Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mantelzorg vanaf de zijlijn
Een persoonlijk verhaal over mantelzorg bij Dementie

Auteur

Astrid IJsselstein-Seip

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

“Herkenbaar, aangrijpend en liefdevol.” Dat zijn precies de drie kernwoorden die Astrid met dit boek wil bereiken. Mantelzorg vanaf de zijlijn geeft een persoonlijk kijkje binnen de familie van Astrid, die het vroeger en nu zo passend mogelijk met elkaar heeft verweven. Al jarenlang is ze vanaf de zijlijn aan het mantelzorgen, waardoor ze treffend alle mooie dingen, maar ook dingen waar je tegenaan loopt als mantelzorger weet weer te geven. Hoe mensen kunnen veranderen door dementie is ook respectvol en prachtig beschreven. Het is een aanrader voor iedereen die mantelzorger is en/of met dementie te maken heeft.

Over de auteur

Astrid (1981) is geboren en getogen in Spijkenisse, maar inmiddels al jaren woonachtig in Ridderkerk. Als moeder van drie kinderen en naast haar baan als pakketbezorger, is Astrid ook auteur. Inmiddels heeft Astrid meerdere boeken op haar naam staan. Astrid zegt hier zelf over: “Het schrijven geeft mij veel ontspanning en is het leukste wat ik doe in mijn leven, zeker als mensen steun en kracht kunnen halen uit mijn boeken.”

Productinformatie

ISBN
9789463891639 / 978-94-638-9163-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-03-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
82
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ook als mantelzorgers is deze periode enorm zwaar, je moet beslissingen nemen die je eigenlijk niet wilt. Maar hoe moeilijk het ook is, je moet het zo fijn mogelijk maken voor je dierbare. Elke beslissing die je neemt moet je niet doen vanuit je eigen emotie, je hart zegt het één en je verstand zegt het ander. Dat is heel tegenstrijdig en dubbel. En ook ik, als zijlijn mantelzorger vind het soms moeilijk om rationeel na te denken. Maar je wordt op sommige momenten toch gedwongen het te doen. [...]

De afgelopen periode heb ik nog meer respect gekregen voor mantelzorgers, maar ook voor hun partners, en kinderen. Mantelzorgen is een fulltime baan, die mensen vrijwillig uitvoeren. Met alle liefde en zorg die ze in zich hebben. Het vergt een hoop doorzettingsvermogen, en je moet stevig in je schoenen staan. Elke mantelzorger is uniek omdat ook iedere dierbare waarvoor gezorgd wordt uniek is. Ik ben trots op alle mantelzorgers, want zonder jullie zou de zorg van jullie dierbare een stuk minder goed zijn. Ik neem echt mijn petje af voor jullie. Ik ben blij dat ik al een hele tijd mag mantelzorgen vanaf de zijlijn, en af en toe kan zorgen dat mijn moeder als mantelzorger het een beetje los kan laten door middel van ontspanning en het af en toe een beetje te kunnen overnemen. Mijn moeder is zeker een voorbeeld voor mij. Ik hoop dat ik het maar een klein beetje zo kan doen zoals zij.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek