Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Wij zijn Gods lach

Auteur

Susanna Kamminga

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In dit boek zijn overwegingen gebundeld die Susanna Kamminga in de afgelopen jaren heeft uitgesproken in zorginstellingen. Het zijn eigentijdse overdenkingen, met een persoonlijke betrokkenheid, die het verdienen om nogmaals gehoord te worden. Grootse thema’s weet de schrijfster te vertalen naar korte en krachtige verhalen. Ze bieden de lezer steun en troost in het dagelijks leven, maar ook voor verzorgenden kan deze bundel inspirerend werken. Er kan kracht uit worden geput. De overwegingen zijn de moeite waard om doorverteld te worden. Dat kan in kleine kring, maar ook in een wat groter verband zoals tijdens een (groeps) reis of bij het kampvuur gedurende een werkweek.

Over de auteur

Susanna Kamminga (1979) is jurist en geestelijk verzorger. Sinds 2016 gaat zij voor in levensbeschouwelijke bijeenkomsten in verschillende verpleeghuizen in de gemeenten Rheden en Wageningen. Susanna ziet het als een uitdaging om de boodschap van onvoorwaardelijke liefde elke keer weer op een verrassende en eigentijdse wijze te verwoorden. De auteur gaat graag in gesprek met haar lezers. Dat kan via susanna@aandestamtafel.nl.

Productinformatie

ISBN
9789463898454 / 978-94-638-9845-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-12-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
138
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

22 februari 2019
Geroepen zijn

Daarna gaf Jezus een voorbeeld. Hij zei: ‘Kan een blinde een andere de weg wijzen? Nee, want dan vallen ze samen in een kuil.’
(Lucas 6: 39 deze Bijbeltekst komt uit de Bijbel in Gewone Taal, © Nederlands Bijbelgenootschap 2014, p. 1628)

Klimaatspijbelaars. Het zou wel eens hét woord van 2019 kunnen worden. Het begon allemaal met één Zweeds meisje op de klimaatconferentie in Katowice. Een meisje dat zich geroepen voelde om te spreken. Te spreken tegen de politieke leiders van de wereld. Ze zouden veel zeggen over, maar weinig doen aan de klimaateisen. Eén meisje spoorde vele jongeren in verschillende landen over de hele wereld aan om zich uit te spreken. Een paar weken geleden deden vijftienduizend klimaatspijbelaars dat in Den Haag. Omdat de politieke leiders in Nederland wel praten, maar niks werkelijk doen aan de klimaateisen. Zo is de gedachte.
Heel lang geleden werd er een man geroepen door God. Jeremia. Hij sprak in de poort van de tempel van Jeruzalem, omdat de mensen wel spraken over de tempel als huis van God, maar er niet naar handelden. Ze hadden er een rovershol van gemaakt. Onthoudt u dat rovershol!
De Bijbel met kanttekening vermoedt dat Jeremia sprak tijdens het Loofhuttenfeest. Dan stonden er overal loofhutten in Jeruzalem, waar de mensen tijdelijk woonden om hun tijd in de woestijn te gedenken. Eén van de voorwerpen in de loofhut was een broodbak en in die broodbak legde men brood. Brood, gewikkeld in doeken om het warm en vers te houden.
Brood, gewikkeld in doeken. Zoals later het Kind gewikkeld in doeken in de kribbe lag.

Het Kind Jezus, dat later net als Jeremia zich geroepen voelt en spreekt tegen de Joodse leiders van zijn tijd.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door SG op 17-12-2019
Spiritualiteit kan dus ook ervaren worden door met beide benen op de grond te blijven staan. De hoofdstukken over zorg, voetbal en klimaat bewijzen dat. Vlot geschreven en eigentijds.