Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Op reis in Oost-Europa met de kinderen

Auteur

Martin Boon

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
4,0 / 5 (5 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Onbekend maakt onbemind. Dit spreekwoord schiet Martin Boon telkens te binnen als hij reacties hoort van mensen die voor het eerst over zijn reisdoel horen. Oost-Europa, wat moet je daar nu doen? En dan ook nog eens met de kinderen. Alsof het een straf is. Niets is minder waar! Dit mysterieuze deel van Europa, dat voor veel mensen nog schuilgaat achter een denkbeeldig ijzeren gordijn, ligt klaar om ontdekt te worden en Martin is er met zijn gezin voor gegaan! Dit boek beschrijft zijn geweldige avontuur en hij weet zeker dat je na het lezen staat te popelen om Oost-Europa zelf ook te beleven.

Over de auteur

"Ik woon met mijn vrouw en twee dochters in Strijen. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op reizen en mijn vrouw Esther deelt deze passie ook. Na de geboorte van onze eerste dochter hebben wij ook direct besloten om mooie reizen te blijven maken."

De opbrengst van het boek wordt gedoneerd aan een goed doel: De auteur wil voor een van de bezochte kindertehuizen een bibliotheek realiseren.

Productinformatie

ISBN
9789462063099 / 978-94-620-6309-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-09-2012
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
174
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Vanaf het moment dat we de afslag nemen, komen we in een andere wereld terecht. Het gaat vanaf dan een uur lang alleen maar omhoog. Het tempo van de klim ligt op zo’n 30 kilometer per uur, harder gaat echt niet. De weg ligt bezaaid met dennenappels en slingert zich met honderden haarspeldbochtjes door een zeer dicht bos naar boven. Het stijgingspercentage is erg hoog en de ruimte op de weg is minimaal. Kortom een supergave bergrit dus! Niet aan te raden voor iemand die weinig bergervaring of hoogtevrees heeft. Ondertussen regent het flink en rijden we dwars door de wolken heen. Tijdens dichte mistflarden moet je stapvoets rijden, want je ziet echt geen hand voor ogen. Als we hoger komen zien we tussen de bomen door steeds meer rotsformaties. De dennenappels hebben inmiddels plaatsgemaakt voor stukken steen en rotsblokken die van de rotswanden afgevallen zijn. Een aantal kilometer lang zigzag ik tussen de brokstukken door. Blijkbaar is het de moeite niet om die stukken steen weg te halen. Tijdens de klim naar boven komen we welgeteld slechts 5 auto’s tegen. Bovenop het bergplateau zien we een dorpje liggen, eindelijk bewoonde wereld! Het landschap wordt hier erg weids en het maakt niet uit welke richting je op kijkt, het uitzicht is overal wonderschoon. Vrij snel beginnen we met de afdaling en je ziet dat deze kant van de bergen iets minder steil is, want het aantal haarspeldbochten wordt minder. De afdaling zelf wordt er niet makkelijker op, want de weg zit vol met gaten en het ontbreekt compleet aan bescherming langs de weg. Je moet echt goed blijven opletten. Al vrij snel rijden we weer door het dichte bos.

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

☆ ☆ ☆ ☆ door Paul D op 06-07-2015
Vol verwachting heb ik het boek besteld, om na lezing van 50 blzn weer 2dehands te verkopen. De auteur heeft zich wellicht erg goed voorbereid, maar helaas is hij geen geoefend schrijver. Een typische dag begint blijkbaar met een erg vroeg ontbijt dat in detail beschreven wordt, de vermelding dat er 500km moet gereden worden en dan veel tekst over het logement. Wat ze in de loop van de dag doen wordt nauwelijks aangehaald, vermoedelijk omdat ze gewoonweg weinig extra tijd hebben door het vele rijden. Eén typisch voorbeeldje : ze bezoeken een natuurpark, maar ze zeggen er totaal niks over, ze hebben het enkel over het potje dat ze mee hebben en waar de kleinste op de parking gebruik van maakt. Kortom, de schrijver heeft vele kilometers gedaan en hij is wellicht erg trots op dit boek, maar louter informatief faalt het voor mij.
Paul
door Thorsten Hackl op 13-10-2013
Heb het boek onlangs gelezen en het leest gemakkelijk weg. Ook leuk om te lezen als je zoals ik, een aantal landen meer dan tien jaar geleden bezocht hebt, en leest hoe het veranderd is.

Staat vol met informatie over landen waar relatief weinig over te vinden is, maar desondanks zeer de moeite waard zijn. Dus als je die kant op wilt, is het zeker een aanrader!
door Rita op 10-12-2012
Heel leuk en goed geschreven boek.
Je reist zelf mee en lees het in een keer uit.
door Kitty Giling-van der Heul op 04-11-2012
Erg leuk boek over de reis van Martin en z'n gezin naar Oost Europa. Leest prettig weg. Enige "nadeel" is dat er in voetnoten links worden genoemd, die niet altijd even handig over te typen zijn, als je dat zou willen. Maar een beetje handige computeraar weet met google natuurlijk ook een eind te komen.

De anekdotes mbt de 2 kleine meiden zijn erg grappig! Vooral de oudste is een pientere, bijdehandte jonge dame.

Leuk om te lezen, ook als je zelf een soortgelijke reis zou willen doen als referentiekader.
door Fedde Harwig op 28-09-2012
Dit is een superboek, met prachtige verhalen over de bezochte steden en gebieden. Je leeft mee met de authentieke belevingen van een gezin met twee kleine kinderen. Het boek geeft goede tips over verblijven, route, etcetera. Oost Europa heeft op een of andere manier een grauw imago. Onterecht, dat blijkt wel. OK, hier en daar zijn de wegen minder dan hier, (hoewel ook in sommige Nederlandse dorpen zijn ze niet meer zo super), maar ook daar is het mooi weer, is er goed bier, geweldig eten en kunnen kinderen spelen. Kortom: een aanrader. De opbrengst is ook nog eens voor een kindertehuis in Moldavie, weet ik via Facebook.