Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Verhaaltjes van tante Claire

Auteur

Katja Ambalova

Uitvoering
Hardcover
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Houd je van dieren? Dan is dit boek iets voor jou! Tante Claire gaat je helpen om je eigen huisdieren beter te leren kennen. Tante Claire is een gezellige en enthousiaste dierenarts die iedere dag weer van alles meemaakt met de dieren in haar praktijk. Ook maak je kennis met haar kinderen, haar eigen huisdieren en haar dierenpatiëntjes.

De informatieve verhaaltjes in het boek worden afgewisseld met leerzame, grappige weetjes uit de dierenwereld. Waarom miauwt een kat? Kunnen honden lachen? Waarom groeien de tanden van knaagdieren hun leven lang door? Als je dit boekje hebt uitgelezen, kun je al deze vragen beantwoorden.

Over de auteur

Katja Ambalova (1990) is werkzaam als mondhygiëniste in Bussum. Naast haar baan vindt zij vooral veel uitdaging in creatieve bezigheden, zoals tekenen en schrijven.

Tijdens haar studie kreeg ze veel complimenten over haar schrijfstijl. Sommige medestudenten raadden haar zelfs aan om een boek te gaan schrijven. Dit bleek achteraf een waardevolle tip.

De inspiratie tot het schrijven van een kinderboek over dieren kwam via haar schoonmoeder die al jarenlang met veel enthousiasme als dierenarts werkzaam is.

Naast het schrijverschap, heeft Katja ook zorg gedragen voor de vele illustraties in dit kinderboek.

Productinformatie

ISBN
9789463896993 / 978-94-638-9699-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-01-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
48
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Wat doe je als je bent gevallen en je pijn hebt aan je knie? Dan vertel je dat aan je pappa of mamma.
Huisdieren kunnen soms ook ziek worden of ergens pijn hebben, maar… zij kunnen niet praten! Je kan soms aanvoelen dat je hond zich slecht voelt. Bijvoorbeeld als hij geen trek heeft in eten of niet graag wil wandelen.

Het kleine teckeltje Rokki is vandaag op bezoek in de praktijk van tante Claire. Zijn baasje vertelt dat Rokki vandaag moest overgeven. Ook is hij de hele dag heel stil en spelen wil hij niet. Hij weigert zelfs zijn favoriete groene bal! Het baasje van Rokki is erg bezorgd over zijn kleine vriendje.
Tante Claire gaat een controle doen om erachter te komen waarom Rokki misselijk is.
Zij zet Rokki op een grote tafel en aait hem even achter zijn oortje om hem een beetje gerust te stellen. Rokki is nog klein en vindt het allemaal erg spannend.
Tante Claire doet handschoenen aan en een mondmasker voor. Zij voelt Rokki voorzichtig aan zijn rug, buikje en pootjes. Zo kan tante Claire zien of hij ergens pijn heeft.
Daarna gaat tante Claire zijn temperatuur meten. Dat gaat wel anders dan bij mensen.
Je bent misschien gewend om een thermometer onder je oksel te houden als je griep hebt, maar bij honden gaat de thermometer… oeps, onder de staart.
Rokki schrikt een beetje en kijkt verbaasd. Tante Claire ziet dat zijn temperatuur is verhoogd.
Tante Claire luistert naar de hartslag van Rokki. Hij is nog jong en heeft geen problemen aan zijn hart.
Tante Claire controleert de oren en ogen van Rokki met een klein lampje. Zij kijkt nog even in zijn bekje om uit te sluiten dat Rokki kiespijn heeft. Ook controleert tante Claire het gewicht van Rokki. Hiervoor moet Rokki op een speciale hondenweegschaal.
Het lijkt erop dat Rokki iets verkeerds heeft gegeten, waardoor hij vandaag wat buikpijn heeft. Tante Claire schrijft Rokki pillen voor, zodat Rokki weer snel beter zal worden. Rokki kijkt vrolijk. Zijn staart gaat snel van links naar rechts.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Y.Uunk op 17-08-2020
Auteur is onze vriendelijke mondhygiëniste. Omdat we net een kleinkind hebben gekregen, hebben we het boek aangeschaft. Verhaaltjes zullen tzt veel gesprekstof opleveren.
Minpunt: het lettertype. Voor slechte en beginnende lezers moeilijk.