Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Surrealinea
De Zwevende Stad

Auteur

Sebastiaan Aghina en Thymen Aghina

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (5 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op een mooie zomerdag bezoekt een groep aardebewoners Surrealinea. In deze zwevende stad zien de bezoekers hoe je kunt leven in harmonie met elkaar en de natuur. Nu de aarde natter en iedereen verhitter wordt, kunnen mensen veel leren van Surrealinea, de pioniersstad boven de wolken. Maar dan verdwijnt Erik voor de ogen van de rest van de groep. Sylvia en Bert gaan er achteraan om hem te redden. In de zoektocht die volgt, zijn er vreemde ontmoetingen. En als gebeurtenissen meer met elkaar te maken lijken te hebben, komen jong en oud samen in beweging, zoals hemel en aarde. "Surrealinea, de Zwevende Stad" is een verhaal, dat zo zou kunnen gebeuren. Een avontuur van mooie, goede en lelijke dromen en werkelijke vriendschap.

Over de auteur

Sebastiaan Aghina (Nijmegen, 1967) schrijft verhalen en gedichten voor kinderen, jongeren en volwassenen. Hij studeerde filosofie en ontdekte daarbij ook hoe belangrijk het is op zoek te gaan naar het 'goede, ware en schone'. Als hij niet schrijft, werkt hij als docent, adviseur of muzikant (hij speelt vooral piano en gitaar).

Thymen Aghina (Amersfoort, 2005) tekent al van heel jongs af aan. Behalve dat hij de Zwevende Stad heeft "ontdekt", is hij de illustrator van het verhaal, van de mensen en de wezens rond deze stad. Thymen runt ook een eigen YouTube-kanaal "T Studio" waarop hij meer van zijn avonturen in cartoons en illustraties laat zien.

Productinformatie

ISBN
9789463899321 / 978-94-638-9932-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
31-01-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
196
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Welkom, lieve bezoekers, in Surrealinea in het jaar 2055! Surrealinea ook wel bekend als: de Zwevende Stad!' klinkt een vriendelijke meisjesstem door de ruimte. 'Kunnen jullie allemaal eerst de Fijn Leven App – de "FLApp"– downloaden die ik jullie zonet heb toegezonden in een link? Deze is gemaakt door de Club van het Fijne Leven, de groep die in Surrealinea mensen helpt met gelukkig worden in onze stad. Met deze FLApp worden je fijne gedachten en gevoelens gemeten en opgeteld. We willen namelijk graag weten wat jullie van Surrealinea vinden als jullie hier op bezoek zijn. Ook kun je zelf je mening over ons intypen in deze app.'

De ochtendrondleiding is net begonnen. Een gemengd gezelschap van twintig toeristen, scholieren en anderen uit verre streken is met de luchtbus aangekomen. De Zwevende Stad is niet zomaar een stad, het is misschien wel de modernste stad van de bekende wereld. Je komt ook niet zo makkelijk aan een kaartje om hier op bezoek te kunnen, er is een wachtlijst van minstens een jaar. De "Raad van Daad" – het stadsbestuur – houdt in de gaten wie zoal op bezoek wil komen. Vandaag glimt de stad in de zon en iedereen hier lijkt even gezond, rijk en gelukkig. Bezoekers met onaardige bedoelingen of die zonder toestemming hier willen wonen of mensen die gewoon jaloers zijn, wil het stadsbestuur van Surrealinea het liefst buiten de deur houden. Negativiteit kost de stad namelijk veel energie. Maar tegelijkertijd zijn de inwoners trots op hun stad en willen zij best laten zien wat zij allemaal voor elkaar hebben gekregen met hun goede, mooie en ware leven boven de aarde.

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Diego JD Spijkerman/CTG op 03-02-2020
Ik vind dit echt tof! Ik ben trots op jullie twee. Goed getekend, Thymen, en goed geschreven, Sebastiaan. Ik heb hem gekocht bij het boekbezoek en heb een handtekening erbij gekregen. Echt een aanrader voor alle leeftijden. Ik heb hem nog niet uit maar tot nu toe vind ik het echt genieten!
door Suciyane op 05-02-2020
Super mooi, grappig, spannend verhaal ! Super goed getekend door 14 jarige Thymen.
Super trots op jullie beide.
Echt een aanrader voor alle leeftijden. Ik heb hem uitgelezen.
Bedankt Sebastiaan en Thymen.
door Wim op 07-02-2020
Het is een leuk boek om te lezen.
door Ruben Hoogeveen op 07-02-2020
Echt zo leuk boek, ik heb al mijn wenkbrauwen eraf gelachen
door jan van der woude op 07-02-2020
echt een tof boek. ik heb hem al 5 keer uitgelezen