Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Schrijf je Blij
Hoe lezen en schrijven je helpen bij je persoonlijke groei

Auteur

Veronica Waleson

Uitvoering
Paperback
Reviews
1 reviews
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wil je door lezen of schrijven jezelf ontwikkelen? Wil je een boek schrijven dat al enige tijd in je hoofd zit? Schrijf je blij gaat je op weg helpen. De inhoud, schrijfoefeningen en leestips zullen je zeker inspireren. Het eerste deel gaat over het plezier dat lezen en schrijven je brengen, bijvoorbeeld over hoe je troost vindt in lezen en hoe je jezelf een nieuwe toekomst in kunt schrijven. In het tweede deel komen aan de orde: decor en setting, dialoog en personages, plot en beweging, stijl en thema. De illustratieve bijdragen van leden van een schrijfclub moedigen je aan om zelf aan de slag te gaan. Wedden dat je er blij van wordt!

Over de auteur

Veronica Waleson kwam op een punt in haar leven dat ze een nieuw verhaal nodig had. Haar oude verhaal over wie ze dacht dat ze was, leek niet meer te kloppen. Ze schreef over haar eigen ervaringen en vond een spoor dat haar leven weer betekenisvol maakte. Omdat ze iedereen deze verworven blijheid gunt, verzorgt ze sindsdien voor professionals en particulieren cursussen en workshops Schrijven en Storytelling, organiseert ze poëzievaarten en begeleidt ze enthousiaste schrijfclubs waarvan de leden elkaar steunen in hun schrijfambities. Veronica is tevens succesvol coach en trainer in talent-, team- en leiderschapsontwikkeling.

Productinformatie

ISBN
9789463892216 / 978-94-638-9221-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-04-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
170
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

1.7 Zin en onzin van schrijfwetten
Lees nog even de eerste schrijfopdracht in het kader hierboven. Caroline schrijft niet: ‘Ik heb het druk’ (tell), maar toont dat door te beschrijven hoe haar leven er op een specifiek moment van de dag uitziet en de gedachtes die ze daarover heeft (show). Je ziet voor je hoe ze na dat telefoontje met haar auto van de ene baan naar de andere baan schuift. Dat ze een drukke vrouw is met adviezen voor anderen, ‘doe maar rustig aan’, die ze voor zichzelf geneigd is te negeren, hoeft de lezer niet verteld te worden. Show don’t tell is zo ongeveer les 1 van iedere schrijfcursus. Er zijn veel boeken waarin deskundigen je deelgenoot maken van schrijfwetten en ook ik zal er rijkelijk mee strooien. Ik raad je aan die schrijfwetten allemaal serieus te nemen en tegelijkertijd met een slag om de arm en strooiend met een zoutvaatje.

Bijvoorbeeld:

Schrijfwet: Wissel lange- en korte zinnen af. Het korreltje zout is: Couperus schrijft vrijwel alleen lange zinnen en Bordewijk is de meester van de korte zin.
Schrijfwet: Schrijven is schrappen. Het korreltje zout is: Ove Knausgard werd met zijn zesdelige serie Mijn strijd bestseller auteur nadat hij had besloten helemaal niets meer te schrappen.
Schrijfwet: Een roman mag niet te vol zitten met personages. Het korreltje zout is: Anna Karenina van Tolstoy, een roman behorend tot de wereldliteratuur, zit boordevol personages.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat alleen de allergrootste talenten het zich kunnen permitteren om rijkelijk met het zoutvaatje te strooien waar het de schrijfwetten betreft. De meesten van ons hebben er baat bij in de eerste fase van het leerproces het waarom van de schrijfwetten te doorgronden.

Ook in dit boek vind je do’s en don’ts en ik hoop dat ze je helpen om jezelf uit te drukken, om je eigen stem te laten klinken. Ik hoop dat het je inspireert en blij maakt. Tegelijkertijd raad ik je aan om lekker eigenwijs te blijven zoeken naar wat bij jou past en wat voor jou werkt.

Ben je ook bij mijn lezing over Schrijf je Blij?
Kom dan op 16 juni om 16.00 uur naar de Broeker Kerk van Broek in Waterland

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Marianne op 28-06-2019
Veronica Walson was onlangs in mijn dorp. Ze gaf toen een toelichting op haar boek 'Schrijf je blij'. Ik was verhinderd en weet dus niet hoeveel belangstelling er was. Omdat ik bezig ben met mijn levensverhaal, mede aan de hand van tientallen dagboeken, bestelde ik het boek. Ik ben nog niet ver genoeg om er volledig over te oordelen, toch weet ik nu al dat ik er heel veel aan zal hebben. Gek genoeg begint ook hier in Broek in Waterland op dinsdag 3 september een cursus van 8 lessen voor €160 over hetzelfde onderwerp.
Dat ga ik niet doen. Later meer over mijn ervaringen met 'Schrijf je blij'.