Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Motmot
Vier vrienden beginnen een suikerrietplantage, maar al snel gaat het mis

Auteur

Bram Slembrouck

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Vier vrienden verliezen hun baan. Om de kost te kunnen blijven verdienen besluiten ze om een suikerrietplantage te beginnen. Wanneer ze een stukje woud platbranden om grond vrij te maken loopt het echter mis. Het komt tot een confrontatie met de indianen in het gebied. En alsof dat nog niet genoeg is, worden ze ook nog eens gedwarsboomd door een malafide rumhandelaar, waarmee ze een troebel verleden blijken te delen. De man ontspoort volledig en pleegt zware misdrijven. De vrienden proberen hem te stoppen en schakelen daarbij de hulp in van twee oudere doch pientere mannen. Beetje bij beetje komt echter aan het licht dat bijna niemand van hen een zuiver geweten heeft.

Over de auteur

Bram Slembrouck (1981) heeft een passie voor de natuur en oorspronkelijke bewoners van Zuid-Amerika. Hij verwerkte de indrukken die hij daar opdeed tijdens zijn reizen in een fictief verhaal, als blijvende herinnering. De groeiende verontwaardiging over de actualiteit motiveerde hem bij het schrijven. Natuurvolkeren worden bedreigd in hun levenswijze en er is de wereldwijde teloorgang van fauna en flora onder druk van het grote kapitaal. Hij wil dan ook een klein steentje bijdragen in het besef dat we zorg moeten dragen voor onze unieke planeet.

Productinformatie

ISBN
9789464030822 / 978-94-640-3082-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-03-2020
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
224
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Rond hetzelfde tijdstip kruipt Jorge goedgemutst uit de tent waarin hij heeft overnacht. Zijn stemming wordt er alleen maar beter op als hij een blik werpt op de plek waar ze gisteren samen rond het vuur zaten. Verne is nog aan het slapen in de openlucht. Hij is er niet alleen. Hij deelt het deken met een vrouw. Ze heeft haar hoofd te rusten gelegd op zijn borst. Jorge wil hen niet storen en blijft voor de tent zitten. Hij geniet met volle teugen van de ochtendzon. Na een poosje komt Manfred langs. Dankbaar neemt Jorge de kop koffie aan die de vriendelijke man hem aanreikt. Terwijl ze gemoedelijk aan het keuvelen zijn, ontwaken Verne en Lumi, de vrouw met wie hij een memorabele nacht beleefde. Jorge wacht geduldig tot Verne hem en Manfred komt opzoeken.“Fred, ben je er klaar voor? Zou je ons nu tot bij Alvaro kunnen brengen?” vraagt Verne even onbeschroomd als gewoonlijk, doch opvallend opgewekter. Voor Manfred kan antwoorden doet Jorge zijn zegje. “Ja, we willen nu vertrekken. Het lijkt ons echter beter om dat zonder jou te doen. Ik hoop dat je het ons niet kwalijk neemt. Ik heb er daarnet nog eens over nagedacht en ik heb het met Fred besproken. Met jou erbij zullen de indianen misschien weigeren om met ons te praten. Jij was ook betrokken in de incidenten waardoor ze op de vlucht zijn geslagen en dat zullen ze jou niet zomaar vergeven. Fred en ik hebben in de loop der jaren al wat contact gemaakt met de stammen in de streek. Wij weten hoe je met hen kan onderhandelen,” legt hij uit. “Daarenboven beschik je over het perfecte excuus om hier te blijven,” voegt hij er met een knipoog aan toe.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Elise op 25-03-2020
Wat een sterk debuut en verhaal!!! Ik heb het boek in een record tempo uitgelezen. Ook als ik niet las, bleef ik met mijn gedachten bij het boek. Nu ik het boek uitgelezen heb, betrap ik mezelf ik dat
ik met mijn gedachten nog dikwijls naar het verhaal terugkeer.
door Wijna Wagenaar op 16-04-2023
Mot Mot van Bram Slembrouck mocht ik lezen .

Het vertelt het verhaal van 4 vrienden die samen een suikerrietplantage willen gaan opzetten , nadat ze hun baan in de ijzermijn zijn verloren .
Doordat ze een stukje woud platbranden gaat het mis ,en komen ze in conflict met de indianen .
Een malafide rumhandelaar maakt ze het ook niet makkelijk , en ontspoort volledig .
Ze proberen hem te stoppen met hulp van 2 oudere pientere mannen .

Motmot is het debuut van Bram Slembrouck wat hij schreef aan de hand van zijn indrukken van zijn reizen naar Zuid Amerika .

Mijn leeservaring

De cover toont een prachtige tekening van een mooie vogel , de Motmot .

Wat een mooi indrukwekkend boek !

Vanaf het begin werd ik het verhaal ingezogen en werd ik deel van het verhaal .
De personages zijn goed uitgewerkt en gaan leven voor je , je ervaart hun gevoelens en emoties .
De spanning word vanaf het begin subtiel opgebouwd .
De verhaallijn zit er goed in en houdt je scherp tot het einde .
De levenswijze van de indianen word ook mooi belicht , en de problemen waar ze mee hebben te kampen .
De omgeving is ook heel beeldend beschreven .

Het belicht ook dingen die we onnadenkend doen , die toch later gevolgen kunnen hebben , en die slachtoffers hun hele leven meedragen en die invloed op hun leven heeft .

Ik ben erg onder de indruk van dit verhaal , een dikke pluim voor de auteur .

Het krijgt van mij 5 sterren