Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het verhaal van Ambe

Auteur

Joël Dijkshoorn

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Van de Molukken naar Nederland - Het verhaal van opa Ambe speelt zich af op een Molukse bruiloft in Leerdam. Ruben, een jongen van acht jaar komt in gesprek met opa Ambe en komt naarmate dit vordert meer te weten over hoe de Molukkers na de Tweede Wereldoorlog in Nederland terecht zijn gekomen. Onderwerpen als het leven op de Molukken, de Japanse invasie in de Molukken, het vechten onder de Nederlandse vlag in Indonesië, de aankomst in Nederland, de Molukse woonwijken en de treinkaping bij De Punt komen langs. De interactie tussen Ruben en opa Ambe en de besproken onderwerpen zorgen voor een interessante en meeslepende ontknoping.

Over de auteur

Joël Dijkshoorn (1993) heeft geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en heeft vanuit deze invalshoek het boek Van de Molukken naar Nederland - Het verhaal van opa Ambe geschreven. Dit is zijn eerste boek in een nog te verschijnen serie.

Productinformatie

ISBN
9789463895156 / 978-94-638-9515-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-08-2019
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Molukken Leeftijdscategorie: vanaf ca. 6 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
62
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

“Hoe heeft u de droom gehouden om terug naar Ambon te gaan?” Opa Ambe kijkt moeilijk.
“Dat is een goede vraag, maar zo moet je het niet zien.” Opa Ambe kiest de volgende woorden bedachtzaam. “Het lijkt alsof we de situatie hebben geaccepteerd, maar we zullen altijd blijven vechten voor een vrij Molukken. Hier ga je nog alles over leren als je ouder bent Ruben.”

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Maaike T op 05-06-2024
Gekocht als voorbereiding voor de spreekbeurt van mijn dochter. Ze is positief over het boek, jammer genoeg is het verhaal niet nog langer.