Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Dwarrel neemt een kijkje in de tomatenkas

Auteur

Marleen Bommelijn

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dwarrel is een boomblaadje dat spannende avonturen beleeft. Woehoe de wind brengt hem naar de tomatenkas. Daar wordt hij vriendjes met Hommelie en probeer hij onzichtbaar te blijven voor Boy, die daar werkt. Gaat het Dwarrel lukken om onzichtbaar te blijven of … Een spannend en interessant verhaal over het werken in de tomatenkas.

Over de auteur

Marleen Bommelijn (1965) woont in Axel. Ze is creatief en houdt van de natuur, waar van alles te zien is. Zoals dwarrelende boomblaadjes. Na haar eerste boek “Dwarrels eerste avontuur” kreeg ze leuke reacties en de vraag naar een vervolg. Omdat ze nu zelf met veel plezier in de tomatenkas van het Voorlichtings- en Opleidingscentrum voor Glastuinbouw in Westdorpe werkt, gaf haar dat genoeg inspiratie om een tweede boek te schrijven. Het werk is zo leuk en interessant, dat ze dat wil meegeven aan kinderen. Kinderen vinden het vanzelfsprekend dat tomaten in de winkel liggen. Maar waar komen de tomaten echt vandaan?

Productinformatie

ISBN
9789463896085 / 978-94-638-9608-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-09-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
42
Formaat
A5 liggend
Illustraties
Ja

Inkijk

Boy is aan het werk in de rij waar Dwarrel zit. Hij moet de bladeren wegknippen, zodat de tomaten meer zonlicht krijgen. Zo worden ze mooi rood van kleur.
Dwarrel ziet Boy en verschuilt zich achter een blad. Wat Dwarrel niet weet, is dat dit blad er ook af moet. Boy komt dichterbij. Knip, knip. Heel stilletjes blijft Dwarrel zitten. Knip, knip. Voorzichtig kijkt Dwarrel vanachter het blad, hij ziet Boy steeds dichterbij komen. Voor de zekerheid zet hij zijn muts af, anders ziet Boy gelijk dat hij geen tomatenblad is en moet hij misschien wel weg. En dat wil hij niet, hij is hier nog maar net. Nog drie planten, knip, knip. Twee planten, knip, knip. Nu begint Dwarrel toch bang te worden: wat als er ook in hem geknipt wordt? Nog één plant, knip, knip. Tijd om te vluchten heeft hij niet meer. Hij ziet Boy voor de plant staan. Dwarrel doet zijn ogen dicht. Knip. Het blad naast Dwarrel knipt Boy eraf. Boy pakt Dwarrel beet en…

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Anja Bommelijn op 03-10-2019
...Ik heb hem maar in één keer uitgelezen , heel leuk en spannend ik leefde helemaal in het verhaal mee .... een heel tof en mooi boek met leuke tekeningen ...zeker een aanrader :-)
door Ricky op 09-10-2019
Heel leuk en leerzaam verhaal. Dwarrels eerste avontuur nam me al helemaal mee in het verhaal, maar ook dit nieuwe deel is weer top! Zo komen de kinderen er toch op een leuke manier achter waar de tomaten vandaan komen! Een echte aanrader!
door Boy op 26-10-2019
Een heel leuk en vooral leerzaam vervolg op het eerste avontuur van Dwarrel. Op naar avontuur nr 3..!