Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Land van Moemasa

Auteur

Barbara Konings

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Kay ligt samen met zijn hond Wolf diep te slapen in de grot van het Land van Moemasa. Van reizen naar een andere wereld word je behoorlijk moe. Zelfs als je niet eens weet dat je een tijdreis hebt gemaakt. Maar daar gaat snel verandering in komen…

Barbara neemt de jonge lezer mee naar het sprookjesachtige Land van Moemasa. Zij weet daarbij de sfeer gedetailleerd te beschrijven, en dat terwijl ze de vlotheid van haar schrijfstijl niet verliest.

Over de auteur

Barbara (1972) is geboren in Amsterdam en woont samen met haar man, twee zonen, hond en twee katten in Apeldoorn. Ze heeft altijd al veel fantasie gehad en het leuk gevonden om verhaaltjes en brieven te schrijven. Op school kreeg ze vroeger dan ook vaak te horen dat ze niet zo moest dromen, maar opletten.

Ze is begonnen met het schrijven van het verhaal over het Land van Moemasa in een periode toen het fysiek niet zo goed met haar ging. Maar door te doen wat ze leuk vond, heeft dit haar mede geholpen om de moed erin te houden en stappen vooruit te zetten. Ze vindt het bijzonder hoe veerkrachtig we als mens zijn.

Het verhaal over het Land van Moemasa heeft ze geschreven vanuit dankbaarheid voor alle lieve mensen om haar heen.

Productinformatie

ISBN
9789464030860 / 978-94-640-3086-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-03-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
172
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Kay staat in de donkere kelder van het oude huis van boer Hermes. Boven hem kraakt de vloer. Kay durft nauwelijks adem te halen, zo bang is hij dat ze worden ontdekt. Wolf hangt tegen hem aan en zijn hondenlijf trilt van de spanning. Om Wolf gerust te stellen, kriebelt Kay zijn hondenvriend zachtjes in zijn nek. Kay hoopt maar dat Wolf zich stilhoudt, want een wolvenroep of zelfs maar een zachte blaf verraadt ze gelijk. Bij die gedachte alleen al lopen de rillingen over zijn rug. Het plan van Florabella om ze zo snel mogelijk terug te laten reizen naar de aardse grot, vindt Kay een héél goed idee. Hij weet dat er haast bij is, want de toegangspoort is nog maar kort geactiveerd. Kay denkt aan zijn familie en hoopt maar dat ze niet in paniek zijn. Het is helemaal niet zijn bedoeling geweest om te gaan tijdreizen. Uit een reflex is hij Wolf achterna gedoken, zo het modderige gat in en verder door geglibberd de aardse grot in. En nu staan ze hier, in een donkere kelder in een wereld ver weg van huis. Kay vindt er niks meer aan en mist zijn familie.

Aan het kraken van de vloer hoort Kay waar Boal, de vader van Florabella loopt. De voetstappen van Boal klinken opeens akelig dichtbij. Kay zijn hart bonkt in zijn borstkas. Gespannen tuurt hij naar het kelderluik. Blijf dicht luik, blijf dicht, zegt hij in zichzelf. Hij drukt Wolf dichter tegen zich aan en wacht met knikkende knieën af op wat komen gaat. Boal staat nu recht boven ze. Kay hoort hem tegen Florabella zeggen dat er twee indringers in hun land zijn en dat er vandaag een grote zoekactie naar ze is geweest, maar dat de twee nog niet zijn gevonden. Kay kan niet verstaan wat Florabella terug zegt. Gelukkig hoort hij dat Boal wegloopt van het luik. Kay laat een diepe zucht ontsnappen.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Jaap op 10-04-2020
Dit kinderboek vertelt een spannend maar ook een mooi verhaal. Wat ik zeker ook prachtig vind is hoe de schrijfster ( Barbara) tot dit resultaat is gekomen. Een leuk kinderboek. Zeer aan te raden.
door Annebee op 09-04-2020
Wat een ontzettend lief, gezellig en spannend avontuur. Leuk al die verschillende karaktertjes. Wat ik ook erg goed vond en extra spannend is dat het geschreven is vanuit verschillende perspectieven. Ik kijk uit naar het volgende avontuur!