Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Anderland, niets is wat het lijkt
Young Adult over liefde, vriendschap en een wereld vol monsters

Auteur

Julia Derksen

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

‘Houd je ogen dicht,’ werd er tegen haar gezegd terwijl het gevaar overal om haar heen liep. ‘Je zal dood gaan als je ze aankijkt.’ Het is een kwestie van leven of dood… Na het overlijden van haar vader moet Alice samen met haar moeder de eindjes aan elkaar knopen door te werken in een kleine boekenwinkel. Zodra het schooljaar begint en ze uit kan kijken naar haar echte toekomst neemt haar leven een andere wending. Een jongen met helderblauwe ogen duikt op en na een verschrikkelijke confrontatie met hem is Alice vastbesloten om de echte waarheid over hem boven water te halen, maar kan ze dat erbij hebben? Kan ze vechten tegen de vijand zonder haar ogen ervoor te openen?

Over de auteur

Julia Derksen (2003) werd geboren in Nijmegen waar ze nu nog steeds met haar ouders en broertje woont. Naast het synchroonzwemmen in Eindhoven werd er van kleins af aan al tegen haar gezegd dat ze erg creatief was en dat zorgde voor de motivatie om een paar jaar later haar grootste droom waar te kunnen maken: een boek schrijven. Het allerleukste vind ze dat ze haar ei kwijt kan in de verhalen die ze schrijft en dat elk verhaal, ook al denk je soms van niet, altijd anders is.

Productinformatie

ISBN
9789463897907 / 978-94-638-9790-7
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
22-11-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
222
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik kuch en zeg: ‘Duidelijk? Serieus Elin, niks is duidelijk. Je zei dat je niet wil dat Jax weet dat we met elkaar praten, maar wat is daar mis mee?’ Hij balt zijn handen tot vuisten en perst zijn lippen op elkaar.
‘Het is ingewikkeld,’ is het enige dat hij uitbrengt.
Ik zie dat er aan de zijkant van zijn gespierde hals een ader wild klopt en wat het nog erger maakt, is dat hij aanstalten maakt om weg te lopen om de confrontatie niet met mij aan te gaan.
‘Wat heb jij?’ vraag ik nu harder. ‘Waarom doe je zo tegen me? Onduidelijk, gemeen en nog het ergste van allemaal: je houdt iets voor me achter.’ Ik steek mijn hand op en steek bij de drie punten die ik net naar hem toe heb geschreeuwd, evenzoveel vingers op.
Zijn blik verandert in pure afkeer en hij stapt met grote passen naar me toe, zodat de punten van zijn afgetrapte zwarte sneakers tegen mijn laarsjes aankomen. Ik adem scherp in.
‘Wij zijn niet goed voor jou en Tess, Alice. Probeer daaraan te denken en waag het niet om ooit nog een woord tegen mij te zeggen, je hebt niks met mij of mijn leven te maken.’ Zijn stem klinkt nu harder.
Ik sta versteld. Ik haat hem. Ik haat hem zo erg.
Mijn hand komt omhoog en ik geef een duw tegen zijn schouder. Hij geeft niet mee, raakt zelfs niet uit evenwicht.
‘Ik haat je!’ Die woorden meen ik uit de grond van mijn hart.
Zijn gezicht komt steeds dichterbij als ik stil blijf en is slechts enkele centimeters van het mijne verwijderd.
‘Haat je me?’ hij lacht spottend. ‘Ik haat mezelf ook.’ Met die vier simpele woorden laat hij me alleen achter op de parkeerplaats.
Helemaal alleen. Ik ben nog nooit zo boos op iemand geweest. Hoe kun je zo arrogant en onredelijk zijn? Elin heeft dit zelf uitgelokt. Ik ga er deze avond nog achter komen wat hij voor mij achter probeert te houden.
Hij kan me niet tegenhouden!

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek