Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Helden van de Regenboog
Een bijzonder kinderboek over diversiteit en moderne gezinnen, waarin liefde en acceptatie centraal staat

Auteur

Arjan van der Sluis

Uitvoering
Hardcover
Prijs
23 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het gaat recht op hun school af! Vanuit het niets neemt een grote flits ‘s nachts bezit van de hele stad.
De volgende morgen is de vakantie ten einde en de eerste schooldag een feit. Wanneer de twee buurtkinderen Lilli en Morris naar school lopen, zien ze niets van het voorval terug. Hebben ze het soms gedroomd?
Niet wetende dat dit het begin is van een groot avontuur.
Al snel maken ze nieuwe vrienden en samen met Bloem, Noah en Rayan komen ze er achter dat er iets niet helemaal klopt op hun school. Iedereen gedraagt zich ineens zo anders.
Wie is toch die mysterieuze conciërge Sam?
Heeft de komst van de Kids Talenten Show misschien iets te maken met de vreemde sfeer op school?
Vijf kinderen uit moderne gezinnen komen samen in dit spannende avontuur.
Helden van de Regenboog is een verhaal over liefde, hoop, trots, vreugde en geluk en laat je als lezer vooral zien en voelen dat iedereen gelijk is!

Vakjurygenomineerde
fictie
boek●goud 2020

Over de auteur

Ik ben opgegroeid in een warm gezin met een vader, moeder en twee broertjes. Al vrij vroeg wist ik dat ik zelf ook vader wilde worden. Wetend dat dit een lange en moeilijke weg voor mij zou gaan worden gezien mijn liefdesvoorkeur. Op een mooie dag kwam er een vrouw met een groot hart op mijn pad die mijn wens om vader te worden in vervulling wilde laten gaan. Dit wordt ook wel draagmoederschap genoemd. Inmiddels voed ik mijn dochter al een aantal jaren liefdevol alleen op. Haar moeder geniet van een afstandje mee.

In alle vroegte maak ik mijn dochters ontbijt klaar, pak ik haar tas in en fietsen we samen naar school. Een dikke afscheidskus en ik ga door naar mijn werk. Dagelijkse routine. Mijn dochter groeit op in een modern gezin, dat wil zeggen niet met een vader en een moeder maar alleen een vader die voor haar zorgt. Met alle liefde is het mijn taak om haar te beschermen en haar vooral te laten genieten van een onbezorgde jeugd.

Voor mijn dochter en eigenlijk voor iedereen die zich herkent in het verhaal heb ik Helden van de Regenboog geschreven. In het boek draait het allemaal om diversiteit. Onder diversiteit vallen alle denkbare verschillen tussen mensen. Denk bijvoorbeeld aan leeftijd, geslacht of huidskleur. Iedereen is anders. Vandaag de dag moet het niet uitmaken hoe je eruit ziet of waar je vandaan komt. Of je nu opgroeit in een gezin met een vader en een moeder, twee vaders, twee moeders, adoptieouders of in een gezin waarbij de ouders gescheiden zijn.

Ik hoop dat kinderen zich kunnen herkennen in Lilli, Morris, Bloem, Noah en Rayan en in hun positieve krachten. Misschien herken jij wel je klasgenootjes in de helden van de Regenboog. Iedereen heeft namelijk een eigen verhaal, leer dat verhaal eerst kennen voordat je een mening gaat vormen en onthoud vooral… we zijn allemaal gelijk!

Productinformatie

ISBN
9789464030747 / 978-94-640-3074-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-03-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
104
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Het was nog nacht toen Lilli haar hoofd onder de gordijnen door stak. Haar raam stond halfopen en ze probeerde wat frisse lucht op te vangen. Het was warm op haar kamer waardoor ze niet goed in slaap kon komen. De zomervakantie zat er weer op. Vanaf morgen moest Lilli weer naar school, in een nieuwe klas, met een nieuwe juf of meester.
Begrijp haar niet verkeerd: Lilli vond school heel leuk hoor, maar veranderingen daar was ze niet zo van en starten in een heel nieuwe klas was zo’n verandering.
De warmte en de zenuwen voor de volgende dag hielden Lilli wakker, dus staarde ze nog maar wat uit het raam, wakker en moe tegelijk. Ze schoof de gordijnen open, het was een heldere nacht en er waren veel sterren hoog aan de hemel te zien. De straat was verlaten en het was muisstil. Iets verderop in de straat zag ze nog iemand in het open raam van zijn kamer zitten. Het was Morris.
Morris zat bij Lilli op school en woonde samen met zijn moeder en zusje ook in haar straat. Hij was een paar jaar ouder dan Lilli, maar ze konden het goed met elkaar vinden. Ze gingen vaak samen naar school. Lilli probeerde zijn aandacht te trekken door op haar bed te gaan staan en te zwaaien naar de overkant. Het werkte: zijn blik dwaalde af naar haar raam. Morris lachte en zwaaide blij terug.
Op dat moment gebeurde er iets vreemds in de straat. De lantarenpalen in de straat begonnen allemaal te knipperen: aan… uit… aan… uit. Lilli deed haar raam iets verder open, leunde naar voren en zag dat Morris hetzelfde deed. Morris wees naar boven en Lilli zag vol verbazing iets uit de lucht komen vallen.
De boekpresentatie wordt gehouden op woensdagmiddag 18 maart om 15:00 uur in de bibliotheek van Breda Nieuwe Veste.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek