Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Als er geen morgen meer is
Gedichten en gedachten als troost bij rouwverwerking

Auteur

Ruud Vorstermans

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,9 / 5 (8 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Als er geen morgen meer is, is een dichtbundel over liefde, wilskracht, levenslust en rouwverwerking. Ruud geeft op een warme manier blijk van zijn liefde en bewondering voor de manier waarop zijn vrouw Marijke omgaat met uitgezaaide borstkanker. Vervolgens gunt hij ons na haar overlijden een kijkje op zijn manier van rouwverwerking, waarin hij soms treffend zijn emoties op papier zet. Deze dichtbundel is een inspiratiebron, waarbij de dood niet als het einde gezien wordt, maar als een begin van een andere manier van leven; een leven vol herinnering.

Over de auteur

Ruud Vorstermans (1953) komt uit Bergen op Zoom en nadat zijn vrouw Marijke in 2007 borstkanker kreeg en die in 2012 uitgezaaid bleek, is Ruud gedichten gaan schrijven om zijn liefde voor haar te delen en om haar zo te ondersteunen. Na haar overlijden, zijn de gedichten van Ruud zich meer en meer gaan richten op het verwerken van rouw, waarbij iedereen iets herkenbaars kan vinden dat een troost kan zijn het eigen verdriet een plekje te geven. Daarnaast geven zijn gedichten ook een signaal af om vooral door te gaan met leven; uiteindelijk blijft alles hetzelfde, maar dan anders...

Productinformatie

ISBN
9789463893534 / 978-94-638-9353-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-06-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
146
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Dansen in het donker

In het verleden hebben we genoten
En we genieten hier en nu nog steeds
En de toekomst...?

Niemand weet wat de toekomst brengt
Je er druk over maken heeft geen zin
Uiteindelijk gaat het altijd net even anders!

Er gaat geen dag voorbij
Dat ik ook niet denk: Wat.., als...
Maar dan kijk ik naar jou…

en weet dat ik verder met dansen moet

Reviews (8)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Frank de Groot op 10-06-2019
Een aangrijpend boek, pakkend vanaf het allereerste gedicht, een aanrader.
door Ginny Beemster op 11-06-2019
Ruud schrijft een eerbetoon aan de liefde. Een bundel over hoe los te laten maar ook over hoe houvast te hebben in een verandered bestaan. Mooi is de verweven dialoog tussen Marijke en Ruud. Ook van haar hand zijn gedichten aan hem opgenomen.
door Conny Roem op 12-06-2019
Een boek met mooie gedichten. Recht uit het hart geschreven. Als je met lezen begint wil je het in één adem uitlezen. Het boek kan zeker helpen in dit moeilijke proces zowel tijdens de ziekte en als je er alleen voor komt te staan. Kortom een mooi boek wat een aanrader is om aan te schaffen als je ooit met dit moeilijke proces in aanraking bent geweest of hier nog steeds in zit.
Geschreven door Leendert Timmers op 19-06-2019
"Dit lieve boekje laat zien hoe mooi -en tegelijkertijd hoe kwetsbaar- liefde is. Het laat zien hoe optimisme en positivisme tot kunst wordt verheven. En ook hoe verdriet er toe doet. Mooier kan het niet zijn. Er rest slechts bewondering."
door Annemiek Nan op 25-06-2019
Mooie gedichtenbundel. De eenvoud maakt de boodschap krachtig. De worsteling tussen verdriet en liefde en het behouden van positivisme is voelbaar. Heel erg mooi, ook als je dit (nog) niet persoonlijk hebt meegemaakt.
door Cora op 02-07-2019
De liefde het geluk de herinneringen staan boven alles, het is prachtig om te lezen hoeveel kracht je daar uit kan halen. Het boekje leert je dat je ondanks het verdriet iemand verliezen er ook een toekomst is. Juist door de liefde🍀 ik vind het bijzonder dat Marijke dit heeft na gelaten aan jullie en dat je het nu doorgeeft aan de grotere kring. Hierdoor gaat het leven juist verder. ⭐️
door Mariska op 05-08-2019
Een mooi en liefdevol boekje. De liefde voor zijn vrouw spat er van af, maar ook de wil om er zelf nog wat van te maken na haar overlijden. 'Alles blijft hetzelfde, maar dan anders... ' Er zo mee omgaan wens ik eenieder in deze situatie toe!
door Pim Prins op 12-10-2019
Wat Marijke en Ruud is overkomen, wens je niemand toe. Maar aan hun liefde voor elkaar, hun verbondenheid en gezamenlijke kracht, kan menigeen een puntje zuigen. Deze gedichten weerspiegelen vooral dat laatste. Het zijn Ruuds gedachten, recht uit het hart op papier gezet en daarom zo ontzettend sterk. Een bijzonder kleinood in mijn boekenkast.