Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Gewoon aju, geen kukeleku
Afscheid van een moeder

Auteur

Ina Fischer

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (5 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Iedereen heeft een moeder en daar vinden we vaak van alles van. Ze krijgt van een hoop ellende de schuld en wordt ook net zo vaak heilig verklaard. Maar misschien zijn moeders ook maar gewoon mensen die er het beste van proberen te maken. Dit boek gaat over zo’n moeder. En over het verlies daarvan.
Het is een persoonlijk relaas van een unieke en tegelijkertijd universele ervaring.

De auteur verhaalt op een authentieke manier over de relatie tussen moeder en dochter. Over pijnpunten maar meer nog over liefde en levenslust. Over veerkracht en verbinding, ondanks en dankzij alles.

Het is een portret in stukjes, fragmenten tijd, vormgegeven in proza en poëzie. Nuchter, intens, kwetsbaar en komisch.

Over de auteur

Ina Fischer schreef als kind al. Ze is dat bij vlagen blijven doen naast haar praktijk voor yoga en mindfulness. Ze schrijft blogs en nu dus ook een boek. Haar grote inspiratiebron is het boek van Nathalie Goldberg ‘Schrijven vanuit je hart’. Die houdt een pleidooi om naar huis te gaan, naar daar waar je vandaan komt om vervolgens ook weer verder te gaan. En al woont Ina allang niet meer in Drenthe, die authentieke stem klinkt nog wel door in haar werk.

Productinformatie

ISBN
9789463890953 / 978-94-638-9095-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-03-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
122
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Wolf

In een rij, braaf twee aan twee, maar als kwetterende vogels, werden we naar het speellokaal gedirigeerd. Door de glazen gang met de gemetselde plantenbak. Typisch jaren 60 kleuterschoolbouw. In die gang, precies op kleuterhoogte, was er geen ontkomen aan: de wolf. Een wandplastiek, glanzend zwart geglazuurd met onfatsoenlijk opengesperde bek. Zo had je goed zicht op de wel heel gele grote tanden. Je was een echte held als je dáár met je blote hand inging. Iedereen was bang en iedereen wou het. Sommigen deden het.

Jaren later was ik nog wel eens in de Angeli Custodes school. Deze geheimzinnige naam is overgegaan naar het rouwcentrum dat er nu gevestigd is. Droevige mensen die daar begrafeniskoffie drinken en waar het dan allengs gezelliger wordt, omdat ze elkaar zo’n tijd niet hebben gezien. Of juist gaan kennismaken. Tijdens de koffietafel van pa’s begrafenis wist een neef het te presteren om verbaasd uit te roepen ‘ik wus nie dat Poppe nóg een dochter had…’, wat op zich niet raar is, ik ken ook niet alle 54 neven en nichten van vaders kant, de 27 van moeders kant zie ik nog min of meer elk jaar met de familiedag.

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Yvonne Drenth op 30-03-2019
Een prachtig boek ik zie de verhalen zo voor mij. Wel een zwaar afscheid met veel herkenbare momenten van moeder en dochter. Geweldig Ina
door Anne-Marie Fischer op 03-04-2019
Een super boek met ontroerende verhaaltjes. Zo blijft ze altijd bij ons.
Geschreven door Ingrid van Dijk op 07-04-2019
.....Snoepje ....
Dit boek met proza poezie en verhalen zijn een bloemlezing over moeder de vrouw. Een snoepje om te lezen en herlezen. Vol herkenning. Vanuit het aloude thema 'de liefde ' .
door Dicky op 09-04-2019
Een mooi boek over loslaten en verwerken. Ina schrijft in een beeldende taal met veel liefde en kwetsbaarheid over haar moeder, diens overlijden, maar ook over zichzelf. Dat maakt het boek goed invoelbaar en daarmee laat ze ook veel van haar eigen kracht zien. De terugblikken en stukken dialect zorgden bij mij voor herinneringen aan de plek en de tijd dat ik zelf opgegroeid ben.
door Gerda van der Wal op 14-04-2019
Een indringend en knap geschreven portret van de relatie van een dochter met haar moeder. Het is een vlot, eerlijk, recht vanuit het hart geschreven relaas dat voor andere dochters en moeders veel herkenning zal opleveren. Ina is in staat om kwetsbare momenten van dreigend verlies en rouw lichter te maken door haar directe schrijfstijl vol zelfreflectie en humor. Op zeer vermakelijke wijze worden haar Drentse roots hierin voelbaar. Daarnaast worden kleine dierbare herinneringen juist groots door haar rijke taalgebruik. Een heerlijk boek om te lezen!