Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het gezicht van de waarheid
Acht intrigerende portretten van uitgesloten Jehovah's Getuigen

Auteur

Ilona Schomper

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (5 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Niemand verlaat de organisatie van Jehovah’s Getuigen zonder kleerscheuren. Als Ilona Schomper deze stap na 33 jaar eindelijk durft te nemen, begint haar reis uit deze besloten wereld naar de echte wereld. Een wereld die onherroepelijk vernietigd zal worden in armageddon. Dat is haar tenminste van kinds af aan geleerd. Als ze in contact komt met andere Ex-Getuigen, valt haar de totale willekeur van het wel of niet uitsluiten, wel of niet mijden en de verschillende strafmaten op. Ze besluit dit verder te onderzoeken, wat resulteert in acht bijzondere ontmoetingen en een kijkje achter de schermen van deze wereldwijde organisatie. Het gezicht van de waarheid is geen bitter verhaal. Het is het ware verhaal van echte overwinnaars!

Over de auteur

Ilona Schomper (1977) woont met haar kinderen in Zoetermeer, waar zij opgroeide als één van Jehovah’s Getuigen. Op haar 33ste verlaat zij deze organisatie en verliest daarbij niet alleen haar geloof in God, maar ook haar familie en vrienden. Ze komt terecht in een wereld die ze niet kent. Stap voor stap bouwt ze met haar kinderen een nieuw leven op. Door het delen van ervaringen probeert ze mensen die dezelfde reis maken een hart onder de riem te steken. Er is leven na uitsluiting en het leven in vrijheid is prachtig!

Productinformatie

ISBN
9789463897129 / 978-94-638-9712-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-10-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
142
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

‘Zoals ik vertelde heb ik mijn ouders in het bijzijn van een ouderling verteld dat ik was uitgesloten. Mijn moeder huilde, mijn vader zei dat ik weer welkom zou zijn als ik weer achter in de zaal ging zitten. Voor mijn broer en zus was het ook meteen klaar, die hebben meteen al het contact verbroken. Vriendschappen werden zonder pardon verbroken, mensen draaiden hun hoofd weg als ze me ergens zagen. Alle communicatielijnen werden ineens gesloten. Mijn wereld stortte in, het voelde echt als een dieptepunt. Ik had nog wel vrienden hoor. Ik had altijd ook al vrienden buiten de organisatie.’
Ze kijkt peinzend, knijpt haar ogen een beetje samen.
‘Ik denk dat ik altijd een plan B heb gehad. Van kinds af aan. Nog steeds heb ik altijd het gevoel dat ik wellicht een plan B nodig heb. Eigenlijk is dat nooit veranderd. Ik ben zo ontzettend verhard.’
Dan breekt ze. Woest veegt ze haar tranen weg.
‘Ik ben echt zo hard geworden Ilona, je hebt geen idee. Nog altijd een plan B, ik vertrouw niemand. Ik heb moeite me te hechten aan personen. Als zelfs je eigen ouders je als grofvuil aan de kant gooien. Ik ben verdomme bijna verbaasd als mensen zeggen dat ze van me houden en ik weet dan vaak niet eens hoe ik moet reageren. Hoe triest is dat?’
Ik schiet ook vol, ik herken dit gevoel heel erg goed. Even diep ademhalen en verder...

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Anoniem op 02-11-2019
Geweldig boek, is het lezen waard. En het is een makkelijk leesbaar boek. Voor lezers en voor niet lezers. En een hele duidelijke verhaallijn. Goed te volgen.
door Ester op 11-11-2019
Zo prettig leesbaar boek dat ik het in één stuk uitgelezen heb. Met veel respect voor de geportretteerde personen.
Het geeft een waarheidsgetrouw beeld hoe het er aan toe gaat binnen de organisatie van jehova's getuigen. En als uitgesloten ex-getuige veel herkenning in de verhalen. Voor zowel ex-getuigen, als 'wereldse' mensen en twijfelende getuigen een aanrader om te lezen.
door Bart op 09-02-2021
Prachtig boek, lekker geschreven, eerlijk en positief. Must have voor zowel JG's, ex-JG's, en mensen die deze 'club' gewoon interessant vinden.
door Emmy50 op 03-08-2021
Als vrouw van een ex-jg herken ik de thema's die spelen bij degene die de organisatie verlaten. Daarnaast gaf het mij nog meer inzicht in de achtergrond van de organisatie zelf. In die zin interessant voor mij om te lezen.
door Anne-Marie op 28-04-2022
Ik herken de struggel om uit deze sekte te stappen. Ik vond het fijn om te lezen. Vooral de openheid van een ieder. Ik heb het boek in 1 keer uitgelezen. Een aanrader voor ex-JG's, JG's die uit de sekte willen stappen en voor buitenstaanders van deze sekte. Het is waarheidsgetrouw beschreven.