Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Waterdictator

Auteur

Theo van de Wetering

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Petra woont aan de dijk. Een allesvernietigende overstroming dwingt haar ouders de boerderij te verkopen en tot een verhuizing te besluiten. Dan vindt Petra in het hoge rivierwater een pakketje met een mysterieuze muziek-cd. Thuis ontdekt ze op de jewelcase een merkwaardig logo. Het is het teken van Vexanaq, dat ze vanaf dat moment overal ziet opduiken en dat voor haar al snel synoniem wordt met een andere, raadselachtige wereld, waar het niet in orde is. Het is het land van de Waterdictator. Tijdens de verhuizing gebeuren er merkwaardige dingen, het begin van een lang en gevaarlijk avontuur.

Over de auteur

Theo van de Wetering werd geboren in Den Haag in 1950. Al op zijn dertiende werd hij geboeid door het schrijven. Toen was dat nog voornamelijk poëzie. Inmiddels zijn er van zijn hand een aantal publicaties verschenen, waaronder twee reisverhalen een viertal dichtbundels en twee jeugdboeken. Theo is getrouwd en is vader van drie kinderen. Zijn studie Nederlands deed hij in Den Haag en Leiden. Hij werkte vele jaren als docent Nederlands in Zoetermeer.

Productinformatie

ISBN
9789463899581 / 978-94-638-9958-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-02-2020
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
268
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

De vrouw loopt voor de verslaggever uit. Onder haar voeten knispert de sneeuw. Ze passeert een eenvoudig houten hek en gaat een smalle toegangsweg af. Een wit pad door een witte wereld op weg naar een grijs geschilderd gebouwtje, dat nog het meeste weg heeft van een kleine voorraadschuur.
De reporter volgt haar op de voet en de cameraman filmt hoe zij met bevende hand een sleutel van meer dan twintig centimeter lengte in het gammele slot wrikt. De deur knarst open en de drie personen betreden een ruimte, waar een rond hek een plek in de sneeuw afrastert. Daar is, als een wond, zwart water zichtbaar. De vrouw pakt een grote houten spatel om aan de rand het ijs wat verder weg te steken. Dit is de plaats. Hier begint de rivier. Hier wordt voor het eerst in de poolstreken onbevroren water gevonden.
De reporter stelt zijn vragen. Tijdens de montage van de film zal hij de antwoorden tot een verhaal samenbreien en melden, dat de vrouw negenenzestig jaar oud is, dat het dorp driehonderdzestig kilometer van de stad verwijderd ligt en een verlaten gehucht is, zoals vele aan de bovenloop van de reusachtige rivier. En hij zal vertellen, dat er de laatste jaren al 13 miljoen mensen uit de omgeving naar de stad getrokken zijn en dat de paar straten nu enkel nog wat grijsaards herbergen, onder wie deze vrouw, de eigenaresse van de sleutel.
Ze noemt zich "herderin van de rivier".

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Stand van zaken

Theo van de Wetering

Na zes dichtbundels en veertig poëziejaren is het tijd voor een tussenbalans. Een stand van zaken dus. Wat valt er op dit moment te zeggen over de eigen jeugd, de pijlen van cupido, het lijden, het menselijk bedrijf en god? Deze nieuwe bundel is zowel een poging tot antwoord als een reflectie daarop. Maar de dichter wil ook de lezer een spiegel voorhouden. Hier en daar enigszins beslagen of mettertijd verweerd geraakt. Af en toe haarscherp en helder. Nergens een lachspiegel. Wel een gnothi seauton, een (her)ken jezelf.
19,50
Voorkant cover

Verderop een mespuntje zee

Theo van de Wetering

De bundel “Verderop een mespuntje zee” kan beschouwd worden als de afronding van een schrijfproces van jaren. Veel van de hierin opgenomen gedichten lagen lang in portefeuille en krijgen hier hun definitieve vorm. De thematiek is dan ook zeer gevarieerd. De bundel bevat op Shakespeare geïnspireerde gedichten, maar ook poëzie over het reizen. In ‘de grote oorlog’ wordt gerefereerd aan de Eerste Wereldoorlog. Een bijzondere cyclus is gewijd aan de componist Gustav Mahler (1860 – 1911) en diens vrouw Alma.
17,99
Voorkant cover

Want o het streelt zo goed

Theo van de Wetering

Evenals vorige bundels vertoont deze een thematische ordening. De lezer wordt meegevoerd langs werkplekken: de school en de verliefde leraar, de schrijftafel en de verliefde auteur. Maar ook is er drama: de grote tsunami van 2004, geplaatst tegenover en in verband met Zeeland 1953. En dan is er de muziek, de eerste liefde van de auteur: Mozart, Rachmaninow. Wars van pretenties (dichter des vaderlands) en prijzen, roept deze dichter met Multatuli wel: Ik wil (alleen maar) gelezen worden.
17,99
Voorkant cover

Waterkeer

Theo van de Wetering

De bundel “Waterkeer” van Theo van de Wetering geeft inzicht in zijn eigen ontwikkeling en naar hij hoopt uitzicht op het leven voor elke lezer. Water en waterkering liggen besloten in gedichten over voorouders, eigen ouderschap, liefde en kinderen. Het zijn gedichten in pregnante en volstrekt eigen stijl. Een dijk van een bundel voor een slapeloos moment in bed, een plaats in de boekenkast en als wensnummer op de lijst voor elke lezer met behoefte aan een dichterlijk landschap.
17,99
Voorkant cover

De Tovernotenboom

Theo van de Wetering

In het Verre Bergenland wonen twee zusjes in een huisje in het bos. Naast hun huisje staat een grote, bijzondere notenboom met noten die niet alleen lekker zijn, maar ook muzikaal, zodat wie ervan eet, gaat zingen. In dezelfde streek huizen ook drie trollen, die bij zonsondergang ontwaken en dan snakken naar… mensenvlees. Op zekere avond worden de twee meisjes door hen belaagd. Zij grijpen het jongste meisje, maar de oudste begint de trollen vanuit de boom met noten te bekogelen. Dat leidt tot een verrassende ontknoping en een goed einde, wanneer de zon weer opkomt.

16,50
Voorkant cover

The Magic Note Nut Tree

Theo van de Wetering

In the land of Far Away Mountains live the two little sisters Emma-Lee and Elo-Dee in a little cottage. They live next to a special Note Nut Tree with very tasty ánd musical nuts! Whoever eats from these nuts automatically starts singing the nicest melodies. Nearby, in the same forest, three Trolls wake up at sundown. They are very, VERY hungry and go on the hunt for children’s meat for breakfast! Then something terrible happens… the Trolls get their hands on Emma-Lee, which makes her sister Elo-Dee very, VERY angry. From her hiding place in the tree she furiously throws nuts at the Trolls. And guess what happens then…

16,50