Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Beertje Juul gaat op vakantie

Auteur

Elles Dillen

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Evenals het andere boek worden jonge lezers aangespoord om buiten op pad te gaan en de wereld te ontdekken. Beertje Juul vraagt aan haar dierenvriendjes wat ze het beste mee kan nemen op vakantie en komt er snel achter wat echt noodzakelijk is om een uitstapje tot een succes te maken. Bovendien kan een koffer inpakken een probleem zijn voor zowel kinderen als volwassenen, waardoor de voorlezer ook een les leert. Als blijkt dat Beertje Juul toch niet alles bij zich heeft om een plezierige vakantie te hebben, leert de lezer dat het bovenal belangrijk is om leuke dingen te doen met de mensen en vrienden waar je van houdt.

Over de auteur

Elles Dillen is geboren in 1981 te Waalre. Als kind bedacht en schreef zij al kinderverhalen. Haar creativiteit uit ze door haar gedachten en gevoelens te verwoorden in kinderboeken, (film) scenario’s en gedichten. Dit boek is het tweede deel uit de Beertje Juul reeks. Het prentenboek bevat de boodschap dat het niet alleen plezierig is, maar bovenal belangrijk om leuke dingen te doen met de mensen en vrienden waar je van houdt.

Productinformatie

ISBN
9789463894890 / 978-94-638-9489-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-07-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
30
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Beertje Juul gaat op vakantie. Heerlijk uitwaaien aan zee en op haar bootje ronddobberen. Ze moet alleen nog eventjes haar koffer inpakken.

Beertje Juul zit aan tafel. Ze schrijft op wat ze allemaal meeneemt op haar grote avontuur.

Haar knuffelbeer Brommie moet mee, haar regenlaarzen, maar ook het schilderijtje aan de muur voor in haar kampeertentje, de tv, het bed en een fijne stoel.
Beertje Juul wil alles wel meenemen!
‘O jee, dit gaat nooit passen in mijn tent.’

Er wordt op de deur geklopt. Beertje Juul doet open. ‘Wat ben ik blij dat je er bent, Karel Uil. Ik ga net mijn koffer inpakken voor mijn vakantie aan zee!’ ‘Misschien kan ik je helpen met inpakken’, zegt Karel Uil. ‘Eens even kijken.

Ik weet het! Een hengel, dan kun je lekker vissen.’

‘Wat een goed idee!’, roept Beertje Juul uit. Ze pakt de hengel uit de kast en zet het naast haar koffertje neer. ‘Heel veel plezier’, zegt Karel Uil. Beertje Juul zwaait haar vriend uit. ‘Dank je wel!’, roept ze nog.

Ze loopt door haar huis, maar komt niet verder met haar lijstje. Ze besluit bij haar vrienden uit het bos langs te gaan. Ze belt aan bij een mooi holletje. Muissie doet open. ‘Wat gezellig dat je er bent. Lust je wat te drinken?’

‘Geen tijd’, zegt Beertje Juul, ‘ik ga op vakantie en wil alles wel inpakken!’ Muissie lacht. ‘Als je lekker in de zon wilt liggen op het strand, dan moet je een grote handdoek meenemen waarop je kunt zonnebaden, maar vergeet dan ook de zonnebrandcrème niet.’ ‘Wat goed van jou, Muissie. Dank je wel!’ ‘Veel plezier’, roept Muissie als Beertje Juul weer weggaat.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Jeroen Pel op 29-07-2019
Een heel leuk kinderboek met leuke prents die heel veel opnieuw gelezen wordt door onze kinderen.