Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Zonneballon
Training "Steviger in je schoenen staan"

Auteur

Nicolette Verhouden

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In 2011 tonen onderzoeken nogmaals aan dat veel meer kinderen en jongeren last hebben van onzekerheid dan men aanvankelijk dacht. Jongeren van circa 9 tot 13 jaar maken in de pre-puberale fase een grote ontwikkeling door wat hun zelfbeeld betreft. Onzekerheid, angst en pestgedrag kunnen veel schade aanrichten. De Zonneballon geeft nieuwe gedachten en ideeën (basisvorming) voor een groter zelfvertrouwen, waar ouder en kind samen gebruik van kunnen maken. De Zonneballon bestaat uit een deel voor ouders/verzorgers en een deel voor het kind en komt met een aantal praktische opdrachten. De jongere leert: "Ik word wie ik graag wil zijn!"

Over de auteur

"In 1995 heb ik (1960) mijn opleiding Praktische Psychologie afgerond. Na 25 jaar werkervaring met kinderen en jongeren (lesgeven, trainen en coaching) heb ik in 2009 de lesmethode "Steviger in je schoenen staan met de Zonneballon" ontwikkeld. In mijn praktijk (Stema opleidingen) ervaarde ik dat er behoefte is voor deze nieuwe methode. Mijn streven is kinderen en jongeren te coachen zodat zij met meer vertrouwen de toekomst tegemoet gaan.

Productinformatie

ISBN
9789462062047 / 978-94-620-6204-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-08-2012
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
242
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Met "De Zonneballon" methode/training gaan jongeren zichzelf herontdekken; zowel de jongeren als soms ook de ouders of verzorgers. Ze leren de vaardigheden die hen aanspreken toe te passen in de praktijk. Het zijn de bouwstenen voor een bewuster leven. Hierdoor ontwikkelen ze een groter zelfvertrouwen. Achterin het boek kunt u enkele ervaringen lezen van jongeren die de training gevolgd hebben en verhalen van ouders over hoe zij de resultaten hebben ervaren. Met De Zonneballon werken, betekent dat jongeren een groter zelfvertrouwen ontwikkelen en zichzelf kunnen beschermen tegen pestgedrag, jaloezie, onzekerheid, verlegenheid, faalangst, boosheid, agressie en allerlei andere eigenschappen die ze zelf in positieve zin kunnen veranderen. Ze ontwikkelen een groter bewustzijn, ze ontdekken dat ‘gelukkig zijn’ vaak een keuze is, wetende dat je ook op zijn tijd boos of verdrietig mag zijn. Dat je ook goed mag zijn voor jezelf. Dat er niemand goed is in álles maar dat iedereen goed is ín iets. Een ontdekkingstocht waarbij de jongere zelf een nieuwe weg aanlegt. Kortom, je leert hoe je steviger in je schoenen kunt staan. Jongeren die de training volgen worden sterker, gemotiveerder, enthousiaster en zelfverzekerder. Jongeren en volwassenen krijgen handvatten en wegwijzers aangereikt waar ze wel of geen gebruik van kunnen maken. Handvatten die ikzelf de laatste 25 jaar al heb toegepast bij het lesgeven en trainen. Handvatten en tactieken die mijn liefde en uitdagingen voor mijn werk én mijn eigen leven alleen maar hebben doen toenemen! Jongeren herontdekken hun eigen mogelijkheden, die ze zelf in de hand hebben en waar ze dus echt grip op kunnen krijgen. Jongeren zelf zijn verbaasd over het effect.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Elma op 24-08-2012
Een heel leuk en mooi boek van een vrouw uit de praktijk! Gemakkelijk leesbaar en prachtig geillustreerd! Vol met tips en concrete handvatten!