Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Trubbels in Thailand

Auteur

M.W. Valkenburg

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (5 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Bente (11) en Adel (14) reizen in de zomervakantie met hun moeder Martha naar Thailand. Op een ochtend is Martha ineens verdwenen. Bente en Adel gaan haar zoeken. Wanneer ze verdwaald zijn in het grote Bangkok, ontmoeten ze de achttienjarige Isis. Achter haar stoere uiterlijk schuilt een groot verdriet. Isis besluit de twee kinderen te helpen bij hun zoektocht. Samen vinden ze steeds weer nieuwe aanwijzingen en beleven ze spannende avonturen. Lukt het ze om uit handen te blijven van de politie én om hun moeder terug te vinden?

Over de auteur

M.W. Valkenburg (Sittard, 1965) studeerde Taalwetenschap in Amsterdam en werkte ruim 25 jaar als hogeschooldocente en manager in het hoger beroepsonderwijs. Met enige regelmaat publiceert ze artikelen en verhalen. Trubbels in Thailand is haar debuut. Ze is moeder van twee volwassen kinderen en woont samen met haar partner in Doesburg.

Productinformatie

ISBN
9789463896184 / 978-94-638-9618-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-09-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
200
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

‘You want to rent bike?’, vraagt de jongen die in de deuropening hurkt. Adel knikt, hij wil er eentje huren. Met z’n drieën lopen ze het kleine kantoortje binnen. De jongen geeft Adel een formulier. Adel vult zijn naam in en het adres van het hostel.
‘How old are you?’, vraagt de jongen. Adel liegt dat hij zestien is. Je weet maar nooit!
‘You have paper?’
Adel pakt zijn paspoort en geeft het aan de jongen. Als hij nu maar niet naar de geboortedatum kijkt, denkt Adel benauwd. Gelukkig maakt de jongen er alleen een kopie van.
‘For you’, zegt de jongen, terwijl hij een sleutel op de balie legt en naar een blauwe brommer wijst. ‘You pay now.’
Adel pakt zijn portemonnee en frunnikt er een tijdje mee. De jongen gaapt ongeïnteresseerd naar buiten en wacht geduldig. Toeristen hebben altijd moeite met vreemd geld.
‘Wat is er?’, fluistert Bente, ‘Waarom treuzel je zo?’
Adel bloost en antwoordt zacht: ‘Ik heb niet genoeg.’

Vanachter een gordijn verschijnt het bezwete hoofd van een dikke man. Hij schreeuwt iets naar de jongen, die geschrokken naar de man toeloopt. Ze verdwijnen samen achter het gordijn.
‘Nu!’, fluistert Bente. Ze grist de sleutel van de balie en trekt haar broer mee naar buiten. Adel twijfelt geen moment. Stel je voor dat die mannen terugkomen. Dan gaat hun plan niet door. Ze springen op de brommer. Adel steekt de sleutel in het stopcontact. Zijn hart bonst in zijn keel. Dit is zo fout! Tegen zijn geweten in start hij de brommer. Hij draait aan de gashendel en de brommer springt vooruit. Bente slaat haar armen stevig om zijn middel. Adel draait weer aan de gashendel, voorzichtiger dit keer, en voelt dat de brommer begint te rijden. Behoedzaam rijdt hij de straat op. Achter zich horen ze een schreeuw. Bente kijkt om en ziet hoe de jongen het kantoortje uit komt rennen. Wild zwaait hij met zijn armen.
‘Sneller!’, roept ze.
Dat laat Adel zich geen twee keer zeggen. Hij draait het gas open en daar gaan ze.

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Mirjam Smeets op 05-10-2019
Ik vond het leuk om te lezen. Zit goed in elkaar. Mooie voor jongelui leerzame stukken en spannende soms grappige intrige. Super
Ook leuk om uit voor te lezen.
Schrijft n jonge vrouw van 70 jaar
door Joop Schippers op 06-10-2019
"Trubbels in Thailand" is een wervelende jeugdroman die ook volwassenen prima kan boeien. Het plot is sterk en zit prima in elkaar. Ook al beleven Bente en Adel, de hoofdpersonen van het boek, bizarre avonturen, nergens wordt het boek ongeloofwaardig. De grondige research voor het boek vertaalt zich in pakkende beschrijvingen van de plaatsen waar de roman zich afspeelt en je ziet als lezer de film die hopelijk ooit van het boek gaat worden gemaakt, al helemaal voor je. Het boek is modern (het opladen van mobieltjes is minstens zo belangrijk als eten en drinken) en grote kwesties als sekstoerisme en kinderhandel worden niet geschuwd. Toch wordt het boek nergens zwaar, suf of belerend. Integendeel, de hoofdpersonen ontpoppen zich stuk voor stuk als gewone mensen met hun talenten, tekortkomingen, ups en downs. Al met al een zeer geslaagd debuut dat van de eerste tot de laatste bladzijde boeit.
door carolien op 09-10-2019
Spannend jeugdboek met een maatschappelijke ondertoon. Met vaart geschreven.
door Titia Heijman op 20-10-2019
Genadeloos word je na slechts een paar minuten lezen al geconfronteerd met de verdwijning van de moeder. Geen tijd om met Adel en Bente mee te genieten van hun vakantie...het avontuur start meteen en laat je niet meer los tot de ontknoping. Knap en pakkend geschreven verhaal. En niet alleen een wordt het belangrijke thema van sekstoerisme behandeld maar het hele boek is lekker wars van de stereotiepe Jip en Janneke genderrollen waar kinderen alleen maar beperkt door kunnen worden. Heerlijk.
door Myria op 05-03-2020
Een eigentijds,spannend, knap, apart, sfeervol en fantastisch jeugdboek (ook spannend en zelfs leerzaam voor volwassenen). Waande me in de wereld van Thailand (verfilming waardig). Net als de kaft een kunstwerkje. Ik genoot van de hoofdpersonen, broer Adel en zusje Bente, die elkaar aanvullen in samen sterk en moedig zijn door actief, eigenzinnig, bezorgd, angstig en met humor de 'bizarre werkelijkheid' aanpakken. Knap en fantastisch! Je volgt het verhaal door de ogen van meerdere personages middels cursieve tekst. Apart!
Leerzaam voor volwassenen; zie bijvoorbeeld ontvangen uitleg van moeder Martha over sex en/of porno (pagina 90) en andere wijze lessen over omgaan met boosheid, angst en (zelf)-vertrouwen.
Kweeniet hoe het met echtpaar Trudy en Kees gaat.
Kweewel: een goed eigentijds boek!