Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Zodiak Relieken

Auteur

Arno Kleinekoort

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als Esmee uit haar coma ontwaakt, blijkt haar leven een leugen te zijn. Het verplegend personeel is, op zijn zachtst gezegd, vreemd, het zoute dieet smerig en pogingen haar kamer te verlaten worden niet op prijs gesteld. Ze kan zich amper iets herinneren en haar vragen worden ontweken. Ze wordt door Broïn uit het ziekenhuis ontvoerd. Danitsja, een oude, Russische vrouw, vertelt dat ze een zeer krachtige wicca is, die de wereld in gevaar zal brengen. Esmee moet naar de schaduwwereld reizen om de vier elementen van de Zodiak, die verwoestende krachten bevatten, te vernietigen. Het wezen Grendel verleent Esmee toegang tot deze gevaarlijke schemerwereld, waar ze de meest vreemde en gevaarlijke creaturen ontmoet. Maar zijn de intenties van haar pasverworven vrienden wel zo goed?

Over de auteur

Arno Kleinekoort (1968) begon in 2005 met schrijven en heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het schrijven van jeugdboeken, zowel fictie als non-fictie. Zijn verhalen brengen je letterlijk van dieptepunten, zoals de zoektocht naar het verloren land Atlantis, of de reis door de onderwereld, naar hoogtepunten, zoals de tijdreizen naar het verleden en naar de uithoeken van het universum. Met zijn visualiserende schrijfstijl, die hij zich eigen heeft gemaakt, kan je je goed identificeren met de personages. Zo lees je niet alleen zijn verhalen, maar beleef je ze ook.

Productinformatie

ISBN
9789464030808 / 978-94-640-3080-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-03-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
268
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De ruimte zag er kaal en klinisch uit, als een koelcel in een slachthuis. De felle tl-verlichting prikte in haar ogen. Ze kon zich niet oprichten en het lichtgele gordijn, dat haar omsloot, had haar zicht tot een aantal meters beperkt. Alleen silhouetten… silhouetten en geluiden op de achtergrond. De angst drong langzaam tot haar door. De onwetendheid vrat aan haar. Liep ze gevaar? Was ze overgeleverd aan gevaarlijke gekken? Waar was ze? Een lichte paniek maakte zich meester van haar. De kermende geluiden uit haar keel zorgden voor beroering. Opnieuw omklemde een hand haar jukbeen. Het felle licht vernauwde de pupil en deed haar lichaam verstarren. Haar belager verschool zich in de schaduw, vanachter het scherpe schijnsel. Ze probeerde te ontwaren wie het was, maar voor ze goed en wel de felle lichtvlekken had weggeknipperd, was de man alweer verdwenen. Haar ademhaling werd onregelmatiger, haperde nerveus en sloeg om naar een vorm van hyperventilatie. Ondanks de pijn schokte haar lichaam. De drang om uit haar ketenen te ontsnappen nam de overhand. Voetstappen naderden snel en meerdere personen omringden haar. De groene mondkappen en haarnetten belette haar een goed beeld van haar belagers. Handen beroerden haar lichaam, drukten het stil tegen het matras en sussende woorden klonken. Haar ogen waren nu wijd opengesperd en straalden pure angst uit. Een traan vloeide langs haar slaap het oor in. Bij elke inademing voelde ze de druk in haar longen en de uitstralende pijn die het teweegbracht. Ze richtte haar aandacht op de personen om haar heen. Een warme gloed trok door de ader in haar hand, waardoor haar verzet werd gebroken. Ze kreeg haar ademhaling weer langzaam onder controle. Haar lichaam ontspande en ze zakte opnieuw in een diepe slaap.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Michal op 13-03-2020
Super spannend!!!
Wat een fantastisch verhaal!
Moest t soms even wegleggen zo spannend!!
door Efrat op 13-03-2020
Weer een super spannend jeugd boek waarin je in de beleveniswereld van de hoofdpersoon kruipt en het verhaal als een film voor je ziet tijdens het lezen door de levende en rijke beschrijving.
Zijn verhalen zijn onvoorspelbaar en dus heel spannend tot het eind!
Zeker weer een aanrader

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De tijdpoort

Arno Kleinekoort

11 reviews
Thomas verhuist met zijn ouders naar een mysterieus huis. Fluisterstemmen en kraakvoetstappen houden hem uit zijn slaap. Het excentrieke meisje Philomeen vertelt hem dat zij vroeger in het huis heeft gewoond. Na de dood van haar moeder, begon haar vader aan een vreemde machine te bouwen, waarna hij spoorloos verdween. Na onderzoek blijkt de machine een buitenaardse tijdpoort, waarmee je naar het verleden kan reizen. Thomas wil de machine gebruiken om terug in de tijd te reizen om de dood van zijn zus te voorkomen. Maar hij ondervindt al snel dat de kleinste verandering hele grote gevolgen kunnen hebben...
18,45
Voorkant cover

Koningskind

Arno Kleinekoort

1 reviews
Als Laura vastgeketend en gekneveld wakker schrikt, begint voor haar een heftige strijd om te overleven. David Bronstein, hoofd van de recherche, is belast met het onderzoek. Zonder aanknopingspunten, getuigen en geen enkel spoor van een eventuele dader, is hij vastbesloten om Laura zo snel mogelijk op te sporen. Zonder medicijnen dreigen Laura’s overlevingskansen met de dag kleiner te worden. Het wordt een race tegen de klok. In haar donkere gevangenis raakt ze alle besef van tijd kwijt en neemt haar angst steeds grotere vormen aan. Overgeleverd aan de grillen van haar ontvoerder, moet ze alles op alles zetten om ongeschonden uit de strijd te komen.
21,10
Voorkant cover

De dodenverzen

Arno Kleinekoort

2 reviews
Als een mysterieus boek uit het niets verschijnt en Philomeens ouders en haar zusje Elly verdwijnen, is dat het begin van een epische zoektocht. Samen met Thomas probeert ze alle puzzelstukjes op hun plek te leggen, maar ze tasten volledig in het duister, tot ze hulp krijgen van een vreemd wezen. Saffier, een element uit de orde van negen, helpt hen de onderwereld te betreden, waar Philomeens familie vast zit. Wat op het eerste gezicht een eenvoudige opdracht lijkt, loopt uit op een slopende tocht door een vreemde en gevaarlijke wereld. Ze komen terecht bij Dwalin. Bestolen door Exirios, de zwarte heer van de onderwereld, is hij de wanhoop nabij. Thomas en Philomeen moeten kiezen tussen een eeuwig verblijf, of het aangaan van de levensgevaarlijke tocht, om het belangrijke relikwie weer terug te halen. Reizend trekken ze dwars door de negen ringen van de onderwereld en komen oog in oog te staan met zijn onvoorspelbare, gevaarlijke en kwaadaardige bewoners. Alleen als zij erin slagen het gestolen voorwerp terug te krijgen, zullen ze weer terug kunnen keren naar hun eigen wereld.
22,50
Voorkant cover

De zonen van Ravensteyn

Arno Kleinekoort

Als John Ravensteyn op zijn achttiende verjaardag een uitnodiging ontvangt van het notariaat, vertrekt hij na tien jaar afwezigheid weer terug naar zijn geboortestad. Hij negeert de waarschuwingen voor het naderende gevaar en bij aankomst wordt John meteen geconfronteerd met zijn verleden, waar meerdere inwoners meer dan geïnteresseerd in schijnen te zijn. Al jarenlang wordt de stad in zijn greep gehouden door mysterieuze ontvoeringen. Na een heftige confrontatie met een geobsedeerde politiecommissaris, besluit John alles tot de bodem uit te zoeken, maar ontdekt al snel dat hij in een web van leugens en misleiding gevangen zit. Alle sporen lijken te leiden naar het oude landhuis, maar als er een zwaargewonde en zelfs een dode valt, beseft John dat er een levensgevaarlijk spel wordt gespeeld.

22,50