Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Grote en de Kleine Wijze

Auteur

Lucia Lock en Lindi Melse

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
15 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wat is de Kleine Wijze toch van plan? Hij klimt in de kerktoren met een rond gebogen ladder en houten cijfers. Midden in de nacht horen de mensen uit het dorp hem roepen dat het 12 uur is. De Grote Wijze uit de stad brengt een bezoek aan de Kleine Wijze om uit te zoeken wat er aan de hand is. Steeds vaker zijn de Grote en de Kleine Wijze samen in de kerktoren te zien. Ze bedenken manieren om kinderen en volwassenen uit het dorp te laten weten hoe laat het is.
Dit beeldende verhaal leert kinderen spelenderwijs klokkijken.

Over de auteur

“Als leerkracht en remedial teacher zoek ik naar de leukste en beste manier om kinderen iets te leren. In de praktijk merk ik dat leren klokkijken voor veel kinderen moeilijk en saai is. Dit boek is bedoeld om klokkijken leuker en eenvoudiger te maken.”
Lindi Melse: “Ik ben beeldend kunstenares en houd van veel creatieve bezigheden. Door te illustreren kan ik mij verdiepen in een verhaal en de beelden in mijn hoofd een plaats geven.”

Productinformatie

ISBN
9789462066366 / 978-94-620-6636-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-01-2013
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
48
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Toen was het twaalf uur 's nachts geworden.
“Het is middernacht, het is precies twaalf uur!”, klonk de stem van de Kleine Wijze. Maar, het klonk zo anders dan gewoonlijk, waar kwam die stem vandaan? In heel het dorp kwamen mensen in hun pyjama's uit hun huizen. Wat was er met de Kleine Wijze aan de hand? Waarom klonk zijn stem zo ver weg? De mensen liepen op het geluid af. Zo kwamen ze bij de kerktoren terecht. En daar, heel hoog, bovenin de kerktoren zagen ze de rond gebogen ladder hangen. In het midden van de cirkel stak een grote bout uit. Vanuit de bout staken sterke ijzeren spijlen. Aan elk uiteinde van een spijl was één van de houten cijfers te zien. De Kleine Wijze stond met zijn voeten op de bout. Met zijn handen gestrekt boven zich uit hield hij een spijl in de ronde ladder vast. Boven zijn handen prijkte de houten twaalf! “Kleine Wijze, wat ben je aan het doen?”, vroegen de mensen uit het dorp.
“Het is middernacht, het is precies twaalf uur!”, was het enige dat de Kleine Wijze riep.
De mensen bleven een tijd staan kijken naar de Kleine Wijze hoog in de toren, maar toen er niets meer gebeurde, gingen ze terug naar huis om te slapen.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Arline Breure op 13-09-2016
Een fantastisch boek! Ik heb hem in de klas gebruikt en zag dat het echt gesnapt werd. De resultaten gingen omhoog. Zeker een aanrader!
door Wiljo Oomen op 19-03-2013
Het is een heel erg leuk boek, mooi en duidelijk geschreven en leuk geïllustreerd ! Zo wordt klokkijken kinderspel.... Vooral beelddenkende kinderen zullen het leerzame deel heel erg gemakkelijk oppakken! echt een aanrader !
door Amanda van Bemmel op 25-01-2013
Wat een geweldig boek! Ik raad iedereen met kinderen aan dit boek aan te schaffen en te gebruiken! Het is leerzaam, leuk en spreekt erg tot de verbeelding.