Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De kracht van me-time (spiritualiteit voor de eigenwijs)
Een innerlijke reisgids naar een leven vol geluk

Auteur

JJ van Zon

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,9 / 5 (7 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Spiritualiteit ondervind je in je eigen tempo. Jij gaat langs verschillende steden, dorpen en weilanden en maakt alle avonturen mee op jouw manier, in jouw tempo en in jouw volgorde. Vandaar dat iedereen zijn of haar eigen unieke me-timemoment(en) nodig heeft. Me-time is het antwoord op de vraag hoe jij controle kunt hebben over jouw leven. Dit boek geeft jou de handvaten om innerlijke rust te vinden, in je kracht te gaan staan en je licht voor de volle honderd procent te laten schijnen. Dat vergt dapperheid. Het vergt discipline. Ja, ik gooi er meteen wat ‘vreselijke’ termen doorheen. Maar weet dat jij bepaalt hoe, wat, waar en wanneer. Dus … lach, leef en begin vandaag. Want je bent het waard om gelukkig te zijn.

Over de auteur

JJ van Zon (1974, www.jjvanzon.nl) is een spiritueel coach, geeft lezingen, is een gepassioneerd yoga en meditatie leraar, en student van ‘een cursus in wonderen’. Met twintig jaar ervaring als professioneel danser en als modern spiritueel leider weet hij lichaam & geest te verbinden met hart en ziel. Hij is een liefde-activist en voelt zich geroepen een tegengeluid te geven aan het negatieve ego-denksysteem. JJ organiseert retraites in Italië, Engeland en Zuid-Afrika. Hij biedt online yoga programma’s, meditatie albums en persoonlijke ‘me-time’ coaching trajecten aan. Hij is getrouwd met Carl en woont in Amstelveen.

Productinformatie

ISBN
9789463894494 / 978-94-638-9449-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-07-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
200
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Mag ik leven of ben ik ten dode opgeschreven? Krijg ik nog een tweede, derde of inmiddels vierde kans?
Net als ik mijn kansen ga afwegen, zie ik in de verte een wit licht. Het licht komt langzaam op mij af. Het is iets wat beweegt. Het komt steeds dichterbij. Het heeft vleugels. Vol verbazing kijk ik naar de prachtige, witte vleugels van een vogel die mijn richting in vliegt in deze gang zo zwart als roet. Wanneer zij bijna bij me is, herken ik de witte duif. Ze vliegt vlak over mij heen. Ze lijkt reusachtig. Ik kijk haar na.
Als het weer donker is, realiseer ik mij dat dit het begin van mijn nieuwe kans is. Ik mag veranderen. Ik zal veranderen. Ik zal de ultieme persoon worden die het universum voor mij in gedachten had.
Hoop is tot mij gekomen. Ik voel dat de duif een vonk heeft losgemaakt, heel diep in mijn binnenste. Het vuur is heel klein, maar oh, zo krachtig. Op dat moment weet ik het. Het wordt hard werken. Het kost bloed, zweet en tranen. Maar het zal het waard zijn.
Ik voel het vuur in me groeien. Ik ben niet meer alleen. Ik heb de duif aan mijn zijde. Ik heb nog een kans gekregen om de persoon te zijn die ik kan en wil zijn. Hoop geeft mij moed. Ik laat hier mijn slachtofferrol achter.
Met een totaal nieuw gevoel loop ik verder de pikzwarte tunnel door. Het zal een zware tocht worden, maar ik loop in ieder geval een richting op. Ik heb een doel. Op naar iets wat ik stiekem al jaren wil. Ik wil een band met mezelf. Ik wil innerlijke rust.

Reviews (7)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Sheela op 23-11-2019
Leerzaam en hands-on boek voor iedereen die twijfelt of spiritualiteit iets voor hem/haar is. Auteur JJ snapt exact welke obstakels je tegen kunt komen in jouw zoektocht naar innerlijke rust en balans, en neemt deze op een no-nonsense manier weg. Dit maakt het boek erg toegankelijk, ook voor mensen die een fobie hebben voor zweverigheid. De praktische tips en oefeningen zijn goed toepasbaar in het dagelijks leven, waarmee het boek een inspirerende eerste stap is om dichter tot jezelf te komen!
door Myrna op 23-11-2019
Johan beschrijft een heel persoonlijke reis door zijn eigen leven en hoe yoga en meditatie hem tot een ander leven heeft gebracht. Oprecht en met liefde geschreven om ook jou te helpen goed voor jezelf te zorgen.
door Sharon op 07-01-2020
Een geweldig mooi en 'down to earth♥️' boek zonder bullshit! Naast dat JJ een bijzonder zonnig mens is, begeleid dit boek je naar your true self en geeft je weer de innerlijke rust. Dankjewel voor het schrijven van deze mooie handleiding voor mijn leven.
door Julia Zirra op 16-02-2020

Ik ben onzettend blij met dit boek.
Als je klaar met lezen bent blijven nog altijd de links naar yoga oefeningen, mediteren en een nieuw beter leven inslaan!
JJ deelt zijn recept aan het hele wereld uit : hoe kun je je zieke ziel aan het licht brengen en genezen!
Dit boek gaat nooit in een boekenkast. Het houdt je bezig. Prachtig!


door Bee op 23-02-2020
Ik volgde sinds kort al een paar inspirerende yoga-lessen gegeven door JJ. Vervolgens kwam ik er op een 'wonderlijke'; manier achter, dat hij dit heerlijke boek had geschreven. Ik heb het binnen twee weken uitgelezen! Humor, stukje terug naar de jaren 80 en 90! Herkenbaar en ook heerlijk down to earth. Dit boek staat 'krachtig' in mijn boekenkast naast de wat zweverigere, bekendere 'goeroes'! Ik zeg: schrijf nog een boek!
door Sacha op 07-03-2020
Door het boek te lezen werd ik weer met de neus op de feiten gedrukt van wat er wel en niet belangrijk isin het leven.
Ik herken Johan in zijn boek, waardoor ik af en toe heel hard moest lachen. Echt een fijn boek die met liefde geschreven is . Top gedaan Johan xxx
door Magda El op 25-02-2023
Als je wil meer leren over mediteren/yoga,!dan is dit boek perfect voor jou! JJ gebruikt duidelijke voorbeelden hoe je meditatie kan toepassen in je dagelijks leven. Ook helpen de oefeningen in het boek mij hier erg bij. Als je in een negatief bubbel zit en hulp nodig hebt om eruit te komen, is mijn advies om dit boek te kopen!