Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

lyme style
Voor chronische lymepatiënten én hun mantelzorgers

Auteur

Carina van Welzenis

Uitvoering
Paperback
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een boek vol praktische, makkelijk toepasbare en goedkope ideeën, recepten en oefeningen, waarmee jij je voeding en je lifestyle direct kunt gaan veranderen. Door het optimaliseren van zoveel mogelijk randvoorwaarden, blijft er maximale energie over voor het lichaam om tegen de Borrelia te vechten. Kies die dingen die je aanspreken en probeer het gewoon! En je bespaart meteen een heleboel op de medische kosten! Voor de mantelzorger is het hele boek ook zeer bruikbaar, voor hen is speciaal een hoofdstuk geschreven. Handige tips, websites, zelfzorgoefeningen helpen de mantelzorger vooral zichzelf gezond te houden om zo het zware mantelzorgwerk te kunnen blijven volhouden.

Om chronische ziektes te kunnen behandelen is een total approach nodig. Hierbij is onder andere onderzoek naar infectieziektes en dysbiose van de darmen noodzakelijk. Ook wordt aandacht aan het immuunsysteem besteed betreffende allergieën en sensibilisaties. Leefstijl, voeding, sport en relaxatietechnieken worden aangepast. Deze therapie strategieën zijn voor de behandeling van chronische ziektes waaronder Lyme een" must". Dit boek geeft u inzicht en inspiratie om verbetering in uw situatie mogelijk te maken.

C.A. Schroeter, Dr,MSc

Over de auteur

Carina van Welzenis (1967) is getrouwd en moeder van vier twintigers. Sinds 2016 weet zij dat ze zelf chronisch Lyme heeft en dat het al sinds de kleutertijd aanwezig is. Carina is HBO opgeleid en heeft veel kennis over de medische wereld, voeding en de fytotherapie. Zij heeft altijd een bruisend leven gehad. Met de acceptatie dat er zeker veel beperkingen zullen blijven heeft zij leren leven. In twee jaar tijd heeft ze dit positieve handboek vol tips, recepten en oefeningen in stukjes kunnen schrijven. Het heeft haar uiteindelijk veel geld bespaard op de medische kosten. Carina hoopt dat de lezer veel inspiratie en kracht uit het boek mag halen.

Productinformatie

ISBN
9789463898867 / 978-94-638-9886-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-01-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
206
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Hobby’s, vrije tijd, het pfff- en joepie-gevoel
Vrije tijd genoeg toch als je chronisch ziek bent en hele dagen thuis? Zo zal je omgeving al snel denken. Klopt het dat je de tijd ook kunt besteden aan hobby’s? Ik had er moeite mee om niet alleen maar te kiezen voor de ‘dingen die moeten’. Het bed moet ik verschonen, ik moet koken, ik moet de kinderen van school halen, ik moet, ik moet, ik moet pfff…
Vrije tijd is bedoeld om tot rust te komen, om te genieten, om bij te tanken, om te ontspannen, om energie op te bouwen. Je zou het je kunnen voorstellen als een vakantiegevoel. Rust of vakantie maakt dat er even minder of geen verplichtingen zijn, wat positief op ons lijf werkt. Je staat toe dat je mag ontspannen. In een dag thuis kan je soms even een vakantiegevoel inbouwen. Rust, vrijheid en ontspanning zou een alledaags gevoel kunnen worden: een joepie-gevoel.
Het is niet haalbaar om telkens echt op vakantie te gaan om een blij gevoel te kunnen krijgen. Je kunt het ook dichter bij huis in hobby’s gaan zoeken. Hoe klein en kortdurend ook. Ik heb hobby’s en vrije tijdsinvullingen heel lang moeten laten vallen. Ik had te vaak een pfff-gevoel in plaats van een joepie-gevoel. Zoek dat eens uit bij jezelf. Zolang je een joepie-gevoel krijgt en het kost je niet te veel energie, dan is het fantastisch. Zo niet, dan moet je iets aanpassen of… sorry misschien een andere hobby zoeken.
Ik heb ook hobby’s aangepast. Ik ben goed gaan zoeken naar hobby’s, die me niet uitputten, maar me plezier, ontspanning en energie opleveren. Soms met meerdere rustpauzes erin, maar ik doe wat ik wil en leuk vind. Stel jezelf ieniemieniedoelen die haalbaar zijn, dan blijven je hobby's je een positief gevoel geven. Schrijf ze desnoods op. Zie hoofdstuk 3 stress, rust en ontspanning de paragraaf Stress, voor tips.
Ik vind koken en bakken erg leuk. Ik kan niet in één keer een taart bakken. Ik kan wel gedurende de dag dingen snijden en uiteindelijk alles door elkaar mixen. ‘s Avonds heb ik dan een lekkere taart, in deelstapjes gemaakt. Maar hij staat er toch? En hij smaakt net zo lekker hoor!
Hetzelfde doe ik met de tuin. Ik kan maar kleine klusjes doen. Nou, iedere struik die ik beetje bij beetje snoei is uiteindelijk helemaal gesnoeid. Iedere keer dat ik even rust moet nemen, geniet ik van alle bloemen en planten die waaien in de wind en heerlijk geuren. En daarna kan ik het volgende klusje in kleine stapjes gaan doen. Ik accepteer dat het langzaam gaat, maak me daar niet meer druk om, dat is nu eenmaal zo. Ik sta wel bewust stil bij wat ik wél heb gedaan en hoe blij ik ben met dat stukje.
Een ander voorbeeld: verhalen schrijven of zelfs dit boek is nu heel moeilijk. Mijn neurologische functies zijn door de Lyme behoorlijk aangetast. Typen gaat vol spelfouten (lost de spellingchecker gelukkig wel voor me op), het tempo ligt vreselijk laag (nou jammer dan, dan is mijn hoofdstuk pas over twee weken af), ik ben steeds mijn lijntje kwijt (alleen ik merk dat en ik kijk dan op mijn kladblok waar ik was gebleven), soms blokkeer ik en weet ik echt niet meer wat ik nou aan het doen ben (oké tijd voor een lange pauze en dan na een tijdje weet ik het wel weer), ik ben ineens angstig dat alles wat ik schrijf waardeloos is (waarom vragen derden dan aan mij steeds om advies?) enzovoort. Ik heb geleerd dingen te leren nemen zoals ze zijn, helaas kun je het vaak toch niet direct veranderen. Klote, shit, balen, bagger, whatever, maar er zit niets anders op dan het gewoon te accepteren. Scheelt heel veel energie! Dit boek is uiteindelijk wel afgeschreven en ik heb toch het joepie-gevoel joh!
Kleine succesvolle positieve stapjes die lukken zijn de start naar echt beter worden, naar heling, naar je beter voelen in lijf én geest. Je doelen zullen van ieniemienie naar iets groter gaan en weer een stukje groter. Die motivatie, die reden om te leven, dat (levens-)doel zal je de goede weg laten inslaan.

Meer informatie
Heeft u vragen over het nieuwsbericht of wilt u meer informatie over het boek, neem dan gerust contact op met de auteur: Carina van Welzenis, e-mail: boeklymestyle@gmail.com Voor uitgebreide informatie zie www.lyme-style.com
Flyers nodig? Dat kan!

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek