Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Pachamama

Auteur

Hullebusch Stijn

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De lezer wordt in dit boek als het ware meegenomen in de rugzak van Tine en Stijn op hun adembenemende reis doorheen Peru, Chili en Bolivia. Bij het lezen van de persoonlijke avonturen krijg je het gevoel alsof je fysiek aanwezig bent op de verschillende wonderlijke plaatsen. De lezer krijgt niet alleen de persoonlijke avonturen mee, maar ook wat tips om deze landen maximaal te beleven. Met gevoel voor humor en detail leest dit boek als een verhaal dat een grootvader aan zijn kleinkinderen zou vertellen.

Over de auteur

"Op 25 november 1983 zag ik het levenslicht in Tielt, waar ik nog steeds woon. Reeds in mijn kinderjaren raakte ik gefascineerd door de natuur in al zijn facetten. Toen ik voor mijn stage naar Pakistan trok om les te geven aan Afghaanse vluchtelingen, ontstond ook de fascinatie voor vreemde culturen. De reis doorheen Peru, Bolivia en Chili werd uiteindelijk de reis van mijn leven. De landen vormden de ideale mix van deze twee fascinaties."

Productinformatie

ISBN
9789462069169 / 978-94-620-6916-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-05-2013
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
162
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Vijftien kilogram lakens stijgen op vanuit het bed en uit een slaapzak komt Stijn tevoorschijn. Eerst onderzoek ik mezelf op eventuele symptomen van hoogteziekte. En gelukkig, ik voel me prima! Ik heb een goede nachtrust gehad en mijn hoofdpijn is verdwenen. Al snel zoek ik Tine tussen lakens en muts en vind haar ogen. Haar blik verraadt dat zij een minder goede nacht heeft gehad. Maar zoals iedereen ons Tine kent, staat ze op en gaat de dag in alsof ze vierentwintig uur heeft geslapen.
Ondertussen begint iedereen op de slaapzaal tekenen van leven te geven.
Het is ijzig koud deze morgen en iedereen doet zijn uiterste best om de kleren onder de dekens aan te trekken. Ligt het nu echt aan de koude of is mijn aanwezigheid ongewenst? Ik denk toch het eerste. Nadat de juiste kleren de juiste persoon hebben gevonden gaan we richting eetzaal voor, je raadt het nooit, ontbijt! Het smaakt me want ondertussen is het al een tijdje geleden dat mijn maag inhoud heeft gekend. Ondertussen is onze chauffeur aangekomen en laden we onze bagage in op de jeep. Dag twee van het avontuur kan beginnen. We rijden eerst naar een andere lagune waar je heel veel flamingo’s kan observeren. Opnieuw is deze plaats betoverend mooi. Onderweg leren we iets bij over de verschillende soorten flamingo’s. Hoewel we deze dieren eigenlijk goed kennen, stond ik toch versteld van hun manier van leven. Heel mooi, hun roze kleur tekent heel mooi af tegen de ijzige kleur van het meer dat opnieuw de metershoge bergtoppen reflecteert. Het leuke aan al deze plaatsen is dat je er bijna alleen vertoeft! De stilte en de ongereptheid van dit schoon zijn adembenemend.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek