebben vier maanden door ons Avondland getrokken. De St. Jacobsweg is inderdaad Europees cultureel erfgoed. Wij voelden ons thuis in deze wieg, onze wieg. Wij zagen wie wij zijn en wie wij waren. De mooie kanten en de minder fraaie. Europa is de moeite waard. Het is als het leven zelf. Het goede en het kwade. Wij zagen de Romeinen, de Kelten, de Fenicieërs, de Moren, de Middeleeuwers, de kruisvaarders, de verlichters, de Basken, de Galiciërs. Wij zagen de heirwegen, bruggen van de Romeinse en de Middeleeuwse tijd, de romaanse kerkjes, de gotische kathedralen, de barokke pracht, de kerkjes in pans de bois, de kastelen en burchten. De kerken als versterkte burchten. In elke kerk in Frankrijk een Jeanne d' Arc. De kleine verscholen hermitages in afgelegen velden of bossen. Wij zagen de ontelbare gedenkstenen voor de eerste en de Tweede Wereldoorlog; monument-aandenken aan de verzetshelden tegen Franco. Wij zagen de nog prachtige natuur op onze afgelegen paden, de pastorale landschappen, l'Europe profonde, de boerenbuiten. De machtige bossen. Wij zagen de rust van de eenzaamheid. De stilte. Wij zagen de naarstige boeren werken voor hun dagelijks brood en voor ons zorgden ze voor lekker plaatselijk eten, heerlijke wijntjes en champagne. Wij zagen ook de littekens van wat vernietigd is; maar beseffen dat ook wij consumeren en autorijden en er vlugger willen zijn dan nodig is. Wij zagen dat het kruim van de elite zich in het religieuze leven volledig ontplooid heeft qua architectuur, literatuur, geschriften, denken, muziek; het hele culturele leven. Het religieuze en wereldlijke leven als het ware in symbiose. Wij zagen ook het bijwijlen nog volkse geloof en bijgeloof; hoe legendes en verhalen ontstaan en in de geschiedenis hun betekenis krijgen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek