Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zakki de zielige zebra
ziet dat anders zijn fantástisch is

Auteur

Moniek van Munster

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (16 reviews )
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Zakki is een prachtige zebra met blauwe strepen en groene krullen. Hij woont tussen de zwart-wit gestreepte zebra’s en voelt zich, omdat hij anders is, eenzaam en buitengesloten. Door zijn verdriet ziet hij niet hoe mooi en uniek hij is. Tot er op een dag iets wonderlijks gebeurt: hij ontmoet nóg een bijzondere zebra, die weer héél anders is dan Zakki, maar even uniek en speciaal op haar manier. Dit boek geeft hoop aan iedereen die zich anders voelt en zegt dat je jezelf en je bijzonderheid mag omarmen. Wees trots op wie je bent en toon je kleuren aan de wereld!

Over de auteur

Moniek (1962) was al twintig jaar glaskunstenares, toen ze in 2018 haar eerste kinderboek maakte. Het verhaal van Zakki en wat ruwe schetsen die Moniek maakte toen haar kinderen nog klein waren, vielen op een cruciaal moment in haar leven voor haar voeten. Moniek had kort daarvoor ontdekt dat ze op het autismespectrum zit, en begreep dat ze haar leven op een andere manier mocht gaan vormgeven. In plaats van werken in opdracht, wat haar steeds weer uit balans bracht, besloot ze de pen weer op te pakken en de 23 jaar oude schetsen uit te werken tot een prachtig, deels autobiografisch, prentenboek.

Productinformatie

ISBN
9789463892063 / 978-94-638-9206-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-04-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
34
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Zijn strepen zijn verkeerd
en hij heeft groene krullen op zijn kop.
De andere zebra’s lachen hem uit.
En als alle zebra’s spelen
staat Zakki alleen.
Zakki is een zielige zebra.

Reviews (16)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Elleke op 07-11-2019
Een makkelijk te (voor) lezen boekje over een onderwerp waar veel kinderen mee te maken krijgen. Anders zijn is mooi en dat vertelt dit boekje op een prachtig geïllustreerde manier.
door Bjørn op 06-11-2019
Eén van mn favoriete voorleesboeken. Prachtige illustraties en een bijzonder en mooi verhaal. Ik hoop dat Zakki nog meer avonturen gaat beleven!
door Moniek op 05-11-2019
Dit boekje mag op geen enkele basisschool in de collectie ontbreken. Het verhaal is een eyeopener en helpt kinderen (en volwassen) het bewustzijn rond 'anders zijn' te vergroten. Maar ook als vrolijk (voor)leesboek is het een feestje. Kortom: a must have!
door Lilly Roose op 05-11-2019
Het boek ziet er goed verzorgd uit. Geweldige tekeningen en educatief, leuk. Geweldig geschreven in de taal die kinderen begrijpen. Voorlezen voor kleinkinderen is een genot. Leuk, vrolijk, geen achterliggende bedoelingen. Laat de kinderen ook hun fantasie gebruiken. Kort maar krachtig, mooie tekeningen, goed te lezen, goed voor te lezen. Een aanbeveling voor iedereen!
door Suze op 05-11-2019
Het boekje doet echt een beroep op de creatieve geest van mijn dochter(3) die zich verwonderd over de bomen en kleuren en zeker ook het verhaal begrijpt. Mooie boodschap die goed overkomt. En gewoon leuk om te lezen
door Willem op 04-11-2019
Prachtig verhaal, aansprekend en smaakvol geïllustreerd. Goed te gebruiken in het onderwijs, voor individuele kinderen en voor klassengesprekken.
door Stella op 04-11-2019
Geweldig mooi boek! Prachtige illustraties maar vooral het verhaal is pakkend. Ook een aanrader voor scholen en coaches!
door Albert Prins op 04-11-2019
Dit is het mooiste kinder-/prentenboek van 2019! Fraaie kleurrijke illustraties bij een ontroerend en inleefbaar verhaal. Fantastisch!
door Bart op 04-11-2019
Een echte aanrader voor elk kind. Een kinderboek moet niet alleen over een verhaal gaan. Dit boek is een mooi voorbeeld om met een verhaal de kinderen aan het denken te zetten.
Geschreven door Annie Nijhuis op 04-11-2019
Het is een uiterst vrolijk boekje over een lastig onderwerp. Het slaat aan bij de kinderen. Eigenlijk wordt elk kind dat zijn eigen weg gaat gewaardeerd. Een echte aanrader voor elke leerkracht om het aan te schaffen voor de klas.
door Sonny de Jonge op 04-11-2019
Heel mooi boek voor kinderen. De kwaliteit van het materiaal en de kaft zijn goed. Erg leuke verhaallijn, ook voor kinderen met een educatieve boodschap.
door Joke op 13-05-2019
Een heel leuk boekje, duidelijke teksten, met een hele mooie boodschap, en de tekeningen zijn prachtig, de kleuren echt heel mooi. Ik ben er heel blij mee!
door Jacqueline van Oosten op 13-05-2019
Mooi verhaal. Bruikbaar op scholen. Thema anders zijn is niet verkeerd. En de tekeningen zijn erg kleurrijk en spreken er aan. Leuk prentenboek!
door yvette op 08-05-2019
Wat een geweldig boekje! Prachtig vormgegeven en meer dan schattig geschreven. Een kinderboekje dat voor elke volwassene een genot is om uit voor te lezen, met een mooi verpakte boodschap. Een absolute aanrader!
door Cato op 08-05-2019
Super kleurrijke en sprankelende prenten met n mooie boodschap ! Je wordt er blij van door er alleen al naar te kijken!
door Petra op 07-05-2019
Prachtige grappige tekeningen. Een boekje om vrolijk van te worden. Voor jezelf of als kado!