Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Vaste sterren in de horoscoop

Auteur

Drs. Oscar Hofman

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
23 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Eindelijk een boek waarin de werking van de vaste sterren volgens de echte oude methode compleet wordt besproken. Deze kennis was grotendeels verloren gegaan, maar in dit boek vindt u alles wat u nodig heeft om weer met de vaste sterren te kunnen gaan werken. De betekenis van de mythologische verhalen die bij de sterren horen wordt helder uitgelegd, Vaste sterren in de horoscoop bevat lijsten met sterposities, trefwoorden per ster en een systeem om de zo belangrijke mythologie van de Maanhuizen te duiden. Het laatste deel van het boek bestaat uit 25 horoscoopduidingen van beroemde mensen waarin duidelijk wordt hoe de methode in de praktijk kan worden gebruikt.

Over de auteur

"Ik ben geboren in Amsterdam op 4 februari 1962 tijdens de beruchte eclips in dat jaar. Na een studie filosofie stortte ik  me vol overgave op de klassieke astrologie. Ik heb inmiddels een astrologiepraktijk met klanten wereldwijd en ik geef astrologielessen aan studenten in vijf talen in meer dan 25 landen. Ik reis veel om workshops te geven en ben de auteur van het boek Klassieke Medische Astrologie dat in het Engels, Duits, Frans en Russisch werd vertaald."

Productinformatie

ISBN
9789462067172 / 978-94-620-6717-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-03-2013
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
278
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Als Perseus – de held die Medusa de kop afhakte - op weg is naar huis, ziet hij voor de Lybische kust (Afrika is het symbool voor de stoffelijke gebondenheid) een jong meisje (altijd symbool voor de ziel) vastgeketend aan een rots in zee. Dit is Andromeda die gestraft werd door de zeegod Poseidon (de zee is de wilde ongetemd woedende begeerte), omdat haar moeder Cassiopeia beweerde dat ze mooier was dan de zeenimfen, de dienaressen van Poseidon. Andromeda zou als straf de bruid van de zee moeten worden en een gruwelijk zeemonster was op weg haar te verslinden. Perseus haalt het Medusahoofd (de overwonnen begeerte) tevoorschijn, versteent daarmee het zeemonster, ontdoet Andromeda de ziel van haar boeien en trouwt met haar. Het programma ter bevrijding van de ziel wordt op deze manier onverschrokken voortgezet.

Alpheratz is de belangrijkste ster in Andromeda – het hoofd ervan - en heeft een zeer positieve Jupiter-Venus natuur, het is het beeld van de bevrijde ziel.
Ook Almach is positief en heeft een Venusaard. De ster bevindt zich op de linkervoet van de prinses, contactpunt met de aarde. Almach geeft onder meer artistieke begaafdheid, de bevrijde ziel die zingt en schoonheid schept, ook Mirach heeft een vergelijkbare betekenis
Vertex is de Andromeda-nevel en heeft zoals gebruikelijk bij nevels een malefic werking, vooral blindheid, figuurlijk of letterlijk. De nevel verduistert en Andromeda dreigt alsnog het slachtoffer te worden van het zeemonster. Andromeda is sterk verbonden met de kunsten. Sterren uit het Zeemonster en Andromeda zijn vaak actief in horoscopen van scheepsrampen.

Thema: er komen problemen (zeemonsters) op je pad die niet jouw schuld zijn (maar veroorzaakt worden door soms zelfs letterlijk het opscheppen van de moeder). Je bent OK maar je moeder (afstamming) niet. Het is mogelijk door zuiverheid de verbinding met boven te leggen en op deze manier schoonheid te scheppen. De strijd om los te komen van de stoffelijke ketenen is het thema. Het esthetische, de kunst, staat in Andromeda centraal, het bewaren van schooheid en waarheid in moeilijke vijandige omstandigheden komt vaak sterk naar voren. De ultieme "damsel in distress".

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Hanneke Lageman op 16-03-2013
Een uniek boek over de Vaste Sterren met veel praktische voorbeelden.
Waard om in het engels te vertalen.
door Hans Pardoel op 19-03-2024
Erg blij mee. Dit is naar mijn idee het uitgangspunt voor iedereen die zich met astrologie bezig houd