Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Geef mij je Hart en doe wat je wilt! De zin van jouw leven in ander perspectief
Reis door de Bijbel en geschiedenis naar de essentie van het christelijke geloof

Auteur

Maarten Bruijnes

Uitvoering
Hardcover
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
27 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ieder mens gelooft en leeft dat geloof uit. Hoe kan het dan dat christenen soms samen niet door een deur kunnen? Hoe kan het dat christenen niet weten wat God in deze wereld aan het doen is? Hoe kan het bestaan dat christenen niet weten wat hun bestemming en identiteit is? Hoe kan het dat we niet weten waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan?
Maarten neemt je mee op een reis door de Bijbel en de geschiedenis om naar de essentie van het christelijk geloof te gaan. De essentie die jou kan helpen jouw authentieke ik te ontdekken.

Over de auteur

Maarten Bruynes (1959), echtgenoot, vader en opa is sinds 1994 werkzaam als missionair werker met Jeugd Met Een Opdracht in Nederland, Azië en Afrika. Als zevenjarig kind vroeg hij zijn moeder: “Mam, wanneer gaat de Bijbel verder?” Nu is hij internationaal bezig met het opgang brengen van een discipelschapsbeweging. Zijn passies? Jezus, discipelschap, de onbereikte volken en “Mensen die hun in Christus gevonden vrijheid, liefde en passie uitleven.” Zijn ervaringen als co-leider van een gemeente deden hem bijbelscholen en trainingen volgen. En als bedrijfsadviseur raakte hij bekend met het trainen coachen en onderwijzen van jonge (aankomende) ondernemers.

Productinformatie

ISBN
9789463892803 / 978-94-638-9280-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-06-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
236
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Principes volgens de wetenschapsfilosofie gelden voor alle tijden, alle generaties en alle culturen en op alle plaatsen. Principes komen voort uit ons wereldbeeld en we zetten die dan om in waarden. Zie de tekening hiernaast. We plaatsen principes in een bepaalde tijd en bepaalde cultuur en generatie en geven er vervolgens een expressie aan. Deze waarden gebruiken we om structuur aan de samenleving te geven en beleid voor de toekomst uit te zetten. Als zodanig levert dat gewenst gedrag op. Het werpt vrucht af.

Neem bijvoorbeeld de manier waarop we naar ‘respect’ kijken en daar mee omgaan. Dat verschilt per cultuur, per generatie, per locatie en per tijd. Respect aan een oudere tonen ziet er in Nederland anders uit dan in Indonesië. Het gaat om hetzelfde principe, maar het wordt verschillend vertaald in verschillende culturen, tijden, generaties en locaties. We spreken dan dus van waarden.

Opmerkelijk is dat principes veelal ‘over de ander’ gaan. Daarmee wil ik zeggen dat als ik iemand respect wil tonen, alleen diegene als ontvanger van mijn respect kan bepalen of ik respectvol ben in mijn gedrag en houding. In Indonesië zou ik mij dus anders kunnen gedragen dan in Nederland wanneer ik respect betoon. En dat is behulpzaam.

Ik laat bijvoorbeeld een andere vorm/expressie van respect naar mijn moeder zien dan naar mijn echtgenote, kinderen of vrienden uit India. Zij bepalen eigenlijk of ik hen respecteer met mijn gedrag. Een waarde is dus een principe uitgevoerd in een bepaalde tijd, leeftijd, en cultuur (generatie).

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door YWAM op 13-05-2022
Een uitstekend boek met duidelijke grote lijnen
- en dus met name geschikte voor hoogbegaafden.