Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Je vaders dochter

Auteur

Krista Boringa en Marjolein Grin

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wat is de rol van vaders in de opvoeding van dochters? Welke invloed heeft een vader op zijn dochters carrièrekeuze? Zoekt een dochter echt altijd een man die op haar vader lijkt? Is er een recept voor de ‘ideale vader’, vanuit het perspectief van een dochter gezien? Deze vragen (en meer!) worden in dit boek belicht. Onderzoeken, mythen, sprookjes, opvoedhandboeken en andere interessante informatie wordt afgewisseld met uitspraken van vele vrouwen die voor dit boek zijn geïnterviewd. Een onontbeerlijk boek voor elke nieuwsgierige dochter! En wellicht ook voor hun vader.

Over de auteur

"Wij, Krista Boringa en Marjolein Grin (beiden uit 1969), zijn allebei dochter. Over de rol van de moeder in opvoeding en ontwikkeling is behoorlijk wat bekend. Maar hoe zit het eigenlijk met de rol van vaders? We werden hier nieuwsgierig naar en zijn op onderzoek uitgegaan. Met als uiteindelijk resultaat dit boek en vele ervaringen rijker. Wij hopen dat ons boek een inspiratiebron is voor vrouwen om de vader-dochter relatie eens nader te verkennen."

Productinformatie

ISBN
9789462065321 / 978-94-620-6532-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-12-2012
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
88
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Het beste wat een vader voor zijn kinderen kan doen is volgens Daphne Deckers: houden van hun moeder. Daarin blijkt ze nog gelijk te hebben ook, als je de onderzoeken mag geloven.
Uit een onderzoek uit 2000 bleek dat vaders die een goede relatie hebben en zich gesteund weten door hun partner, hun adolescente kinderen ook meer steun bieden dan vaders die een slechte relatie met hun partner hebben. Dit effect is groter richting dochters. Bij moeders maakt de kwaliteit van de relatie met de vader veel minder uit. "Een mogelijke oorzaak is dat de moeder meer verantwoordelijkheid heeft dan de vader. Omdat de moeder-kind relatie dus een meer ‘verplichtende’ basis heeft, wordt de invloed van andere factoren mogelijk minder. Moeder kan zich minder permitteren aangezien zij veelal de primaire verzorger is", volgens de onderzoekers.
Dit doet ons denken aan de uitspraak van Erich Fromm in zijn boek ‘Liefhebben, een kunst en kunde’: de liefde van de moeder is onvoorwaardelijk, de liefde van de vader is meer voorwaardelijk (die moet je verdienen). Al blijkt uit de interviews dat het vaak eerder andersom wordt ervaren door dochters: de moeder stelt de regels en pa ‘neemt me zoals ik ben’.
Nienke
"Vroeger zei ik altijd dat ik later net zo'n goed huwelijk wilde hebben als mijn ouders. "Welnee joh", zeiden ze dan, "je moet streven naar beter!" Er zijn wel eens tijden geweest met spanningen, maar over het algemeen waren ze gelukkig met elkaar. In de tijd dat mamma thuis ging dialyseren en pappa haar daarbij hielp waren ze samen een geolied team. Ik vond het altijd ontzettend lief als ik ze zo samen zag."
Maar hoe zit het dan bij een scheiding?
In Nederland alleen al maken 57000 kinderen per jaar een scheiding mee.
(...)

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Lyke Westland op 14-12-2012
Geweldig boek, mooie tekeningen. Ik heb er direct tien gekocht om cadeau te geven.