Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Carrièrekillers
Terreur op het werk

Auteur

Arie Stuij

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

‘Mobbing’ is pestgedrag. De zwaardere vorm daarvan is ‘terreur op het werk’: Mensen die uit zijn op jouw, in hun ogen, machtige stoel. Ze voeren nooit een open strijd en vakkennis ontbreekt. Maar ze zijn stekeblind van machtsbegeerte. Het is een strijd waarbij er veelal nooit één tegenspeler is, maar meerderen, daar kom je (te laat) achter. Systematisch laster verspreiden. Liegen en bedriegen op een smerige manier. Maar als ze hun doel bereikt hebben en hun slachtoffers uit beeld zijn, blijken ze het zelf niet te kunnen en geven ze binnen een jaar de pijp aan Maarten. Maar de schade is al aangericht en de weggetreiterde functionarissen kunnen, door al die verspreide laster en tegenwerkingen, niet meer gerehabiliteerd terug. Het is te ver, het wantrouwen is onoverkomelijk geworden. Stuij beschrijft een eigen ervaring hierin. Een vakman, soms bikkelhard, maar het werd een oneerlijke strijd en zelfs hij gooide de handdoek, na meer dan een jaar (uiteindelijk) zinloos vechten, in de ring en ging een nieuwe uitdaging aan.

Over de auteur

Kort nadat de eerste druk van dit boek op de markt kwam, werd ik benaderd door de redactie van NCRV. Het boek had volgens hen nogal indruk gemaakt en ze nodigden me uit voor een radioprogramma, waarbij Frank du Mosch me zou interviewen over het onderwerp en dit waargebeurde horrorverhaal. “Het liefst nog tijdens de eerstvolgende uitzending”, was hun wens. “Dan moet het indruk hebben gemaakt!”, dacht ik. Nog diezelfde week zat ik op zaterdag “live” bij Frank du Mosch in de uitzending van het radioprogramma Cappuccino. (A. Stuij)

Productinformatie

ISBN
9789463893817 / 978-94-638-9381-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-06-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
70
Formaat
13 x 19 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Er kwam even een wapenstilstand. Het werd wat stiller omtrent het PZ-gedoe en zijn PZ-wens. John kreeg nl. ineens andere zaken aan zijn hoofd. Op het kantoor Zwolle, waar John kantoor hield, moest volgens hem een man weg bij het bedrijf. Het was de zittende bedrijfsdirecteur die, sinds John er was, onder John was komen te vallen. Het bedrijf draaide zeer goed onder die man, maar ineens moest hij weg van John. Te sterk voor John uiteraard en John zeurde steeds bij de hoofddirectie dat hij weg moest, dit deugde niet, dat deugde niet, er werd van alles verzonnen. John was echter aangenomen om een nieuwe bedrijfsdiscipline op te zetten, maar dat kwam maar niet van de grond. In de praktijk werd het echter een stoel over zien te nemen van een bedrijfsdirecteur met een enorme staat van dienst en wiens bedrijf goed draaide. Weer een signaal voor me. 

Ik vertrouwde die John niet. John wilde een eigen hoofd PZ, hetgeen ik tegen hield. John wilde de stoel van een gevestigd directeur bij een goed lopende tak. Die zittende man had namelijk een goede naam bij klanten, maar dat maakte John niets uit. Macht wilde hij. Dag in dag uit zat hij bij de eigenaar Wout te smoezen. Ik was er wel eens bij. Ik vond het min om zo over een man te praten en die ook nog eens zo’n goedlopende tent had opgezet. En, nog erger, die hij niet eens kende. John ging hem echt zoeken op foutjes, zoals dat heet.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek