Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Van tijd tot tijd
Van verlies tot vriendschap

Auteur

Jeroen van Rijt

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,7 / 5 (8 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als Stella een vallende ster ziet, wenst ze haar overleden vader nog eens te zien. De volgende dag gaat ze op pad naar de plek waar ze vermoedt de meeste kans te hebben hem nog eens te zien. Onderweg komt ze de hond van meneer Silvester, een oude uitvinder, tegen. Deze brengt haar naar het huisje van meneer Silvester. Vanaf dat moment wordt Stella meegenomen in een reeks van spannende avonturen, die haar terugbrengen naar de tijd dat haar vader nog leefde. Maar komt haar wens in vervulling? En kan ze nog terugkomen naar het heden? Een spannend en ontroerend boek voor iedereen van 9 jaar en ouder.

Over de auteur

Jeroen van Rijt, geboren en getogen in Delft, woont samen met zijn vrouw sinds 2001 in Ierland. Bijna zijn hele werkzame leven heeft hij met kinderen gewerkt. In dit werk heeft hij vele verhalen verzonnen en verteld. Na jarenlang met het idee rondgelopen te hebben om een aantal verhalen op te schrijven moest het er maar eens van komen. Maar het leukste was voor hem om verhalen te verzinnen. Zo kwam een heel nieuw verhaal, 'Van Tijd tot Tijd', tot stand.

Productinformatie

ISBN
9789463897952 / 978-94-638-9795-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-11-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
106
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Hij drukte op een toets op de rechterarmleuning en boven zijn hoofd klapte langzaam iets open.
Stella keek met verbazing hoe meneer Silvester met een soort controller op de armleuning het opengeklapte ding voor zijn gezicht manoeuvreerde. Het was een spiegel. “Haha,” lachte meneer Silvester, “het lijkt wel een talenknobbel!” Hij frunnikte wat aan de linkerarmleuning en daaruit kwam een computertoetsenbord tevoorschijn. Meneer Silvester typte iets in en uit het plafond kwam een grijparm naar beneden met een natte lap. De grijparm drukte de natte lap op de bult.
Stella’s mond viel open van verbazing. Wie zou zoiets achter die oude vriendelijke man gezocht hebben? Ollie was ondertussen ook naar binnengekomen en hij draaide een rondje voor mijnheer Silvesters stoel voordat hij besloot hoe hij zou gaan liggen.
“Dankjewel jongedame”, zei meneer Silvester terwijl hij haar onderzoekend aankeek. “Ik heb jou hier wel vaker voorbij zien komen.” Ondertussen drukte hij op knopjes en schakelde met hendeltjes op zijn stoel.

Reviews (8)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Annemarie Gulikers op 25-12-2019
Dit is een bijzonder, spannend en hartverwarmend kinderboek, voor kinderen van 9 tot 99 jaar! Heel mooi verhaal dat je in de belevenissen meeneemt. Het verhaal nodigt mij uit de magische wereld van het kind in mezelf weer wakker te roepen met alle beelden, vragen, logica en vanzelfsprekendheid waarmee droom en realiteit verweven zijn... prachtig!
door Bernadette op 27-12-2019
Met veel plezier dit jeugdboek gelezen. De tijdmachine maakt het spannend!
Vlot geschreven verhaallijn en leuke belevenissen.
Werkelijkheid en fantasie vloeien makkelijk in elkaar over.
Een aanrader!
door Dieneke Nagtegaal op 30-12-2019
Ik heb het boek in een ruk uitgelezen, omdat het me boeide, omdat ik meegetrokken werd en vooral omdat ik wilde weten hoe het zou aflopen. Duidelijk geschreven; in korte zinnen en een duidelijk lettertype. Dit zal, afgezien van het spannende verhaal, kinderen vanaf 9 jaar - die niet van lange zinnen houden- aanspreken. Ik zie uit naar het volgende boek!
door Claudia op 19-01-2020
Dit boek heeft mijn dochter van 10 cadeau gekregen met de kerst. Ze wilde graag haar boekenbeurt houden over dit boek. Ik heb haar nog nooit zo fanatiek een boek zien lezen! Ze wilde zelfs een uur eerder naar bed om het boek extra lang te kunnen lezen en niets van de avonturen van Stella te missen. Haar boekenbeurt was erg geslaagd! Benieuwd naar het volgende boek?
door Jeroen Dejaegere op 08-03-2020
Een tijdje terug werd ik gecontacteerd door een naamgenoot die een boek had geschreven. Ik kreeg van hem de vraag of ik zijn jeugdboek dat werd uitgebracht bij Uitgeverij Boekscout van een passende recensie wou voorzien. Natuurlijk ga ik graag in op dergelijke vragen en was ik wel stiekem benieuwd naar deze uitgave.
De blurb van 'Van Tijd tot Tijd' kon meteen mijn interesse wekken. Avonturen met een oude uitvinder? Dat schreeuwt toch om gelezen te worden. De uiteindelijke leesbeurt is er eentje geworden die heel vloeiend verliep. Jeroen van Rijt mag dan wel geen ervaren schrijver zijn, hij heeft een vlotte pen en weet zijn doelpubliek bedreven te beroeren. Het boekje zelf omvat een grote honderd pagina's waarbij de tekst regelmatig wordt onderbroken door een pagina vullende zwartwit tekening.
Het taalgebruik is netjes afgestemd op lezers vanaf zo'n tien jaar en zal ook oudere tieners best wel bevallen. De schrijver mengt avontuur, met een lichte drama-insteek en sci-fi elementen tot een aangenaam verhaal met een voortvarend verhaaltempo zonder veel subplots. Hij slaagt er zelfs in om een relatief moeilijk gegeven als tijdreizen op een kindvriendelijke manier neer te pennen en te voorzien van een bevattelijke achtergrond binnen de wereld van zijn boek.
Eerlijk is eerlijk, wanneer ik het boek voor het eerst in handen kreeg, werd ik niet meteen aangesproken door de coverafbeelding, ik hou meer van afgelijnde tekeningen of een passende foto die het scifi-aspect in de kijker stelt. Ook de tussentijdse pentekeningen in het boek konden me helaas niet overtuigen. Maar wanneer ik de laatste pagina van het boek had omgeslagen, moest ik bekennen dat dit boek de tekeningen helemaal niet nodig heeft. Ze mogen dan wel een welkome onderbreking zijn voor jonge lezertjes, de tekstuele opbouw is meer dan sterk genoeg om op zich te staan.
Ik ben dan ook overtuigd dat auteur Jeroen van Rijt met de juiste commerciële aanpak een grote naam kan worden in het jeugdboekenwereldje. Met een (betere) pakkende cover en een passende promocampagne is zo een nieuwe ster geboren.
Of je nu houdt van avontuur, sci-fi of gewoon een goed verhaal, met Van Tijd tot Tijd zit je gebeiteld. Een echte aanrader voor zowel jongens als meisjes van tien jaar en ouder.
Geschreven door Gertine fornerod op 26-11-2020
Wat een leuk boek! Fantasievol, meeslepend en met lichtheid en humor geschreven. Ik ben dan wel geen kind meer maar ik kan me voorstellen dat kinderen dit een heel leuk en spannend boek vinden!
door Wijna Pronk-Wagenaar op 21-12-2020
Een aanrader voor kinderen vanaf negen jaar en ouder.

Ik mocht het prachtige boek van Tijd tot Tijd lezen van Jeroen van Rijt.

Het boek gaat over Stella die een vallende ster ziet en wenst dat ze haar overleden vader nog eens mag zien.
Ze gaat de volgende dag op pad naar een plekje waar ze vaak met haar vader kwam, maar onderweg komt ze Ollie de hond van Meneer Sylvester tegen.
Ollie leidt haar naar het huisje van Meneer Sylvester die ze kent van de wandelingen met haar vader.
Stella maakt vanaf dat moment allerlei spannende avonturen mee.
Zal ze haar vader nog eens mogen zien?

Wat ik ervan vond:

Wat een mooie cover heeft het boek, en mooie illustraties die het verhaal heel veel extra`s geven.
Wat heb ik genoten van het boek!

Ik heb het in een ruk uitgelezen, kon het niet weg leggen.
Het is heel duidelijk geschreven waardoor het voor kinderen zeker goed te begrijpen is.
De personages komen lezende voort tot leven, waardoor je in het verhaal gezogen wordt.
Stella ervaart eerst verlies, maar later krijgt ze er vrienden bij.

Ik kijk uit naar je volgende boek, dit smaakt naar meer! Dank dat ik het mocht lezen!

Het krijgt van mij 5 sterren!
door Kathleen op 22-12-2020
Een heel mooi geschreven boekje dat kinderen heel zeker zal aanspreken eens ze aan het lezen slaan! Eenvoudig geschreven taal waardoor je zo het verhaal ingezogen wordt. Eens je begint, kun je gewoon niet stoppen met lezen, lekker spannend! De prenten overal in het boek geven het verhaal net dat extraatje wat je doet genieten bij het lezen van dit boek!
Enige minpuntje is de layout van het boek die er - naar mijn mening - voor zal zorgen dat hedendaagse kinderen het boek niet zo snel gaan vast nemen als ze het zien liggen (en zo een prachtig verhaal missen). Aan de ouders om dit boek op de nachtkastjes van de kinderen te leggen zodat ze het toch kunnen lezen ;-)