Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Vive la France, vivre les vacances

Auteur

Ed Scheppink

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een heerlijk boek voor iedere vakantieganger die zich wil laten terugvoeren naar hun geliefde land. Beleef het Franse verkeer, de ouderwetse betalingswijze van de Fransen bij de kassa van de Carrefour, de vide-greniers, het gedoe bij de péage, een stukje cultuur en gedachtegoed, de gewoontes van kampeerders op de camping. Door het lezen van dit boek beleef je de vakantie wéér. Proef de pastis en wijnen en geniet mee van confit de canard, rillette en sommigen wellicht van andouillette. Humor en gegarandeerd leesplezier tot de laatste bladzijde.

Over de auteur

"Ik ben in het dagelijks leven kok en levensgenieter met een grote Bourgondische inslag. Ik schrijf al sinds mijn zestiende korte verhalen. Na vele vakanties in Frankrijk besloot ik een boek te schrijven over alle geneugten die ik tegenkom in mijn geliefde land. Humorvolle teksten ontspruiten uit dagelijkse dingen die ik meemaak. Nu ik met mijn gezin vele arrondissementen in Frankrijk doorkruis, is de onnoemelijke hoeveelheid ‘materiaal’ tot dit boek verworden. Genieten staat bij mij voorop, hetgeen met iedere letter ingegoten wordt."

Productinformatie

ISBN
9789462063310 / 978-94-620-6331-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-09-2012
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
126
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Al slenterend komen we bij een groot plein, vol met toeristen, terrasjes, eters, kleur, zonovergoten warmte, ijssalons en reclameborden met aanbevelingen. Je kijkt je ogen uit. Een straatmuzikant had veel bekijks. Hij stond op stelten met een gekleurde clownsbroek beestjes te vouwen van ballonnen. De voorste linie bestond uit kinderen die graag een beestje wilden en knijpend tegen de zon in keken. Misschien toch niet zo’n goed idee, die stelten. Ik keek om me heen of er misschien niet een handlanger de zakken rolde van niet oplettende toeschouwers. Ze waren goed! Ik kon niemand ontdekken, maar checkte wel mijn kontzak even. Na het aanzien van een paar creatieve ballonnen vond ik het genoeg, en werd mijn aandacht getrokken door de terrasjes. "Hebben we al trek jongens?" ‘Toeristenmenu’s’ bij de vleet. ‘Regionale specialiteiten’. Het terras was overladen met etende mensen, dus dat belooft veel goeds. Én een lange wachttijd. Niet zozeer op de gerechten, want de koks staan op dit moment in de ‘continuestand’, maar tot er een tafeltje vrij komt. We kijken nog even naar de borden: ‘omelette au cêpes, salade du Périgord‘. ‘Formule € 12,00’; entrée, plat du jour, dessert. Verder rilettes d’oie, magret fumé, jambon de pays, saucisson, salade de noix. Lekker. Nu nog een vrij tafeltje vinden. Al gauw hebben we geluk en bestellen wat te drinken. Twee grote glazen gekoelde Orangina en twee rosé. Heerlijk en makkelijk te onthouden. De serveerster was al snel terug met de dranken en had een mandje brood met botercupjes bij zich met de menukaart. Ze had nog nét één vinger vrij om eventueel te krabben als ze jeuk zou krijgen onderweg, maar meer ook niet. We hielpen haar gretig en dorstig van haar handel af en bekeken de kaart.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Wesley op 05-08-2022
Top boek heel leuk om te lezen aan het zwembad, herkenbaar en heel leuk
door Aad Roos op 22-05-2013
Als vervend Frankrijk bezoeker mocht dit boekje natuurlijk niet in mijn collectie ontbreken. Een echte aanrader. Hij ligt al klaar bij alle reisspulletjes voor dit jaar. Dat wordt genieten. Ed Scheppink dank je wel en we zien nu al uit naar je volgende reisverslagen.
door Caroline op 24-10-2012
Een echte aanrader voor de liefhebber die Frankrijk een warm hart toedraagt. Een lekker en fijn weglees boek waar de auteur je meeneemt naar het mooie Frankrijk! De leuke anekdotes maken het zo herkenbaar dat jezelf ook in de situatie kunt verplaatsen. Oftewel blijf je thuis maar wil je toch een beetje op vakantie; lees dan dit boek. Alsof je zelf weer even op vakantie bent!
door Okke op 29-09-2012
Heel herkenbaar allemaal! Dit boek neemt je op een zeer leuke manier mee terug naar Frankrijk!