Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Op weg naar de Serengeti

Auteur

Yannick La Gordt Dillié

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
4,0 / 5 (10 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In de zomer van 2010 werd ik verliefd, smoorverliefd. Tijdens een safari door Kenia en Tanzania werd ik diep in het hart geraakt door de warme Afrikanen, het beeldschone wild en de eindeloze vlaktes van het wereldberoemde Serengeti-reservaat. Ik voelde het meteen: ware liefde. Iedere dag kijk ik naar de tatoeage op mijn bovenarm, en ontstaat er een gevoel van pure heimwee naar álles wat ik toen heb gezien. Dankzij dit boek gaan jullie dat gemis begrijpen. Ik neem jullie mee, op weg naar de Serengeti.

Over de auteur

"Ik ben geboren in Ermelo (1991) op de prachtige Veluwe. Mijn ambities liggen in de journalistiek, met name in de radio- en televisiewereld. Mijn passie daarentegen is schrijven. Ik zet dagelijks op papier wat mij die dag heeft geïrriteerd, verbaasd of geraakt. 'Op weg naar de Serengeti' is mijn eerste boek, en zeker niet mijn laatste."

Productinformatie

ISBN
9789462067288 / 978-94-620-6728-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-03-2013
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
70
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Mijn broertje vraagt plotseling of onze gids de jeep even wil stilzetten. Hij ziet namelijk twee arme jongetjes, spelend in het gras, op zo’n veertig meter van de openbare weg. De kleinste – hooguit vier jaar – barst van de nieuwsgierigheid. Een écht kind. Onwetend, naïef. Maar in dit opzicht de onmisbare schakel tussen twee totaal verschillende werelden. Hij zet voorzichtig twee stapjes vooruit. Zijn grote broer kijkt hem doordringend aan, maar houdt hem niet tegen. De kleine loopt nog wat verder. Nu is hij dichter bij ons dan bij zijn vertrouwde broer. Maar de nieuwsgierigheid wint het van de opvoeding. Hij loopt nog ‘s vijf meter verder.. Het kleine vlegeltje is inmiddels erg dichtbij, maar een smalle sloot scheidt hem van ons, en vice versa. Peter, onze gids en chauffeur, besluit uit de jeep te stappen. Hij toont zijn vriendelijke gezicht, zijn betrouwbare ogen en zijn brede, typisch Afrikaanse glimlach. De kleine strekt zijn korte armpje zo ver mogelijk uit. Peter springt over de sloot, zodat hij het doosje kan overhandigen. Het mannetje pakt de lunch box, lacht even en rent terug naar zijn afwachtende en ongeruste broer. Wanneer de jonge broertjes herenigd zijn, maken ze razendsnel het doosje open. Hun fragiele, bange gezichtjes worden belicht door een onnavolgbare glimlach. Het oudere ventje is blij, maar bovenal opgelucht, dat is duidelijk te zien. De kleine springt opgetogen in de lucht, zwaait hevig en lacht breeduit naar ons.

We rijden langzaam verder. Ik kijk door de achterruit en zie de kleine. Zielsgelukkig met een paar restjes die wij niet meer wilden opeten. De tranen glijden langzaam via mijn wangen op de stoffige ondergrond onder m’n voeten. Stilte. Doodse stilte.

Reviews (10)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Geschreven door Jaap de groot op 13-03-2014
Veel zin in om het te lezen, maar ik viel van de ene in de andere teleurstelling. Teveel verwachting die het boek niet kon waarmaken. Helaas, maar het is niet anders. Boeken schrijven is niet voor iedereen weggelegd, dat blijkt maar.
door Klasina Kost op 10-06-2013
met dit boekje waren we weer terug in ons geliefde oost-Afrika. Zo beeldend en zo vol liefde geschreven.
Yannick neemt je mee in zijn verhaal naar Afrika.
Ook zo herkenbaar voor Kenia-gangers zoals wij zijn.
We weten wat er speelt in Kenia en Tanzania en hoe het leven daar is.
Dit boekje zou bij de reisbureaus moeten liggen voor mensen die een reis naar Afrika boeken.

door MH op 13-05-2013
De manier waarop het boek geschreven is zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat je met de schrijver meereist. Fijn geschreven, een leuk boekje om te lezen.
door Patsert op 13-05-2013
Heerlijk boekje, makkelijk leesbaar en zeer herkenbaar.
door S-J M op 05-04-2013
De schrijver weet Afrika tot leven te roepen in een boek waaruit betrokkenheid en enthousiasme spreekt.
☆ ☆ door Jannetta Holleman op 13-03-2013
Ik heb het boek met veel plezier gelezen. De sfeer van deze reiservaring wordt zeer beeldend beschreven. Het voelt bijna alsof je een reisgenoot bent! Mooi ook hoe de schrijver zich bewust is van zijn positie als toerist en zich hierdoor mooi weet te plaatsen in Tanzania en Kenia! Boek is zeker een aanrader!
door Peter op 13-03-2013
Erg leuk en beeldend geschreven en mooie plaatjes!
Knap hoor.
Geschreven door Sanne op 11-03-2013
Leuk boekje hoor!
Geschreven door Adriaan op 08-03-2013
Veel aandacht voor het boek, maar tevergeefs wat mij betreft. Viel toch zwaar tegen! Sorry kan er niets anders van maken.


door #17 op 08-03-2013
Yulu is de man die heel goed schrijven kan !!