Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kleine verhalen in een grote wereld
Hoe een vader met zijn zoon de wereld (her)ontdekt

Auteur

Joep van Leeuwen

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (14 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dat de lichtpuntjes van het ouderschap in kleine dingen zitten, besef je na het lezen van één of meerdere verhalen uit deze verhalenbundel, maar al te goed. Joep van Leeuwen zijn grootste droom kwam uit toen hij vader werd van een zoon. Hij (her)ontdekte samen met Tijn de wereld en schreef dit op. In zijn verhalen geeft hij je het inzicht dat een kind het meeste leert door te onderzoeken en met zijn ouders uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Doordat zijn verhalen uit de praktijk komen, vormen de inzichten samen een realistische boodschap: het opvoeden van een kind is een gezamenlijke en liefdevolle ontdekkingstocht door de huidige maatschappij.

Over de auteur

Joep van Leeuwen (1983) is vader van Tijn en Eke, fysiotherapeut, muzikant, zanger, liedjesschrijver, een positieve realist en nu ook auteur van zijn eerste verhalenbundel. Verhalen die zijn ontstaan
        toen hij als jonge vader met zijn zoon Tijn de wereld opnieuw ontdekte. Hij zag (weer) door de ogen van een kind hoe geluk in kleine dingen zit en hoe eenvoudig het leven soms kan zijn. En dat je juist door die eenvoud het positieve weer beter ziet. Door zijn achtergrond als (liedjes)schrijver schreef hij deze avonturen met zijn zoon op in korte verhalen. Hier werd een selectie van gemaakt, wat resulteerde in deze verhalenbundel.

Productinformatie

ISBN
9789463899987 / 978-94-638-9998-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-02-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
126
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

De donkere wolken pakken zich samen rondom Amsterdam en de eerste druppels vallen al op de gortdroge straat als ik Tijn op ga halen na een extra dagje opvang.
Als ik binnenkom in de binnenspeeltuin barst het onweer los. Ik zie Tijn gefascineerd naar buiten kijken en als ik naast hem ga zitten slaat hij één arm om mijn nek en drukt zich tegen mij aan.

Dit is de eerste keer dat Tijn bewust onweer meemaakt. Als het wat rommelt kijkt Tijn mij met een vragende blik aan. Tja, wat zal ik nu zeggen…?

Reviews (14)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Mieke op 31-10-2020
Absoluut een aanrader om dit heerlijke boek te lezen. Leuke, lieve, ontroerende verhalen geschreven vanuit een kleine jongen, door zijn papa. Leuk om te krijgen maar ook heel leuk om te geven.
door Sander en Debby op 01-11-2020
Een fijn boek met grappige, herkenbare en ontroerende verhalen.
Een feest om te lezen!
door Stephan op 01-11-2020
Dit boek is serieus genieten! De avonturen van Tijn en soms ook zijn zus zijn aandoenlijk en herkenbaar! Onder uit op de bank genieten!
door Marijke op 01-11-2020
Leuke korte verhaaltjes. Mooi verwoord. Ideaal boek om s' avonds voor het slapen aan onze jongste zoon voor te lezen. We genoten er allebei van!
door Peter van Leeuwen op 02-11-2020
Een gezinskroniek van alle tijden waarbij je een glimlach krijgt bij het lezen.
door Jaap Wakker op 02-11-2020
Of je nu zelf ouder bent of niet, het is genieten geblazen van kleine verhaaltjes voor iedereen.
Het herkenbare zit 'em ook in het feit dat we allemaal ooit klein zijn geweest.
Het boekje leent zich uitstekend om er iedere dag een klein stukje uit te lezen. Erg leuk!

door Petra op 02-11-2020
Heerlijk boek vol herkenbare anekdotes. Leest makkelijk.
door Marie-José op 03-11-2020
"Kleine verhalen in een grote wereld". Verhalen over de alledaagse leuke dingen die een papa met zijn zoontje Tijn beleefd. Geschreven door papa Joep van Leeuwen.
Mooi hoe Joep in de grote boze wereld, de mooie kleine dingen weet te waarderen. Thnx Joep en Tijn, dat jullie met jullie verhalen, iedere keer een glimlach bij me toveren. Het boekje is voor iedereen leuk, vaders, moeders, ooms, tantes, opa's en oma's. Ook leuk om kado te doen met de feestdagen.
door Corrine op 03-11-2020
Grappig, je krijgt er een glimlach van op je gezicht.
Het is een boek voor jong en oud, makkelijk leesbaar.
door Albert Slieker op 05-11-2020
Prachtig dit boekje. Je wordt hier helemaal blij van en is een lichtpuntje in deze rare tijden. Schrijver Joep laat door de ogen van zijn zoontje zien hoe mooi en eenvoudig het leven kan zijn. Genieten van de kleine dingen, daar waar het leven om draait.
Echt een aanrader!


door Nico van Leeuwen op 09-11-2020
Dit geinige boek gaat over het levensverhaal van een jonge vader (Joep) en zijn zoontje Tijn (4 jaar).
Samen (her)ontdekken zij de dingen, die een kind zoal meemaakt in zijn nog prille leven.
Het boek beschrijft op een treffende wijze de relatie tussen de jonge vader en zijn zoon.
Het boek leest gemakkelijk want het zijn allemaal korte verhalen over alledaagse dingen uit het leven van een kind. Bij het lezen van dit boek werd ik aangenaam verrast door het, soms, verrassende taalgebruik van de schrijver. Namelijk het taalgebruik van een 4-jarig kind, zoals die soms uit de hoek kunnen komen. Het is een boek dat je in één keer zou willen en kunnen uitlezen. Maar je kunt er ook elke dag een kort verhaal uit (voor)lezen. Ik beveel dit boek van harte aan bij ouder(s) van jonge opgroeiende kinderen en al die andere mensen, die de verleiding niet kunnen weerstaan.
door Rosmarijn op 18-11-2020
Wat is 'Kleine verhalen in een grote wereld' een leuk boek!
De verhalen zijn leuk, lief en geestig geschreven en zo geschreven dat het voelt alsof je erbij bent.
Het is een boek waarin je wilt blijven doorlezen.
door Jan v.d. Boomen op 26-02-2021
Een zeldzaam boekje dat op unieke wijze het leven van een jonge vader en kleine zoon beschrijft. In díe zin ook jaloers-makend: hadden we allemaal maar zo'n document van onze jonge jaren en een vader die je op deze manier in de grOOte wereld introduceert. Elk verhaaltje brengt een glimlach op je gezicht... zéér vertederend, grappig en verrassend. Een goed voorbeeld, en dus een MUST voor ALLE jonge ouders.
door Jonne op 22-08-2021
Een prachtig boek!