Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Anders fijn
Op afstand nabij

Auteur

Marjolein Lancé

Uitvoering
Paperback
Prijs
15 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Meneer en mevrouw Kangoeroe hebben een wens: een kindje. Maar de buidel blijft leeg. Totdat… ze de eekhoorn tegenkomen en de konijnen en de muis. De buidel is nu heel vol.

Samen gaan ze op weg.

Maar als de eekhoorn haar kastanjebolster niet los durft te laten en de anderen daarmee pijn doet wordt het wel weer erg moeilijk.
Uiteindelijk vinden ze een oplossing. Ze kunnen naast elkaar wonen in plaats van bij elkaar.

Het was niet wat ze hadden gehoopt
Maar soms, als het even anders loopt
Dan is het leven anders fijn
En kun je er toch blij mee zijn.


Dit verhaal gaat over adoptie, maar daarnaast ook over hechtingsproblemen.

De wens kan groot zijn en de liefde nog groter, soms kun je niet meer doen dan op afstand nabij zijn. En dat is dan Anders Fijn.

Over de auteur

Ik ben Marjolein en ik heb altijd een grote kinderwens gehad. Toen bleek dat ik zelf geen kinderen zou kunnen krijgen was de schok dan ook groot. Maar zoals het leven vaak anders gaat dan je in eerste instantie zou willen, gebeurde dat nu ook.
Samen met mijn man heb ik besloten om te gaan voor adoptie. Het voorstel voor vier broertjes en zusjes is in liefde aanvaard. Het voelde of alles nu bij elkaar kwam.
Helaas blijken de kinderen al zoveel meegemaakt te hebben dat een gezin niet meer het antwoord is op hun vraag. Het heeft veel verdriet gegeven en gebracht maar ook veel mooie momenten. En waar het lukt om nabij te zijn en nabijheid te krijgen wordt het leven Anders Fijn.
Na mijn studie aan de kunstacademie en een aantal jaar voor de klas ben ik in opleiding tot speltherapeut. Daar heb ik het leren werken met metaforen geleerd.
Het boekje is geschreven om de kinderen te helpen begrijpen wat er gebeurde en waarom. De illustraties zijn door mijzelf gemaakt. Met dit boekje komt alsnog alles weer bij elkaar.
Het is een verhaal over adoptie, hechtingsproblemen, liefde, bescherming waar mogelijk. Maar vooral gaat het over op afstand toch nabij zijn.

Productinformatie

ISBN
9789463894975 / 978-94-638-9497-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-09-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
32
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

De volgende dag gingen ze kijken of de muizen al thuis waren. Maar er was niemand. Met z’n allen besloten ze dat ze nu al veel van de kleine muis hielden en dat ze zeker bij hen moest blijven. De moeder was vertederd. Wat was de muis nog klein. De muis was blij dat ze mee mocht en kroop snel terug in de veilige warme buidel.
De eekhoorn was blij met haar kleine zus. Ze vond de muis erg lief. De muis vond op haar beurt de staart van de eekhoorn heerlijk om tegenaan te slapen.
En de muis dacht:


‘Het was niet wat ik had gehoopt
maar soms, als het even anders loopt,
dan is het leven anders fijn
en kun je er toch blij mee zijn.’

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek