Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mama is ziek... maar je ziet het niet
Chronische ziekte uitgelegd op kindermaat.

Auteur

Kolma

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Veel mensen worden geconfronteerd met een chronische ziekte, waarbij uitputting en pijn belangrijke symptomen zijn. Chronisch ziek zijn, is niet gemakkelijk. De ziekte is meestal niet zichtbaar, ze blijft duren en er is weinig begrijpbare informatie over te vinden.

Hoe leg je aan een kind uit waarom je zo veel moe bent, waarom je weinig kan verdragen en welke invloed de ziekte heeft op jou en jouw gezin?
De uitleg op kindermaat over dit soort ziektes én de mogelijke gevolgen, maken deze ziektes herkenbaar en bespreekbaar voor ouder en kind.

Over de auteur

Kolma werd al op jonge leeftijd geconfronteerd met chronische uitputting en pijn. Na een jarenlange zoektocht, vond zij een dokter die haar ernstig nam. Deze dokter diagnostiseerde haar met chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie. Therapieën bleken onvoldoende te werken, waardoor de zoektocht nog niet ten einde was. Vele jaren later werden hypogammaglobulinemie en bijnieruitputting vastgesteld. Nu nog, blijft haar zoektocht verdergaan.

Uit haar eigen ervaring en door contact met anderen in soortgelijke situaties, besefte Kolma, dat er nood was aan eenvoudige uitleg over dergelijke chronische ziektes. Ze heeft dit boekje geschreven, als ondersteuning voor lotgenoten, bij de uitleg van hun ziekte.

Productinformatie

ISBN
9789463890601 / 978-94-638-9060-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-03-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
56
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 30

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Stacey op 23-02-2021
Ik vind het een erg fijn boek om aan de kinderen te vertellen wat mijn ziektes inhouden. Hasimoto en fibromyalgie... mijn zoontje van 6 begreep het goed.