Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Je zal m'n ouders maar zijn
Een realiteitsverhaal over het vitale leven voor m’n herseninfarct.

Auteur

Dick van der Heijde

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dick van der Heijde (1963) leeft al bijna dertig jaar met het lockedin syndroom. In deze toestand, als gevolg van een herseninfarct, is hij helemaal verlamd en kan hij niet meer praten. Knipperend met zijn ogen communiceert hij letter voor letter met de mensen om hem heen. Zo schreef Dick in 2000 M’n ogen zeggen alles. Nu is hij terug. In Je zal m’n ouders maar zijn neemt Dick je mee naar de eerste achtentwintig jaar van zijn vitale leven. Zijn herinneringen gaan terug naar z’n kinderjaren en via z’n schooltijd laat hij de lezer kennismaken met z’n passie voor muziek. Ook zaken als verliefdheid, vriendschap en allerlei baantjes spelen in dit openhartige verhaal een rol. Daarnaast is dit boek een eerbetoon aan z’n ouders.

Over de auteur

Door een herseninfarct verliest Dick van der Heijde (1963) op achtentwintigjarige leeftijd z’n gehele motoriek en spraakvermogen. Bij de pakken neer gaan zitten is hij echter nooit. Knipperend met z’n ogen baant van der Heijde zich letter voor letter een weg door het leven. Naast het in 2000 verschenen boek M’n ogen zeggen alles schreef Van der Heijde vele recensies en columns in de muziekbranche. Van kinds af aan heeft hij erg de behoefte creatief bezig te zijn met taal.
Van der Heijde genoot enige landelijke bekendheid door zijn deelname aan diverse televisieprogramma's waaronder Vinger aan de pols en De Reünie. Ook werd er een documentaire over z'n toenmalige gezin gemaakt.

Productinformatie

ISBN
9789463896375 / 978-94-638-9637-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-10-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
136
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik trok in die tijd veel op met m’n moeder en deed ook van alles voor haar waaronder het doen van administratieve klusjes. We hadden ons aangemeld bij een bedrijf waarvoor je thuis lampen in elkaar kon zetten. We reden wat af om de spullen op te halen en weg te brengen. Op een ochtend (ik zie het nog zo gebeuren) reden we langs Goes-Noord in onze Peugeot toen een reiger vlak voor ons de weg over vloog. Het beest moest zich de tering zijn geschrokken want werkelijk precies op het moment dat hij onze auto voorbij vloog liet hij alles lopen. Ze zeggen weleens ‘hij moet schijten als een reiger’, nou dat is niet voor niets. Het was veel, veel en nog eens veel. De gehele voorruit zat onder, de ruitenwissers konden het amper aan. Het was voor ons dikke pech dat op dat moment de ventilatieroosters open stonden.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek