Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kanker krijg je niet alleen
Het verhaal van een liefde

Auteur

Mike Tomale

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Kanker krijg je niet alleen is een aangrijpend persoonlijk dagboekverhaal over het overlijden van een gezinslid aan kanker en de impact hiervan op het gezin.

Journalist en publicist Mike Tomale beschrijft in dit boek de laatste negen maanden van het leven van zijn vrouw, die op 24 juni 2017 overleed op 51-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

Anderhalf jaar na het overlijden van zijn vrouw maakt Tomale het dagboek openbaar en hoopt dat het emotionele, maar krachtig verhaal velen in soortgelijke situaties steun mag bieden.

Over de auteur

Mike Tomale (1969) is werkzaam als freelance journalist en schrijver. Eerder schreef hij in 2015 het journalistieke werk 'Bevingen', dat toen het eerste overzichtswerk was over de Groningse aardbevingen.

Productinformatie

ISBN
9789463891615 / 978-94-638-9161-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-03-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
152
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Als de pijn van het leven uiteindelijk erger is geworden dan de angst voor de dood, mogen we niet te lang treuren, maar zou dat gegeven ons juist moeten sterken. Haar strijd is gestreden, zij heeft haar rust gevonden. Ik troost me met de gedachte dat het beter is voor haar, dat ze geen pijn en geen angst meer heeft. Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Ria op 07-04-2019
Overweldigend...herkenbaar..emoties...
Wat heb je het allemaal geweldig goed verwoord..wat veel liefde spreekt uit alles...wat een ontzettend verdriet...wat onrechtvaardig..zo jong..
Wat een geluk heb ik gehad met de engel op mijn schouder..waarom keek ze de andere kant op toen Miranda deze diagnose kreeg?
9maanden om een kind te dragen..9 maanden om van een geliefde afscheid te nemen.
Bijna alweer 2 jaar geleden...
Blijf schrijven Mike...blijf schrijven
door Koen Van Den Meerschaut op 29-04-2019
Een prachtige maar ozo trieste Lovestory.
Het wordt op een mooie verhalende en intensere manier beschreven. Mike , wat heb je dit mooi gedaan, je vrouw tot het einde toe verzorgd . Deze Lovestory kende geen happy end . Maar dat geeft niet , je hebt het goed gedaan zolang als het duurde.
Ik wens je alle goeds , goede vriend we houden contact

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Bevingen Aardbevingen in Groningen - gevolgen, ervaringen en emoties

Mike Tomale

Op 29 mei 1959 ontdekt de NAM in Kolham bij Slochteren aardgas in een zandsteenlaag op ruim tweeënhalve kilometer diepte. Meer boringen volgen en leiden tot de conclusie dat de Groningse bodem een enorm gasveld rijk.
De aardgaswinning heeft enorme gevolgen gehad, voor Groningen én voor heel Nederland. Ze is voor de Groningers letterlijk voelbaar geworden.

Het leven van tienduizenden is ontregeld. Hoewel de schade al enorm is, verwachten velen dat de grote klap nog moet komen. 'Er gaat niets boven Groningen' klinkt de slogan, maar ondergronds heeft de provincie een levensgroot probleem dat lange tijd niet is erkend. Deskundige Meent van der Sluis werd in 1986 nog weggelachen toen hij verband legde tussen aardbevingen en gaswinning.
24,99
Voorkant cover

Het Groninger Forum, draak of icoon? Meningen, feiten, tegenslagen en hoogtepunten

Mike Tomale

Het Groninger Forum, heden ten dage ‘Forum Groningen’ genoemd, heeft bij veel mensen tot de verbeelding gesproken. Een omstreden bouwproject met voor- en tegenstanders. Besluiten tot de bouw werden genomen ten tijde van hoogconjunctuur. De daadwerkelijke uitvoering vindt plaats ten tijde van crisis. Wat is wijsheid? Vanuit politiek, economisch en historisch perspectief het bouwproject belichten, om een zo compleet mogelijk beeld te creëren van dit enorme project, met enige ruimte voor journalistieke insteek en persoonlijke schrijfstijl. Een verduidelijking van nut en noodzaak kritisch bekeken, opgedragen aan de inwoners van de stad Groningen.
22,99