Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Lief kankerdagboek
Een persoonlijk verslag van darmkanker: van diagnose tot genezing

Auteur

Meta Krüger

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Vanaf het moment dat zij te horen kreeg dat zij darmkanker had tot en met haar terugkeer uit het ziekenhuis hield Meta Krüger een dagboek bij. Naast de aan de ziekte gerelateerde ervaringen, beschreef zij alles wat zich in die dagen afspeelde in haar leven. Ook de communicatie met artsen en de reacties van vrienden en collega´s kwamen daarbij aan bod. Dit levert een aangrijpend verslag in dagboekvorm op, waarin zij de lezer meeneemt in de wervelwind van diagnose, behandeling en herstel. Ten slotte verlaat zij de dagboekvorm om te vertellen hoe zij het proces van revalideren en de gang door de gezondheidszorg heeft ervaren. Ook haar beleving van de jaren na de ziekte komen daarbij aan bod.

Over de auteur

Meta Krüger woont met haar man en twee poezen in Amsterdam. Zij werkte als socioloog en onderwijskundige aan de Universiteit van Amsterdam en als lector in Utrecht. Zij schreef voor haar werk meerdere boeken en artikelen. Zo ontdekte zij haar liefde voor het schrijven. Die liefde leidde er ook toe dat zij jaren geleden tijdens haar ziekteperiode elke dag schreef over haar ervaringen om structuur aan te brengen in de chaos van haar gedachten. Na haar pensioen besefte zij dat zij een verhaal had geschreven dat waardevol zou kunnen zijn voor anderen. Daarom bewerkte zij haar dagboekaantekeningen, hetgeen leidde tot dit boek.

Productinformatie

ISBN
9789463897884 / 978-94-638-9788-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-11-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
174
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Wachten is zo moeilijk in deze situatie. Wat moet ik doen in al die tussentijd. Van Lo moet ik naar Albert Heijn. Ik kan me er niet toe zetten. Een soort angst voor buiten. Maar hij zet door. Ik neem nog een time-out en dan ga ik toch maar. Het is vreemd op straat. Mensen praten, lachen en lopen met mobieltjes alsof er niets aan de hand is. Ik ben bang een bekende tegen te komen en te moeten praten. Realiseer me toch ook hoe heerlijk het is om in de stad te wonen: je kunt anoniem gewoon over straat lopen. Als ik nu tegen mensen die naast me staan zou zeggen dat ik kanker heb, zouden ze dan een stap opzij doen? Zou je vóór mogen bij de kassa als je zegt dat je kanker hebt? Hier buiten voel ik pas goed hoe moe ik inmiddels ben. Niet van de kanker, maar van de emoties en het slechte slapen. Hoe vervreemdend ook, het doet me goed er even uit te zijn. ’s Avonds is het gewoon gezellig! Lo zou met Mieke naar een restaurant gaan, maar heeft haar gezegd dat we thuis met zijn drieën eten. Tijdens het borrelen en praten wordt er gebeld door iemand die werft voor een pensioenfonds. “Bent u mevrouw Krüger? Dan heb ik een mooie pensioenaanbieding voor u.” We hebben er enorme pret om.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek