Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Aanstekelijk vertrouwen
De stem van Anko Scholtens (1893-1943), voorloper van de Vrijmaking in Groningen

Auteur

Pieter Niemeijer

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In 2019 is het 75 jaar geleden dat tijdens de Duitse bezetting van ons land de Vrijmaking begon: het ontstaan van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Dit boek geeft door artikelen van Anko Scholtens een inkijk in de spirituele kant ervan.

Anko Scholtens was een van de voorlopers van de Vrijmaking in Groningen. Geen predikant of hoogleraar, maar een ouderling en leraar, een gewone man en vader. Hij maakte zelf de Vrijmaking niet mee. Hij stierf in januari 1943 in een Duits concentratiekamp. Ook dat verhaal wordt verteld in dit boek. Dit boek bevat brieven die hij vanuit zijn gevangenschap schreef.

Over de auteur

Pieter Niemeijer (1955) is predikant in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Rijnsburg. Hiervoor was hij dat in Zuidwolde (Gr), Dordrecht en Den Helder. Hij is een kleinzoon van Anko Scholtens.

Productinformatie

ISBN
9789463894562 / 978-94-638-9456-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-07-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
226
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

'Tijdens de vakanties (op Ameland) hoorden we hem wel eens ‘preken’. Wat wist hij ons dan met z’n woorden te raken! Hoe speelde hij dat klaar? Ik denk doordat hij z’n ‘preken’ zelf maakte en er persoonlijk helemaal achter stond. Hij kon z’n innerlijk vuur laten doorklinken in z’n woorden. Zo iemand boeit altijd.'

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek