Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ik wil iets met je delen...

Auteur

Talisa Verkuijl

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als meisje alleen naar India? Het kan. Een avontuur voor het leven. Stilstaan bij dingen waar je normaal niet zo snel bij stilstaat. Apen rond de yogazaal, een mala met 108 kraaltjes, een biddende monnik aan de rivier, gekko’s op de muren en een stip op je voorhoofd. Rust in de chaos, watervallen aan wijsheden, meesters voor het leven, stromend heilig water en het delen van alles wat in je handen ligt. Een droomreis, bijzondere weg. Dit verhaal geeft een geheel ander beeld dan dat je de laatste tijd aan nieuwsberichten hebt kunnen meekrijgen.

Over de auteur

"Als meisje van 21 maakte ik mijn droomreis naar India. Ik vertrok alleen, kwam terug met mijn grote liefde en baarde niet lang na deze reis onze prachtige zoon. India zit in mijn hart en heeft me ontzettend veel gegeven: rust, wijsheid, eeuwige momenten, bijzondere herinneringen, een vriendschap voor het leven, en nog iets... Het boek dat ik schreef aan de heilige rivier. Een juweeltje, stukje geluk, een verhaal om te delen."

Productinformatie

ISBN
9789462069145 / 978-94-620-6914-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-05-2013
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
124
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Merlijn zit tegenover me en kijkt me dromerig aan. Op het moment dat ik dit opschrijf zegt hij: "Ik zit in een soort trance." En zo ziet hij er ook uit. Ik lach naar hem. Buiten is het nu donker maar zeker niet verlaten. Er lopen allerlei mensen heen en weer op zoek naar hun eigen bestemming. Tussen de mensen loopt een koe. Op zijn dooie gemak neemt hij een kijkje om de hoek en loopt vervolgens weer terug. Merlijn slaat voor de tweede keer een boek open maar leest niet verder omdat hij een woord niet begrijpt. Ik zou het woord allang drie keer hebben overgeslagen, denk ik bij mezelf. Hij blijft er over nadenken en slaat het boek weer dicht, loopt naar beneden en gaat aan de rivier zitten.
Ik kijk hem na. Alles wat we meemaken is net een droom, net niet echt. Het valt met geen pen te beschrijven. Misschien zitten we wel op een wolk, ook al zijn we nog zo geaard. We voelen ons hier thuis en als ik aan Merlijn vraag of hij al terug wilt vraagt hij: "Terug naar wat?" Zijn gezicht spreekt boekdelen en vertelt mij dat hij aan deze plek genoeg heeft. Hij is volledig in het nu en mompelt: "Hier kan geen pilletje tegen op hoor. Wat een wereld..." En ik kijk de wereld weer in waar de prachtige film niet ophoudt met draaien.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door agnes steinfelder op 21-06-2013
Ik vind het een bijzonder mooi boek, je gaat in jouw beleving mee. de reis is heel mooi samengevat en mooi geschreven!! heel goed dat je jouw droom bent gevolgd. dikke 10 voor jou lieve Talisa.
liefs van agnes
door Loes Verheem op 24-05-2013
Ik wil iets met je delen...dank dat ik deelgenoot mag zijn van jouw mooie dagboekverhalen over India. Een mooie ervaring voor de rest van je leven. Mooie ontmoetingen, mooie meesters, prachtige natuur, maar bovenal een verhaal over liefde.
Het leven is te beau om waar te zijn!

Heel veel liefs,
Loes