Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De tijdpoort

Auteur

Arno Kleinekoort

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (11 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Thomas verhuist met zijn ouders naar een mysterieus huis. Fluisterstemmen en kraakvoetstappen houden hem uit zijn slaap. Het excentrieke meisje Philomeen vertelt hem dat zij vroeger in het huis heeft gewoond. Na de dood van haar moeder, begon haar vader aan een vreemde machine te bouwen, waarna hij spoorloos verdween. Na onderzoek blijkt de machine een buitenaardse tijdpoort, waarmee je naar het verleden kan reizen. Thomas wil de machine gebruiken om terug in de tijd te reizen om de dood van zijn zus te voorkomen. Maar hij ondervindt al snel dat de kleinste verandering hele grote gevolgen kunnen hebben...

Over de auteur

"Ik (geb. 1968) schrijf sinds 2005. Ik schrijf het liefst jeugd- en kinderboeken. In de fantasyverhalen kan van alles gebeuren. Draken, magiërs, gezonken steden en tijdpoorten zijn de trefwoorden in mijn boeken. De verhalen zijn spannend en wekken bij de lezer altijd het gevoel om door te willen lezen. Na mijn debuut in 2006 ben ik verder blijven schrijven om mijn fantasie de vrije loop te laten."

Productinformatie

ISBN
9789462064119 / 978-94-620-6411-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-11-2012
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
180
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De nacht viel Thomas zwaar. Van een slaapzak en wollen deken was een geïmproviseerd bed gemaakt. De wind beukte hard tegen de ramen en het houtwerk. Het hele huis begon te kraken, net zo ergerlijk als een druppende kraan in een metalen emmer. Hij hoopte dat de verhuizers snel de rest van hun spullen kwamen brengen, samen met zijn bed dat kraakvrij was en een zacht matras had. Thomas draaide en woelde, maar kon de slaap niet vatten. Zijn maag rommelde als een actieve vulkaan en een storm blies door zijn hoofd, alsof Arbaldus hem persoonlijk iets duidelijk probeerde te maken:‘Dit is mijn huis!’ Thomas knakte zijn vingers. Hij wist niet waarom, maar een angstig gevoel overspoelde hem. In de kamer hing een beklemmende sfeer. Het witte maanlicht liet het behang dansen op de muur en schaduwen graaiden wild over het plafond. Een hand van kleine takjes kraste irritant met zijn vele vingertjes over het glas van het slaapkamerraam. Knerpende voetstappen klonken in de gang en mummelende stemmen zwierden als een draaimolen om hem heen. Sommige stemmen fluisterden, anderen giechelden en derden schreeuwden in de verte, maar allemaal door elkaar. Thomas zat rechtop in zijn ‘bed’ en ademde onrustig door zijn neus terwijl zijn ogen razendsnel elk hoekje van de kamer inspecteerden. Hij wilde hier niet langer blijven ­ weg uit deze kamer ­ maar iets hield hem tegen: de deken zat om zijn voet gewikkeld en hield hem als een reuzenhand in zijn greep. Wild schopte Thomas het stuk textiel van zich af, tot het uiteindelijk losliet en in een hoek van de kamer neerplofte. Het huis ontspande als een gesprongen vioolsnaar: geen kraakje was meer hoorbaar, het behang stond stil, de stemmen en schaduwen waren verdwenen. Als uit een droom ontwaakt keek hij verwilderd om zich heen.

Reviews (11)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door I.Feldman op 03-11-2012
Heel spannend(niet eng!),grijpend, niet voorspelbaar verhaal, waarin de lezer zich erg kan identificeren zowel in het taalgebruik als de belevingen en gevoelens die kinderen van die leeftijd meemaken! Moeilijk om niet aan een stuk door te lezen.
Chapeau voor de auteur om zo`n origineel fantasie verhaal in een boek weet om te zetten.
Ik heb ook 1 van zijn 2 eerder verschenen boeken;Atlantis
door Pleun Tieleman op 11-11-2012
Een leuk kinderboek met veel spanning, ook voor oudere kinderen.
Wij hebben ook zijn twee eerdere boeken, "Kristallen in de Spiegelwereld" en "Atlantis". Ook deze twee boeken heb ik met plezier gelezen.
door Luke op 11-11-2012
Boek inmiddels gelezen en net als de voorgaande boeken ("Kristallen in de spiegelwereld" en "Atlantis") mooi jeugdboek. Allemaal pakkende verhalen en je ziet de ontwikkeling van de schrijver. Wanneer mogen wij het volgende boek verwachten?
door P.S. op 12-11-2012
In een adem uitgelezen. Begonnen achterovergeleund op de bank maar al snel zat ik op het puntje van mijn stoel. Zo geloofwaardig en dat terwijl reizen door de tijd heel erg moeilijk te beschrijven is. Er verandert maar een klein dingetje maar dat heeft grote gevolgen. Maar dan het heen en weer reizen, wat heb je waar nu precies veranderd? Knap staaltje schrijverswerk. Je zit meteen in het verhaal en leeft helemaal mee met de hoofdpersonen, Thomas en Philomeen. Een echte aanrader en met de feestdagen voor de boeg hoef je niet meer te bedenken wat je gaat kopen...
door Philomeen op 13-11-2012
Na de tweede regel kon ik het boek al niet meer wegleggen. Het reizen in de tijd vond ik enorm goed weergegeven. Dat is namelijk niet zo eenvoudig. Erg makkelijk om je te identificeren met de hoofdpersonen. Ik ben zelf meegereisd en heb alles meebeleefd alsof ik zelf een van de personen uit het boek was en dat gebeurt me niet vaak bij een kinderboek. Mijn complimenten. Mocht iemand voor de feestdagen nog een boek op zijn/haar verlanglijstje hebben staan: De tijdpoort dus!
door A.Mensen op 13-11-2012
Spannend, prettig te lezen boek. Kan me voorstellen dat wat oudere kinderen dit een fijn boek vinden.
Het wordt nergens langdradig en je hebt het zo uit. Dit mede doordat het niet voorspelbaar is hoe het eindigt.

door Elly op 17-11-2012
Wat een spannend en leuk boek! In een keer uitgelezen. De hoofdpersonen zijn erg realistisch en je leeft gelijk met ze mee. Goede opbouw en je blijft de hele tijd in spanning zitten. Gaat het wel goed met dat tijdreizen? Komt Thomas op tijd om Philomeen te redden..................
Je moet het boek gewoon ook gaan lezen!!
door Elo Andringa op 18-11-2012
Een boeiend boek dat op het eind alleen maar spannender wordt. De sociale band tussen de (hoofd)personen wordt fijn beschreven. Met name de relatie tussen Thomas en Philomeen. Op deze manier gaan de personen "leven" tijdens het lezen. Prachtige sfeerplaatjes van de omgevingen waar e.e.a. zich afspeelt. Zelf mag ik graag filosoferen over tijd. Mooi om te zien hoe de schrijver gebruik maakt van de logica van de tijd. Mooi en knap beschreven. (Ik moet je zeggen dat ik ook wel een oogje heb gekregen op die Philomeen ;-))
door Mw. Strik op 07-12-2012
Wat een mooi geschreven boek. Fantastisch thema, spreekt erg tot de verbeelding.
Boeiend van de eerste tot de laatste bladzijde! De hoofdpersonen zijn zo echt beschreven dat je bijna denk dat je zelf een van de hoofdpersonen bent. Ben nu al benieuwd naar het volgende boek van de auteur. Ik heb overigens het eerste en tweede boek ook in mijn bezit.
door A. Bakker op 07-12-2012
Een fantastisch jeugdboek! Als je eenmaal begint te lezen wil je verder lezen. Tot en met het laatste moment spannend. De schrijver beschrijft het geheel ook zodanig dat je het allemaal voor je ziet. Mooi en bijzonder verhaal, helemaal toegespitst op de doelgroep. Ook het einde vind ik mooi. Dit boek is zeker de moeite waard om te lezen voor de wat oudere jeugd!
door Henriette op 11-06-2013
In 1 adem uitgelezen. Spannend van de eerste tot de laatste letter. Hoofdpersonen zijn erg goed en levensecht uitgewerkt. Chapeau!

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Koningskind

Arno Kleinekoort

1 reviews

Als Laura vastgeketend en gekneveld wakker schrikt, begint voor haar een heftige strijd om te overleven. David Bronstein, hoofd van de recherche, is belast met het onderzoek. Zonder aanknopingspunten, getuigen en geen enkel spoor van een eventuele dader, is hij vastbesloten om Laura zo snel mogelijk op te sporen. Zonder medicijnen dreigen Laura’s overlevingskansen met de dag kleiner te worden. Het wordt een race tegen de klok. In haar donkere gevangenis raakt ze alle besef van tijd kwijt en neemt haar angst steeds grotere vormen aan. Overgeleverd aan de grillen van haar ontvoerder, moet ze alles op alles zetten om ongeschonden uit de strijd te komen.

23,99
Voorkant cover

De dodenverzen

Arno Kleinekoort

2 reviews
Als een mysterieus boek uit het niets verschijnt en Philomeens ouders en haar zusje Elly verdwijnen, is dat het begin van een epische zoektocht. Samen met Thomas probeert ze alle puzzelstukjes op hun plek te leggen, maar ze tasten volledig in het duister, tot ze hulp krijgen van een vreemd wezen. Saffier, een element uit de orde van negen, helpt hen de onderwereld te betreden, waar Philomeens familie vast zit. Wat op het eerste gezicht een eenvoudige opdracht lijkt, loopt uit op een slopende tocht door een vreemde en gevaarlijke wereld. Ze komen terecht bij Dwalin. Bestolen door Exirios, de zwarte heer van de onderwereld, is hij de wanhoop nabij. Thomas en Philomeen moeten kiezen tussen een eeuwig verblijf, of het aangaan van de levensgevaarlijke tocht, om het belangrijke relikwie weer terug te halen. Reizend trekken ze dwars door de negen ringen van de onderwereld en komen oog in oog te staan met zijn onvoorspelbare, gevaarlijke en kwaadaardige bewoners. Alleen als zij erin slagen het gestolen voorwerp terug te krijgen, zullen ze weer terug kunnen keren naar hun eigen wereld.
22,50
Voorkant cover

De Zodiak Relieken

Arno Kleinekoort

2 reviews

Als Esmee uit haar coma ontwaakt, blijkt haar leven een leugen te zijn. Het verplegend personeel is, op zijn zachtst gezegd, vreemd, het zoute dieet smerig en pogingen haar kamer te verlaten worden niet op prijs gesteld. Ze kan zich amper iets herinneren en haar vragen worden ontweken. Ze wordt door Broïn uit het ziekenhuis ontvoerd. Danitsja, een oude, Russische vrouw, vertelt dat ze een zeer krachtige wicca is, die de wereld in gevaar zal brengen. Esmee moet naar de schaduwwereld reizen om de vier elementen van de Zodiak, die verwoestende krachten bevatten, te vernietigen. Het wezen Grendel verleent Esmee toegang tot deze gevaarlijke schemerwereld, waar ze de meest vreemde en gevaarlijke creaturen ontmoet. Maar zijn de intenties van haar pasverworven vrienden wel zo goed?

22,99
Voorkant cover

De zonen van Ravensteyn

Arno Kleinekoort

Als John Ravensteyn op zijn achttiende verjaardag een uitnodiging ontvangt van het notariaat, vertrekt hij na tien jaar afwezigheid weer terug naar zijn geboortestad. Hij negeert de waarschuwingen voor het naderende gevaar en bij aankomst wordt John meteen geconfronteerd met zijn verleden, waar meerdere inwoners meer dan geïnteresseerd in schijnen te zijn. Al jarenlang wordt de stad in zijn greep gehouden door mysterieuze ontvoeringen. Na een heftige confrontatie met een geobsedeerde politiecommissaris, besluit John alles tot de bodem uit te zoeken, maar ontdekt al snel dat hij in een web van leugens en misleiding gevangen zit. Alle sporen lijken te leiden naar het oude landhuis, maar als er een zwaargewonde en zelfs een dode valt, beseft John dat er een levensgevaarlijk spel wordt gespeeld.

22,50