Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Just Jets

Auteur

Peet Romijn

Uitvoering
Paperback
Prijs
32 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In Just Jets brengt Peet Romijn de commerciële luchtvaart in Nederland op een unieke wijze in beeld. Niet alleen de bekende passagiersvliegtuigen komen aan bod, maar ook zakenvliegtuigen en infrastructuur zoals luchthavens. Als ervaren fotograaf heeft hij een geoefend oog ontwikkeld voor compositie, vorm en kleur. Dit boek staat vol met paginagrote foto’s van aanstormende vliegtuigen en fotogenieke details, bij voorkeur beeldvullend gefotografeerd om het effect nog dramatischer te maken. Beeld gaat hier duidelijk voor tekst en ook dat is uniek voor een luchtvaartboek. Kortom, dit is een boek voor iedereen die interesse heeft in luchtvaart of fotografie.

Over de auteur

Peet Romijn is een Nederlandse fotograaf uit Lisse. Zijn kennismaking met fotografie begon in 1983, toen hij van zijn eerste salaris een (analoge) camera kocht. Tot 2009 fotografeerde Peet voornamelijk tijdens de vakanties: standaard gingen er drie rolletjes Kodachrome mee in de koffer. In 2008 kwam de grote ommekeer: de analoge Minolta maakte plaats voor de digitale Sony A350. Op initiatief van z’n zwager volgde hij een beginnerscursus fotografie, en toen kreeg het fotovirus hem te pakken. Door veel te kijken naar werk van andere fotografen, en vooral door het zelf veel in de praktijk te brengen en te experimenteren, ontwikkelde hij zich tot een veelzijdige fotograaf. In 2018 publiceerde Peet zijn eerste fotoboek ‘Tulips, images from Holland’, een indrukwekkend koffietafelboek met 160 pagina’s sfeervolle foto’s van tulpen in een natuurlijke omgeving. Momenteel werkt Peet vooral met een Sony full-frame camera, en een dozijn verschillende objectieven, van 8mm fish-eye tot 400mm telelens.

Productinformatie

ISBN
9789463896306 / 978-94-638-9630-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-10-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
224
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

"Kom, laten we naar Schiphol gaan", zei m'n vader vroeger vaak op zondag na het middageten. We woonden op twintig minuten rijden van Schiphol en met onze gele Ford Taunus waren we er zo. In die tijd (de jaren '70 van de vorige eeuw) lag er naast de Kaagbaan nog een doodlopend weggetje vanwaar je goed zicht had op de startende of landende vliegtuigen, met bedrijvige Schiphol-Centrum op de achtergrond.

Eenmaal langs de baan vergaapten we ons aan de rokende Boeing707's, de lawaaierige DC-8'en, Tridents, DC-9's, BAC1-11's en af en toe een heuse Caravelle. En natuurlijk de eerste generatie Boeing 747's. Zakenvliegtuigen zag je zelden, hooguit een enkele Cessna Citation, HS.125 of Learjet. We hadden zelf nog nooit gevolgen en we vonden het maar wat indrukwekkend.

Nu, tientallen jaren later, zijn er heel wat nieuwe vliegtuigtypen gekomen. Airbus is een grote speler geworden. Boeing is nog steeds goed vertegenwoordigd, terwijl vroeger bekende merken als McDonnell, Douglas en Lockheed zijn verdwenen. En Schiphol-Oost staat op sommige dagen vol met de mooiste zakenjets.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek