Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hoe Kabouter Helpgraag geholpen werd

Auteur

Hannie Stoffels

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Kabouter Helpgraag woont in het bos, samen met zijn vrouwtje Rimpel. Kabouter Helpgraag gaat elke dag het bos in om te kijken of er zieke dieren zijn. Die neemt hij mee naar zijn paddenstoel om ze beter te maken. Zijn vrouwtje moppert dan veel op hem. Een paar andere Kabouters uit het kabouterdorp trekken zich dat aan en zij maken een plan. Ze gaan naar de tovenaar die diep in het bos woont. Daar aangekomen kloppen ze aan. Ze waren wel bang, maar ze komen binnen en leggen alles uit. De tovenaar zei dat het goed komt, en dan...

Over de auteur

"Ik ben geboren op 18 april 1958 in Zaamslag een dorp in het zuidwesten van het land. Van jongs af aan vond ik het leuk om een verhaal te schrijven en tekeningen te maken. Die had ik bewaard in een doos, en nu ik het verhaal weer tegen kwam wilde ik het publiceren. Het is een leuk verhaal, en ik hoop dat ik vele kinderen er blij mee kan maken."

Productinformatie

ISBN
9789462064270 / 978-94-620-6427-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-11-2012
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
48
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Midden in het grote hazenbos ligt een oude omgevallen boomstam. Die stam ligt er al heel lang, een heleboel jaren al. Als het dag is, buitelen de hazen en konijnen er overheen. En als het nacht geworden is, sluipt Reintje de vos er heel zacht langs, op zoek naar een lekker konijnenboutje. Vroeger stond de boomstam recht overeind, met zijn takken naar de blauwe lucht. Toen woonden er een heleboel vogeltjes in die boom. Maar op een keer, toen het heel erg stormde, is die boom omgewaaid en nu ligt hij nog steeds op de grond. De vogels wonen nu niet meer in zijn takken, dat kan niet meer, want al zijn takken zijn afgevallen. Maar toch is het niet stil in de buurt van de oude stam, want vlakbij de plaats waar hij gevallen is, staan een heleboel mooie paddenstoelen en in elke paddenstoel wonen Kabouters. Er zijn er zoveel bij elkaar, dat het een heel paddenstoelendorp geworden is. Helemaal aan de rand van het paddenstoelendorp woont Kabouter Helpgraag. Zijn paddenstoel staat een beetje apart van de andere. Binnen in de paddenstoel is het altijd keurig aan kant, want het vrouwtje van Kabouter Helpgraag houdt haar huisje heel netjes en schoon. Vrouwtje Rimpel, zo heet ze, is eigenlijk wel een beetje te schoon en te netjes. Want als Kabouter Helpgraag een ziek vogeltje mee naar huis brengt, om dat te verzorgen, dan trekt ze haar neusje in rimpels en bromt en moppert op haar man omdat hij met zijn zieke vogels haar mooie schone huisje weer vuil maakt.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek