Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Wat kriebelt er in mijn oor?
Een verhaal over een hooggevoelig egeltje

Auteur

Sylvia Kieffer

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Egeltje Emo heeft last van ‘kriebeloren’. Samen met zijn vriendinnetje Libelle Lief gaat hij op zoek naar een rustig plekje. Zullen ze dit plekje samen vinden?

Dit aandoenlijke prentenboek helpt kleuters beter om te gaan met hun hooggevoeligheid. Het zet hen aan om te praten over hun gevoelens. Ouders en opvoeders krijgen zo een beter inzicht in de gevoelige leefwereld van hun kind. De prachtige afbeeldingen in het boek zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ze maken ook mooi zichtbaar hoe het is om hooggevoelig te zijn.

Over de auteur

Sylvia Kieffer (1982) behaalde haar masterdiploma Vertaalkunde Engels-Italiaans in 2004. Tot driemaal toe kreeg ze de glansrol van mama. Vertalen, talen en schrijven zitten haar in het bloed. Haar passie voor schrijven en haar geloof in dromen najagen zorgden voor een eerste prentenboek.
Vera Hagen (1989) tekent en schildert al zolang ze het zich kan herinneren. Ze volgde een opleiding tot klinisch psychologe en vervolgens tot psychoanalytisch psychotherapeute en werkt met kinderen, jongeren en hun gezinnen. Haar illustraties vloeien voort uit beide interesses.

Productinformatie

ISBN
9789463895019 / 978-94-638-9501-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-08-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
30
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 11

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Nicole Geleyns op 10-08-2019
Als psychologe weet ik dat openheid en communicatie zeer belangrijk zijn
Dit boekje kan helpen om dit op een aangename en leuke manier tot stand te brengen.
Vrolijk en vlot geschreven. En mooi geïllustreerd.
door Hilde op 27-08-2019
Zo wie zo al een moeilijk onderwerp voor kinderen om hoogsensitiviteit te begrijpen. Dit boek is zo mooi geschreven voor jonge kinderen. Een aanrader! Proficiat, Syl!
door Philippe Vandevyvere op 11-09-2019
In dit leerrijk en o zo realistisch verhaal kom je tot het besef dat we met velen een hulp kunnen zijn voor hooggevoelige kinderen.Daarom is dit boekje een aanrader voor ouders, leerkrachten, dichte familie en vrienden.
Hier zit veel gevoel in !!
door Alida Vande Ghoor op 14-09-2019
Mooi prentenboek Sylvia, waarin je ons mee neemt , in de emotionele,fijngevoelige leefwereld van sommige kinderen. We staan stil bij de last en moeilijkheden die ze ondervinden bij hoog sensitiviteit en de nood om hun overgevoeligheid te uiten; alsook voor de volwassene om er mee om te gaan . Een ontbrekende schakel in de kleuterliteratuur vul je hiermee in!
Nog veel succes met dit opmerkzaam mooi prentenboek . Alvast bedankt.