Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Rebellen van Atlantis

Auteur

Friso Bijleveld

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het jaar 2234. Het eiland Atlantis dreigt opnieuw ten onder te gaan, maar niemand gelooft de wetenschappers die dat ontdekt hebben. Een rebellengroep besluit Atlantis dan zélf maar te redden en twee van hun mensen huren Riley Amphion in, een dertienjarige dief die alles doet om geld te verdienen en voor zijn broertjes te zorgen. Hij vecht, breekt in en voert missies uit. Samen met zijn teamgenoten Lia en Lex gaat hij tot het uiterste om de schade te beperken en de bevolking te evacueren voor het te laat is. Maar de missies gaan steeds vaker mis, de regering gelooft hen niet en werkt tegen, Riley krijgt ruzie met zijn broertjes, en dat terwijl de tijd die over is tot de grote ramp snel wegtikt...
Vakjurygenomineerde
YO!
boek●goud 2019

Over de auteur

Friso Bijleveld is geboren in 2005. Hij houdt van boeken: door te lezen kun je duizenden plekken bezoeken zonder je ooit te verplaatsen. Als kleuter schreef hij al verhalen en was het zijn droom om schrijver worden. Toen hij twaalf was begon hij aan zijn eerste boek, als een extra project op school. Inmiddels is het boek af, en ontwikkeld tot wat u nu in uw handen houdt: De Rebellen van Atlantis.

Productinformatie

ISBN
9789463896528 / 978-94-638-9652-8
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
11-10-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
214
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Riley rende snel de loods weer uit. Hij deed geen moeite de deur achter zich te sluiten; het losgeschroefde toetsenbord was een duidelijke aanwijzing dat er iemand had ingebroken, en door het alarm vreesde hij dat er misschien bewakers, of wakers van de Handhaving, aanwezig waren. Hij rende naar een aantal vuilnisbakken en gooide eerst zijn tas door de daar verborgen lift naar de basis. Toen hoorde hij voetstappen, die snel dichterbij kwamen. Hij wilde in de lift klimmen, maar bedacht zich. Het was een smalle gang, en vanuit daar de lift weer goed verborgen afsluiten zou niet lukken in zo'n korte tijd. Dan zouden de bewakers de ingang van de basis ontdekken, en daarmee ook alle rebellen in de basis. Hij klom weer uit de ingang, schoof de vuilnisbak op het luik en rende weg. Hij kwam bij een splitsing: drie tunnels waar hij uit kon kiezen. Hij koos de meest linkse en sprintte verder. De voetstappen klonken inmiddels veel dichterbij; ze liepen in! Hij schoot een bocht om en knalde bijna tegen de muur aan. De gang liep dood; hij had een verkeerde keuze gemaakt en dat kon rampzalig aflopen.
Binnen een tel had hij gezien dat er nergens een ontsnappingsweg was, geen ladder, zijgang, nooddeur of ventilatieschacht. Hij kroop in een hoek achter een vuilnisbak en kneep zijn ogen dicht, met zijn hand op zijn mes. Hij hoopte dat ze hem niet zouden zien, maar anders zou hij zich tot het uiterste verdedigen.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Wiki op 26-01-2022
Superleuk boek! De schrijver mag trots zijn op zichzelf, ik denk dat hij het ver zal schoppen als dit z'n werk is op z'n veertiende. Aanrader!!!