Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De ondernemingsraad

Auteur

John Graafmans

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In de ondernemingsraad vind je alle mogelijke praktijksituaties waar ondernemingsraden mee te maken krijgen, van ‘groot’ tot ‘klein’. En ook over alles wat eromheen speelt. Van een adequate voorbereiding op de OR-rol bij de aankondiging van fusie of reorganisatie tot het bezweren van het ongewenst optreden van een mobieltjeskakofonie tijdens vergaderingen. Ze bevatten (onderhuidse) tips en zijn vlot en met humor geschreven. Licht verteerbaar en tegelijkertijd herkenbaar, praktisch en handig voor iedereen die de medezeggenschap een warm hart toedraagt. Kortom, een waardevolle praktijkdouche op aangename temperatuur!

Over de auteur

"Ik ben twintig jaar lid geweest van een ondernemingsraad, meestal als voorzitter. Sinds 2007 ben ik zelfstandig adviseur en trainer voor ondernemingsraden. Ik ben auteur van het boek De OR en de knikkers van het spel. Naast mijn adviseurschap ben ik lid van advies- en bezwarencommissies van diverse organisaties. Ik ben daarnaast secretaris en vice-voorzitter van het bestuur van AbvaKabo Zuidoost-Brabant. Ik heb politieke ervaring opgedaan als lid van de gemeenteraad van Oirschot en als burgerraadslid van dezelfde gemeente."

Productinformatie

ISBN
9789462068445 / 978-94-620-6844-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-04-2013
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
160
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Assessment

Een nieuwe manager deed zijn intrede, recht van school, knap en veelbelovend. De ‘jonge hond’ was aangenomen om de organisatie eens flink op te schudden en er een eigentijds, fris bedrijf van te maken. Harry had het gehoord, hem de hand geschud en zijn schouders opgehaald. Hij werkte er al een dik jubileum lang en fungeerde als het geweten van het bedrijf. Alle jaren waren naar wederzijdse tevredenheid verlopen en bij elk functioneringsgesprek was de lucht helder gebleven. Op de werkvloer heerste echter onrust over een vermeende, massale reorganisatie. Maar Harry had genoeg managers zien komen en gaan. "Weer zo’n meeuw," zei hij altijd. "Ze maken veel herrie, schijten de boel onder en vliegen weer verder." Maar deze keer leek het anders te lopen. Het bedrijf moest fors bezuinigen. De sfeer werd onpersoonlijker en de geruchten over ontslagen zwelden aan. Ook Harry moest bij de nieuwe manager op het matje verschijnen. Of hij nog wel geschikt was voor het werk (waar hij al jaren geschikt voor was)? Of hij op zijn leeftijd het werk nog wel kon volhouden? Waarom hij de laatste jaren geen opleidingen meer had gevolgd? Harry raakte van slag en gaapte de botte schreeuwlelijk sprakeloos aan. Die bleef evenwel niet stil. Harry moest maar een assessment doen om te kijken waar hij nog wel toe in staat was. Toen knapte er iets bij Harry. Járenlang had hij zijn hele ziel en zaligheid in het bedrijf gestoken en nu kwam zo’n nieuwbakken vlegel hem even ongeschikt verklaren? Nou, dat hij maar mooi dood viel!!! Die opmerking bleek de opstap naar non-activiteit. Anderen namen Harry’s baan over. De manager kreeg een extra bonus voor zijn vlot verlopen reorganisatieactiviteiten en ging, toen het bedrijf was opgefrist, op zoek naar een nieuwe uitdaging. De OR maakte zich met de vakbond sterk voor een goed sociaal plan. Harry verscheen voor de kantonrechter. Op basis van een verstoorde werkrelatie kreeg hij een jaarsalaris. En dat was het dan. Aan de waterkant achter zijn hengel dacht Harry vaak terug aan de oude, te vroeg gestorven directeur. Samen hadden ze die eerste jaren het hele bedrijf van de grond af opgebouwd. Met hun hele ziel en zaligheid.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek