Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Codebreker
Het magische, slimme schaakpaard

Auteur

Pauline Verhoeff

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De codebreker is een klassiek sprookje over het geheim van het heelal en hoe het schaakspel hierbij helpt. Zoals het in elk goed sprookje betaamd is het boek doorweven van menselijke eigenschappen die voor iedereen niet altijd op het eerste gezicht even duidelijk zijn, maar die men in het leven bijna dagelijks tegenkomt. De combinatie van de schaakpuzzels en het leven zelf is fascinerend, en gebruikt pure logica die grenst aan fysica, en wordt weergegeven op een magische mythische manier. De diverse karakters zoals de Tijdwachter, de Codebreker en Prins Charming en niet te vergeten de Acht koningen des Doods geven de lezer een uniek kijkje in deze menselijke eigenschappen. Gewapend met een stomvervelend droomvangend engeltje en een betweterig mini spookje, moet Amy elf uitdagende en ongebruikelijke (schaak)puzzels oplossen. Al die puzzels, zoals de paardentoer, en de acht koningen des doods leiden haar ten slotte naar de Middeleeuwen waar ze het geheim van het heelal moet oplossen. Haar nooit aflatende wil stuwt haar voort om uiteindelijk haar doel te bereiken.

Over de auteur

Pauline Verhoeff-van Wees werd geboren in Leiden, het grootste deel van haar leven heeft ze in de tropen gewoond samen met haar man die bij de Verenigde Naties werkte. Ze kregen samen twee kinderen. Pauline woont nu in Portugal waar ze aan een vervolg van de Codebreker werkt en een chickflick, een boek vol humor met foute mannen.

Productinformatie

ISBN
9789463897754 / 978-94-638-9775-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-11-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
262
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Toen Amy ontwaakte, voelde ze zich verdrietig. Drie jaar geleden, precies op deze datum, was haar moeder gestorven en ze miste haar nog dagelijks.
Om wat afleiding te hebben, was ze gisteravond in het huis van haar opa aangekomen om een weekje bij hem te logeren.
Hij was de eigenaar van een antiekzaak in een klein dorpje en ze vond het altijd heerlijk om uren in zijn winkel rond te dwalen.
Opstaan en aankleden nam slechts een ogenblik in beslag en ze besloot naar beneden te gaan om hem te zoeken, want ze wist zeker dat ze zich dan beter zou voelen. Ze opende de deur naar de winkel en het eerste dat haar opviel waren de volle vitrinekasten die bewezen dat haar opa nooit een koopje kon weerstaan.
Tegen de muur stond een bureau met verschillende voorwerpen, een inktpotje, pennen, boeken en wat losse manuscripten. Ze pakte een versleten schaakboek op en rook de muffe lucht van oud papier. De schimmelachtige geur was vreemd troostend en haar vingers gleden liefdevol over het verkreukelde leer.
Een moment sloot ze haar ogen en dacht terug aan de tijd dat ze voor het eerst in de winkel kwam, samen met haar moeder. Ja, dat was een fijne herinnering.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door marielle op 07-01-2021
ik vind het een heel leuk boek ook omdat het eerste schilderij het schilderij is dat ik ben amy is echt een leuk perzonage ze lijk soms wel op mij haha maar het boek zelf is super mooi geschreven u bent er heel goed in groetjes marielle spaan oude buuren van marieke