Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een vakantie in Egypte

Auteur

Guy Blom

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op aanraden van vrienden op vakantie naar een land dat in jouw beleving niet meer is dan een hete zandbak. Dat belooft een leuke vakantie te worden! Guy Blom beschrijft vol verwondering, maar ook met ironie, zijn belevenissen. Hoe hij een prooi is voor de verkopers en hoe er door een spraakverwarring bijna een paard wordt neergeschoten. Lees wat hij allemaal meemaakt op een vakantie in Egypte.

Over de auteur

"Ik ben in 1958 in Amstelveen geboren. Sinds 1980 woon ik samen met mijn vrouw Chris in Zijtaart. We hebben twee dochters. Wij hebben jarenlang ponykampen en trektochten met IJslandse paarden gehouden. In 1988 studeerde ik af als humaan fysiotherapeut. Hierna stapte ik over naar dierfysiotherapie. Nu ben ik dierenfysiotherapeut en cursusleider en hoofddocent Paard aan de opleiding dierfysiotherapie. Schrijfervaring deed ik op door het schrijven van lesmateriaal voor cursussen en opleidingen op hippisch gebied."

Productinformatie

ISBN
9789462065345 / 978-94-620-6534-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-12-2012
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
80
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

We vertrekken onmiddellijk. Steken gelijk de hoofdweg over. Links en rechts auto’s, motoren en dan dwars, met deze combinatie, tegen het verkeer in, richting stallen. Een grote open vlakte doemt op. Het schemert. We laten het geroezemoes van de stad en zee achter ons. In de verte zijn de contouren van bergen nog net zichtbaar. De stilte van de woestijn valt. Valt diep. Soms in draf, soms in galop, kleine stukjes in stap. Als ik achter mij kijk zie ik Chris die de hengst gaaf onder controle begint te krijgen. Het wordt een eenheid. Zijn wapperende manen beginnen dezelfde slag te krijgen als haar haren. God, Allah, wat hou ik veel van die vrouw. Om ons heen bestaat alleen niemandsland. Dit is het territorium van honden die hun burcht te verdedigen hebben. Als we te dicht bij komen beginnen ze vervaarlijk te blaffen. Als we ze haast voorbij zijn doen ze dat nog wat verveeld over. We naderen de contouren van skeletbouw. Nergens zie je licht. Het is haast donker. Hier zullen de stallen toch niet zijn? Wel dus. Een klein heuveltje op en dan door een opening in het beton. Het zijn inderdaad de stallen van Mozss. De grote jongen neemt direct afscheid. De kleine jongen ontfermt zich over de paarden. De hengst van Chris wordt vastgezet. De anderen lopen los tussen enkel betonnen wanden. Er is een afdakje van oude palm-bladeren. Kleine jongen spreekt geen Engels en begint routineus aan het voeren van de paarden. We staan naast elkaar, elkaar maar wat aan te kijken. Opeens komt er een waakhond op ons afgelopen. Deze blijkt echter een bok te zijn. Hij raakt ons aan met zijn kop. Loopt om ons heen, neemt ons in zich op en besluit dat het goei volk is. Alles is goed, dan maar terug in het hok. We lopen terug naar de ingang, of uitgang, alles staat open. Geen paard loopt weg. We kijken over de vlakte. In de verte loopt een Arabier met twee kame-len. We horen het gezang van een imam voor het avondgebed. Het is donker. Kleine jongen is ook weg. We zijn alleen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek